Naisten maajoukkueen valmentajat valittu

4.1.2016Hyökkäyksen koordinaattori Petteri Salovalta
Hyökkäyksen koordinaattori Petteri Salovalta
Puolustuksen koordinaattori Toni Luomajoki
Puolustuksen koordinaattori Toni Luomajoki

Petteri "Pete" Salovalta hyökkäyksen koordinaattoriksi. Toni Luomajoki jatkaa puolustuksen koordinaattorina.

Kun Mika Eloranta otti vastuulleen naisten maajoukkueen päävalmentajan tehtävät, hänellä oli selkeä visio siitä, ketä haluaa tiimiinsä tavoittelemaan menestystä vuonna 2017 pelattavissa MM-kilpailuissa.
Loppusyksyn aikana päävalmentaja Eloranta kontaktoi valmentajia ja sai haluamansa staffin kasaan. Uutena valmentajana mukaan tulee Petteri "Pete" Salovalta vastaamaan hyökkäyksen koordinoinnista sekä laitahyökkääjistä. Omalla peliurallaan useita Suomen mestaruuksia Roostersin paidassa voittanut Salovalta on toiminut viimeiset kolme vuotta Demonsin naisten joukkueen valmennuksessa hyökkäyksen koordinaattorina
hyvällä menestyksellä, saldona kolme perättäistä SM-kultaa.

"Olen pelannut Peten kanssa samaan aikaan Roostersissa ja nyt viimeiset kaksi vuotta olemme valmentaneet Demonsin organisaatiossa, joten on helppo lähteä tekemään töitä yhdessä myös maajoukkueessa. Meillä on hyvin samankaltainen näkemys siitä mihin suuntaan naisten maajoukkeen pelisystemiä lähdetään viemään. " kertoo päävalmentaja Eloranta.

Muu staffi onkin ennalta tuttu. Puolustuksen koordinaattorina ja LB-pelipaikkavalmentajana jatkaa Toni Luomajoki apuvalmentajinaan Heikki Kuusela (DL) sekä Mikko Soininen (DB).
Hyökkäyksen apuvalmentajina toimivat Teemu Kuusisto (QB) sekä Mikko Rissanen (RB). Roope Parviainen ottaa vastuulleen erikoisjoukkueet ja vastustajien scouttauksen. Joukkueenjohtajana jatkaa Petra Eloranta.

"Meillä oli loistava porukka kasassa EM-projektissa, homma toimi todella hyvin yhteen.Kaikki olivat myös halukkaita jatkamaan naisten maajoukkueen parissa jossain roolissa, joten rekrytointi oli vaivatonta. Naisten maajoukkueelle vuosi 2016 toimii tärkeässä roolissa MM2017-projektin kannalta. Tarkoitus on ajaa uusi pelisysteemi sisään ja katsastaa uusia pelaajia projektia varten. Kun vuosi 2017 pyörähtää käyntiin pitää olla paljon jo valmiina, etenkin kun emme tiedä yhtään mihin aikaan vuodesta ja missä MM-kilpailut pelataan. Pohjatyö pitää siis tehdä jo nyt. Pelisysteemin muuttuminen tulee vaatimaan paljon ihan jokaiselta pelaajalta. Vanhat konkaritkin pääsevät oppimaan uutta. Syksyn Ruotsi-ottelu on tietysti isossa roolissa kun valmistaudutaan MM-kisoihin. Sinne toivottavasti saadaan mukaan uusia pelaajia jotka ovat valmiita taistelemaan paikasta kisakoneessa"  Eloranta jatkaa.

Vuoden 2016 maajoukkueleiritys tapahtuu syksyllä Pajulahden urheiluopistolla.
Maajoukkueen valmentajat katsastavat pelaajia kesän aikana ja karsintaleirille tullaan kutsumaan 80 pelaajaa. Toinen leiri toimii valmistavana leirinä ja sinne otetaan max 50 pelaajaa. Itse Ruotsi-otteluun valitaan 45 pelaajaa.

Maajoukkueen aikataulut vuonna 2016
Harjoitusleiri I ”Karsintaleiri” 10.-11.9.2016 Pajulahti
Harjoitusleiri II ”Valmistavaleiri” 24.-25.9.2016 Pajulahti
Ruotsi-ottelu 1.10.2016 Helsinki

Naisten maajoukkue valmennus
HC Mika Eloranta (OL)
OC Petteri Salovalta (WR)
DC Toni Luomajoki (LB)
AC Teemu Kuusisto (QB)
AC Mikko Rissanen (RB)
AC Heikki Kuusela (DL)
AC Mikko Soininen (DB)
AC Roope Parviainen Special teams, scouting
joukkueenjohtaja Petra Eloranta

Lisätietoja naisten maajoukkueesta:

päävalmentaja Mika Eloranta mika.eloranta(a)nurminenlogistics.com

joukkueenjohtaja Petra Eloranta petra.eloranta(a)gmail.com