All American -palkittu Lea Kazsas Trojansiin

16.3.2016


Yhdysvaltalaisessa WFA-liigassa Lea Kazsas on valitti tähdistöpeliin niin pelinrakentaja kuin keskushyökkääjänä.
Yhdysvaltalaisessa WFA-liigassa Lea Kazsas on valitti tähdistöpeliin niin pelinrakentaja kuin keskushyökkääjänä.
Naisten Vaahteraliiga alkaa kesäkuun alussa. Loppuottelu pelataan elokuun puolivälissä.
Naisten Vaahteraliiga alkaa kesäkuun alussa. Loppuottelu pelataan elokuun puolivälissä.

Monipuolisesta pelaajasta Naisten Vaahteraliigan ensimmäinen jenkkivahvistus

Kesäkuussa alkavan Naisten Vaahteraliigan toistaiseksi suurimmasta sopimusuutisesta vastasi Turku Trojans, joka julkaisi tiistaina sopimuksen Lea Kazsasin, 32, kanssa. Kazsas on historian ensimmäinen yhdysvaltalaisvahvistus Naisten Vaahteraliigassa.

– On suuri kunnia saada olla ensimmäinen naispuolinen amerikkalaisvahvistus Suomessa ja tulen antamaan kaikkeni uuden joukkueeni eteen, Kazsas kuvailee tuntemuksiaan Trojansin tiedotteessa. – Odotan oppivani paljon joukkuetovereiltani ja sitä, että voin jakaa kaiken sen tiedon ja taidon, jonka itse olen oppinut vuosien saatossa.

Kanadassa varttunut Kazsas pelasi nuoruudessaan vuosia jääkiekkoa ja jalkapalloa, mutta muutettuaan kymmenisen vuotta sitten Toledoon hän päätyi amerikkalaisen jalkapallon pariin. Ohiolaisessa Thee Toledo Reignista käynnistyneen uransa aikana Kazsas on kerännyt kokemusta ja meriittejä useallakin pelipaikalla ja hänet on valittu All American -joukkueeseen niin keskushyökkääjänä kuin pelinrakentajanakin lukuisia kertoja.

Pelinrakentajan ja keskushyökkääjän roolien lisäksi Kazsas on pelannut tukimiehenä ja ollut yksi Women’s Football Alliance –liigan vaarallisimmista potkunpalauttajista.

– Rakastan puolustuspelaamisen intensiivisyyttä. Se tavallaan laukaisee paineita, jotka syntyvät hyökkäyspuolella pelaamisesta, Kazsas kertoo ja jatkaa välittömästi:

– Upeaa on tietysti myös maalien tekeminen, samoin kuin fiilis, jonka saa, kun näkee jonkun pelin onnistuvan täydellisesti alusta loppuun.

 

Trojansissa luvassa vastuuta laajalla rintamalla

Pelikenttien ulkopuolella opettajana työskentelevä Kazsas ja Trojans päätyivät sopimukseen, kun turkulaiset alkoivat aikoinaan kartoittamaan mahdollisia vahvistuksia joukkueeseen.

– Olimme useammankin pelaajan kanssa yhteydessä. Mukana oli myös USA:n maajoukkuepelaajia, Trojansin joukkueenjohtaja Jonna Hakkarainen kertoo. – Kazsasin vahvuus pelaamisen lisäksi on kokemus, ja hän oli myös alusta asti itse innokas tulemaan Suomeen.

Monipuolisuus ja nopeus ovat Kazsasin vahvuuksia, ja niitä Trojans aikoo myös parhaalla mahdollisimmalla tavalla hyödyntää.

– Tulemme käyttämään häntä siellä, missä häntä eniten tarvitaan, Hakkarainen kertoo.

Kaudella 2015 Trojans hävisi Naisten SM-sarjan välierissä tulevalle mestarille Helsinki GS Demonsille. Vuoden takaisesta joukkueesta keskushyökkääjä ja sisempi laitahyökkääjä Janina Virtanen ja linjapelaaja Nelli Vaara siirtyivät Helsinki Roostersiin ja muutama pelaaja päätti pelaajuransa, mutta vastaavasti Raisio Oakladiesista siirtyi muutamia uusia pelaajia.

Kaudelle 2016 tavoite on asetettu ja se on kristallinkirkas:

– Haluamme pelata finaalissa! Hakkarainen toteaa napakasti.

Naisten Vaahteraliiga alkaa kesäkuun alussa. Ensimmäisellä kierroksella Trojans ja Lea Kazsas pelaavat Oulussa Northern Lightsia vastaan.

 

Lue myös:

Trojansin uutinen Kazsasin sopimuksesta

Naisten Vaahteraliigan otteluohjelma