Naisten SM-sarja on jatkossa Naisten Vaahteraliiga

8.3.2016


Helsinki GS Demons
Helsinki GS Demons
Helsinki Roosters
Helsinki Roosters
Oulu Northern Lights
Oulu Northern Lights
Anders Trojans Turku
Anders Trojans Turku
Seinäjoki Crocodiles
Seinäjoki Crocodiles
Jyväskylä Jaguars
Jyväskylä Jaguars
Pietari Valkyries
Pietari Valkyries
Hämeenlinna Huskies
Hämeenlinna Huskies
Hallitseva naisten Suomen mestari on Helsinki GS Demons. Naisten Vaahteraliiga -kausi 2016 alkaa kesäkuun alussa. Suomen mestari on selvillä 13. elokuuta.
Kuva: Jari Turunen
Hallitseva naisten Suomen mestari on Helsinki GS Demons. Naisten Vaahteraliiga -kausi 2016 alkaa kesäkuun alussa. Suomen mestari on selvillä 13. elokuuta. Kuva: Jari Turunen

”Euroopan kovatasoisin sarja ja yksi maailman seuratuimmista naisten liigoista.”

Amerikkalaisen jalkapallon naisten korkein sarjataso Suomessa on jatkossa nimeltään Naisten Vaahteraliiga. Miesten SM-sarjaa on pelattu Vaahteraliiga-nimen alla vuodesta 1980 alkaen. Yhteneväisyyden vuoksi Vaahteraliiga haluttiin nimeksi myös naisten SM-sarjalle.

– Vaahteraliiga on tunnettu brändi. Nyt sekä miesten että naisten SM-sarjat ovat nimien osalta yhteneväisiä, kommentoi Naisten Vaahteraliigan sarjapäällikkö Karoliina Paukkala nimenmuutosta.

Ensimmäistä kertaa Naisten Vaahteraliiga -nimellä pelattava sarja käynnistyy kauden 2016 osalta kesäkuun alussa. Sarjapäällikkö Paukkala odottaa kaudesta kovatasoista, yllättävää ja tasaista.

–Pelaajien panostus lajiin on kovaa ja yksilöiden fysiikka- ja taitotasot ovat korkealla tasolla. Ja kun taito kasvaa, myös pelin nopeus kasvaa. Naisten amerikkalainen jalkapallo on näyttävän näköistä.

– Pelitaktiset ja strategiset ratkaisut ovat viimeisteltyjä, Paukkala lisää.

 

Seitsemän ottelua runkosarjassa, neljä parasta välieriin

Naisten Vaahteraliigassa kilpailee kaudella 2016 kahdeksan joukkuetta. Hallitsevan mestarin Helsinki GS Demonsin lisäksi mukana ovat viimekauden hopeajoukkue Helsinki Roosters sekä välieräjoukkueet Anders Trojans Turku ja Oulu Northern Lights. Myös Seinäjoki Crocodiles ja Jyväskylä Jaguars sekä kansainvälisen lisänsä sarjaan tuova Pietari Valkyries jatkavat Naisten Vaahteraliigassa. Uutena joukkueena Suomen mestaruutta nousee tavoittelemaan kaudella 2015 I-divisioonan voittanut Hämeenlinna Huskies.

Joukkueet pelaavat runkosarjassa kerran toisiaan vastaan. Heinäkuun lopussa pelattaviin välieriin selviää neljä runkosarjan parasta. Loppuottelu pelataan lauantaina elokuun 13. päivä.

Pietari Valkyries pelaa lähtökohtaisesti kotiottelunsa Suomessa. Suomalaisjoukkueet saattavat kuitenkin kesällä vierailla myös Venäjällä.

– Valkyries on kutsunut suomalaisia joukkueita pelaamaan Pietariin, ja kiinnostusta tähän muilla joukkueilla on. Kevään mittaan selviää, nähdäänkö Naisten Vaahteraliigaa myös Pietarissa, Karoliina Paukkala kertoo.

 

Suosio kasvaa jatkuvasti

Suomen naisten maajoukkue voitti kesällä 2015 amerikkalaisen jalkapallon EM-kultaa ja oli Espanjassa järjestetyssä turnauksessa lopulta omaa luokkaansa. MM-kisoissa (2010 ja 2013) suomalaisten kaulaan on ripustettu pronssiset mitalit. Amerikkalaisen jalkapallon taso on Suomessa naisten sarjoissa maailman huippua.

– Naisten SM-sarja on jo entuudestaan Euroopan kovatasoisin ja maailman seuratuimpia naisten amerikkalaisen jalkapallon sarjoja, Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liiton puheenjohtaja Roope Noronen toteaa.

Naisten amerikkalainen jalkapallo on kasvattanut kiihtyvällä vauhdilla suosiotaan. Lisenssiharrastajien lisäksi myös katsomoihin löytää yhä useampi lajista kiinnostunut.

– Kehittämällä Naisten Vaahteraliigaa eteenpäin yhdessä seurojen kanssa vahvistamme naisten amerikkalaisen jalkapallon suosiota Suomessa ja ylläpidämme asemaamme edelläkävijänä maailmassa naisten amerikkalaisessa jalkapallossa, Noronen kertoo.

Naisten amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestaruudesta on pelattu yhtäjaksoisesti vuodesta 2000 lähtien. Vuonna 2016 Suomessa pelataan Naisten Vaahteraliigan lisäksi myös naisten I- ja II-divisioonaa.

 

Naisten Vaahteraliiga 2016

 

Viikko 1:

Pe 3.6. – su 5.6.

Demons – Roosters

Northern Lights – Trojans

Crocodiles – Jaguars

Valkyries – Huskies

 

Viikko 2:

Pe 10.6. – su 12.6.

Roosters – Northern Lights

Trojans – Crocodiles

Jaguars – Valkyries

Demons – Huskies

 

Viikko 3:

Pe 17.6. – su 19.6.

Crocodiles – Demons

Jaguars – Roosters

Northern Lights – Valkyries

Huskies – Trojans

 

Viikko 4:

Pe 1.7. – su 3.7.

Demons – Northern Lights

Trojans – Roosters

Valkyries – Crocodiles

Huskies – Jaguars


Viikko 5:

Pe 8.7. – su 10.7.

Northern Lights – Crocodiles

Jaguars – Trojans

Valkyries – Demons

Roosters – Huskies

 

Viikko 6:

Pe 15.7. – su 17.7.

Demons – Trojans

Roosters – Valkyries

Crocodiles – Huskies

Northern Lights – Jaguars

 

Viikko 7:

Pe 22.7. – su 24.7.

Demons – Jaguars

Trojans – Valkyries

Roosters – Crocodiles

Huskies – Northern Lights

 

Välierät:

30.07./31.07.2016:

Runkosarjan 1. – Runkosarjan 4.

Runkosarjan 2. – Runkosarjan 3.

 

Finaali:

Lauantai 13.08.2016: