Mackenzie McGrady palaa Butchersiin

15.6.2012


Kaikki ottelunsa hävinnyt porvoolaisseura erotti Langleyn ja Wagnerin.

Kauden kolmella tappiolla aloittanut Butchers on erottanut amerikkalaispelaajansa Ray Wagnerin ja Jeff Langleyn. Heikosti esiintyneen pelinrakentaja Wagnerin tilalle seura palkkasi viime kaudelta tutun Mackenzie McGradyn.

McGrady on pelannut Suomessa kaksi kautta kovilla tehoilla. Viime kaudella hän heitti 25 touchdownia ja vain kuusi syötönkatkoa. Kymmenessä ottelussa Butchers eteni McGradyn heitoilla 2 828 jaardia. McGrady on vastustajalle uhka myös juosten, sillä maata pitkin hän keräsi viime kaudella 889 jaardia ja 13 touchdownia. Tällä kaudella McGrady pelasi Ranskassa La Courneuve Flashissa. Toissa kaudella McGrady edusti Lappeenrannan Rajaritareita.

Päävalmentaja Sebastian Lindin mukaan mahdollisuus saada McGrady Suomeen vaikutti tehtyihin ratkaisuihin.

- Keskushyökkkääjä Langley ei aivan vastannut sitä, mitä olisimme tähän joukkueeseen tarvinneet. Pelinrakentajan kohdalla ratkaisuun vaikutti se, että meille aukesi sauma saada McGrady Porvooseen, Lind sanoo Uusimaa-lehdessä.

- Näitä ratkaisuja ei olisi  tehty, ellemme uskoisi pudotuspelipaikkaan. Me
uskomme homman vielä kääntyvän.

Jalkansa loukanneen tukimies Rafael Pinedan tilanne on vielä auki. Butchersin mukaan hän saattaa jäädä Suomeen ja osallistua joukkueen valmennukseen. Paluu kentillekin saattaa olla vielä mahdollista tämän kauden aikana.

Wagner puolestaan on ollut Butchersin mukaan muutaman ykkösidivisioonajoukkueen kiinnostuksen kohteena. Wagnerin kolmen liigaottelun saldoksi jäi kolme touchdownia, seitsemän syötönkatkoa, yhteensä 551 jaardia sekä onnistumisprosentti 42,6.