Wolverinesin norjalaisvieraat ottivat voiton Velodromin auringossa

2.4.2016


Kolmen ensimmäisen neljänneksen ajan puolustukset pitivät hyökkäyksiä ahtaalla. Päätösneljänneksellä syntyi valtaosa ottelun pisteistä.
Kuva: FSC Media / Riku Flink
Kolmen ensimmäisen neljänneksen ajan puolustukset pitivät hyökkäyksiä ahtaalla. Päätösneljänneksellä syntyi valtaosa ottelun pisteistä. Kuva: FSC Media / Riku Flink
Hall of Famen jäsen nro. 9 Heikki Jäättelä ja Wolverines-juniori Valtteri Saarinen, joka sai Jäättelältä vuoden 1983 EM-kisojen pelipaidan osoituksena rohkeudesta puhua rasismista ja suvaitsevaisuudesta.
Kuva: FSC Media / Riku Flink
Hall of Famen jäsen nro. 9 Heikki Jäättelä ja Wolverines-juniori Valtteri Saarinen, joka sai Jäättelältä vuoden 1983 EM-kisojen pelipaidan osoituksena rohkeudesta puhua rasismista ja suvaitsevaisuudesta. Kuva: FSC Media / Riku Flink
Eidsvoll on pääsarjatason Senior Eliten hopeajoukkue kaudelta 2015.
Eidsvoll on pääsarjatason Senior Eliten hopeajoukkue kaudelta 2015.

Yleisö löysi sekä katsomoon että vastaanottimien äärelle

Ystävyysottelussa Velodromin ulkokentällä kohdanneet Helsinki Wolverines ja Eidsvollista Suomeen saapunut 1814’s saivat pelata täysimittaisen harjoitusottelunsa kirkkaan kevätauringon alla. Kahden viikon päästä kautensa Norjan mestaruussarjassa aloittava joukkue osoitti olevansa valmis kauden aloitukseen ja voitti ottelun pistein 12–28 (6–7).

Ottelu alkoi juhlallisesti, kun Hall of Fame -jäsen, entinen maajoukkuepelinrakentaja Heikki Jäättelä lahjoitti Wolverines-juniori Valtteri Saariselle vuoden 1983 EM-kisojen pelipaidan. 11-vuotias Valtteri Saarinen tuli tunnetuksi maaliskuun lopulla, kun hän Ylen aamu-tv:n lähetyksessä puhui rohkeasti kohtaamastaan rasismista.

Itse ottelussa ensimmäinen neljännes oli molempien joukkueiden osalta tunnustelua ja palloahneet puolustukset pitivät hyökkäykset kurissa. Toisen neljänneksen puolivälissä Wolverinesin pelinrakentaja Janne Lehtinen näytti, että heittokäsi on jo huhtikuussa tarkassa kunnossa. Hyvän ottelun pelannut Marcus Siiskonen koppasi Lehtisen heiton ja vei pallon suoraan päätyyn. Epäonnistuneen lisäpisteen jälkeen kotijoukkue johti 6–0.

Vieraiden pelinrakentaja Eivind Brekke päätti hetkeä myöhemmin vieraiden hallitun hyökkäsvuoron QB-sneakiin ja sukelsi pallon kanssa maaliin. Eidsvoll-potkaisija Tor Stensjöen oli lauantaina erehtymätön ja vei ensimmäisellä lisäpistepotkullaan vieraat pisteellä johtoon.

 

Päätösneljänneksellä oli lopulta hyökkäysten vuoro loistaa

Tauon jälkeen varsinkin Wolverines pyöritti lähes 40 pelaajan kokoonpanoaan laajalla vastuutuksella ja haki tuntumaa pelikuvioihin. Kun myös vieraiden kokeilut olivat kolmannella neljänneksellä tehottomia, lähdettiin päätösneljännekselle Eidsvollin johtaessa edelleen 6–7.

