Daniel Rodriguez TAFTiin

23.11.2015


Daniel Rodriguez
Daniel Rodriguez

Afganistanin veteraani putosi St. Louis Ramsista viimeisten joukossa tänä syksynä.

Vaahteraliigan viime kauden jumbojoukkue Vantaan TAFT on solminut pelaajasopimuksen yhdysvaltalaislaitahyökkääjä Daniel Rodriguezin kanssa. Rodriguezin tausta on kaikkea muuta kuin tavallinen: lukiovuosiensa jälkeen hän liittyi armeijaan, ja palveli Irakissa sekä Afganistanissa. Siellä hän oli osallisena muun muassa yhdessä sodan verisimmistä taisteluista Kamdeshissa jossa hän myös haavoittui. Armeijavuosiensa jälkeen Rodriguez toteutti haaveensa pelata yliopistojenkkifutista, ja raivasi tiensä niin sanottuna walk-onina Clemsonin joukkueeseen.

Viime keväänä hänet kutsuttiin NFL-joukkue St. Louis Ramsin leirille. Hän putosi Ramsin miehistöstä viimeisten joukossa juuri kauden kynnyksellä. Rodriguezin elämästä on kirjoitettu kirja (Rise), ja elokuvakin on suunnitteilla.

Clemsonissa Rodriguez pelasi pääasiassa erikoisjoukkueissa, mutta hän otti yliopistourallaan kiinni 11 heittoa ja teki yhden touchdownin.

- Tulin heti toimeen Taftin päävalmentajan Stephen Stokesin kanssa. Amerikkalainen jalkapallohan on kaikkialla aina amerikkalaista jalkapalloa, mutta halusin jonnekin missä voin olla varma, että minulla on hyvät suhteet minun valmentajiin ja joukkuetovereihin. Taft tuntui heti sopivalta, ja he tekivät koko prosessin helpoksi, Rodriguez sanoo.

Linkkejä Rodriguezista kertoviin artikkeleihin:

http://espn.go.com/blog/st-louis-rams/post/_/id/21093/war-hero-daniel-rodriguez-offers-inspiring-goodbye-after-release

http://www.nytimes.com/2012/09/22/sports/ncaafootball/decorated-veteran-daniel-rodriguez-suits-up-for-clemson.html

http://www.stlouisrams.com/news-and-events/article-1/The-Daniel-Rodriguez-Story/f90335f1-ad91-41b3-8484-a558503f8db0

http://www.foxcarolina.com/story/24627916/film-in-works-about-clemsons-rodriguez-time-as-soldier-athlete