Mika Laurilasta SAJL:n viestintäpäällikkö

18.12.2015Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton viestintäpäällikkönä aloittaa 1.1.2016 Mika Laurila, 35.

Viestintä on yksi keskeisistä paloista liiton strategiassa 2016-2018, jossa toimenpiteenä viestintäpäällikön palkkaamisella vahvistetaan strategiakauden tavoitteiden saavuttamista ja lisätään lajinäkyvyyttä.

Kasvatustieteen maisteriksi vuonna 2006 valmistunut Laurila on myöhemmin suorittanut tiedottajan tutkinnon sekä opiskellut viestintää Helsingin yliopistossa. Luokanopettajan työn lisäksi Laurila on tehnyt kymmenkunta oppikirjaa sekä viestinnän ja tiedotusalan töitä useissa sanomalehdissä sekä radiossa ja televisiossa vuodesta 2004. SAJL:n tuotannoissa Laurila on ollut mukana 2010 alkaen. Viimeisen vuoden aikana Laurila on tehnyt töitä Nelonen Prolle sekä Salibandyliigassa.

Laurila aloitti amerikkalaisen jalkapallon vuonna 1992. Nuorten ikäkausimaajoukkueissa puolustuksen takakentän pelaaja oli voittamassa lippupallon EM-kultaa vuonna 1995 sekä nuorten EM-pronssia 1998. Miesten maaotteluita hänen pelaajauralleen kertyi kolme. Kasvattajaseurassaan Porvoon Butchersissa Laurila oli voittamassa neljää Suomen mestaruutta 2005–2009.

– On tietysti hienoa, että saan jatkossa tehdä töitä rakastamani lajin eteen, mutta unelmaksi tämä muuttuu vasta sitten, kun Vaahteramaljassa on vähintään 20 000 katsojaa ja säkitys on suomalaisille yhtä tuttu sana kuin donkki. Laadukas sisältö, ajankohtaisuus ja johdonmukaisuus sekä hyvä tiedottaminen myös lajin sisällä ovat avainasemassa. Jenkkifutiksessa on jo nyt paljon hyviä mediaelementtejä, Laurila visioi.

- Olen erittäin tyytyväinen, että saimme vahvistettua liiton henkilöstöä viestintäpäälliköllä. Mika on toiminut liiton tehtävissä vuodesta 2010 alkaen ja mahdollisuus laajentaa hänen rooliaan kokopäiväiseksi tuo lajille kykyä viestiä aiempaa laajemmin ja laadukkaammin. Viestintäpäälliköllä on tärkeä rooli hankkiessamme lajille lisänäkyvyyttä ja uusia harrastajia sekä faneja. SAJL puheenjohtaja Roope Noronen toteaa.

Täysiaikaisesti Laurila aloittaa viestintäpäällikkönä huhtikuussa 2016.