Neljän touchdownin päätösneljänneksellä nähtiin ottelun räjähtävimmät hyökkäyssuoritukset. Wolverinesin epäonneksi maalisuorituksista kolme kolahti vieraiden pistesarakkeeseen. Ensin Elias Hugvik pääsi karkuun Wolverinesin takakentältä ja pomputtelusta huolimatta sai pelivälineen haltuunsa ennen maalialuetta.

Wolverines pääsi välissä hyökkäämään, mutta saatuaan pallon takaisin norjalaiset iskivät välittömästi uudelleen. Arne Sögaard juoksi pallon pohjaan puolesta kentästä. Kun vielä Stensjöen potkaisi pallon kahdesti haarukkaan, oli Eidsvoll tehnyt kahdella peräkkäisellä hyökkäysyrityksellään 14 pistettä ja karannut kahden touchdownin johtoon.

Wolverines ei kuitenkaan luovuttanut. Heti seuraavalla hyökkäysvuorolla Oscar Drockilan heitto tavoitti Niko Kantosen, jonka nopeat jalat karistivat norjalaiset kintereiltä. Lisäpiste ei onnistunut, ja tilanne oli 12–21, kun ottelua oli jäljellä vajaat kuusi minuuttia.

Puolustuksen blitz-variaatioita runsaasti ottelun lopussa käyttäneet vieraat estivät lopussa Wolverinesin hyökkäysyritykset, ja Riley Bowlen viimeisteli loppunumeroiksi 12–28 puolitoista minuuttia ennen loppua.

 

Robert Johnson oli tyytyväinen näkemäänsä

Ensimmäistä kertaa päävalmentajana toiminut Wolverines-pääkäskyttäjä Robert Johnson löysi ottelusta paljon hyvää. I-divisioonan alkuun on vielä vajaat kahdeksan viikkoa, mutta peli näytti jo ajoittain melko valmiilta.

– Pelasimme tänään yksinkertaista peliä, Johnson kertoo. – Koska joukkueessamme on paljon uusia pelaajia, emme halunneet tehdä asioista liian vaikeita. Hyökkäyksemme perustui käytännössä viiteen eri peliin.

Kapealla kokoonpanolla Suomeen saapuneet vieraat saivat Johnsonilta kehuja.

– Täytyy sanoa, että heidän puolustuksensa oli erittäin hyvä. Varsinkin puolustuksen linja.

Jatkosuunnitelmiakin Johnson ehti näkemänsä perusteella pohtimaan.

– Olemme oikealle tiellä. Yleisesti huomiota voidaan kiinnittää nyt pieniin asioihin, mutta hyökkäyksen linjassa meillä on töitä tehtävänä. Moni pelasi nyt ensimmäistä kertaa, joten on hyvä käydä läpi tuplablokkeja ja systeemiä.

Vuoden ensimmäinen täysimittainen aikuisten ottelua herätti kiinnostusta. Yleisöä oli Velodromilla paikan päällä lähes 300 ja Wolverinesin järjestämää Periscope-lähetystä seurasi toisella puoliajalla parhaimmillaan 617 katsojaa.

I-divisioona alkaa perjantaina toukokuun 27. päivä, jolloin Wolverines isännöi Brahen kentällä Hämeenlinna Huskiesia.

 

Helsinki Wolverines – Eidsvoll 1814's (NOR)

12–28 (6–7)

 

2. neljännes:

6.24 Marcus Siiskonen (Janne Lehtinen heitto) lisäpiste epäonnistui 6–0

3.23 Eivind Brekke, lisäpiste Tor Stensjöen 6–7

4. neljännes:

9.32 Elias Hugvik (Brekke heitto), lisäpiste Stensjöen 6–14

7.50 Arne Sögaard, lisäpiste Stensjöen 6–21

5.47 Niko Kantonen (Oscar Drockila heitto), lisäpiste epäonnistui 12–21

1.37 Riley Bowlen, lisäpiste Stensjöen 12–28

 

Ottelukuvia:

FSC Media