U19 MM-kisat

6.7.2012


Amerikan Samoan juoksupeli on ollut tuotteliasta.
Amerikan Samoan juoksupeli on ollut tuotteliasta.

USA ja Kanada kohtaavat finaalissa. Itävalta kamppailee Japanin kanssa pronssimitaleista.

USA laittoi toisessa ottelussa marssijärjestyksen selväksi Itävaltaa vastaan ja voitti ottelun 70-7. Itävalta oli ottelun alussa hyvinkin mukana, mutta yritysten lisääntyessä USA:n joukkueen nopeus oli liikaa. Itävalta pelasi ensimmäisen neljänneksen 7-7 tasatuloksee, joka sinällään on eurooppalaiselle joukkueelle saavutus. Itävalta pelaa MM-pronssista Japania vastaan lauantaina.

USA kohtaa finaalissa Kanadan, joka selvitti tiukassa semifinaaliottelussa Japanin 33-24 voitolla. Ottelun ratkaisu oli kanadalaisten tiukka heittopuolustus, joka otti uuden turnausennätyksen verran peräti 5 syötönkatkoa. Kanadan joukkue osallistui MM-kisoihin ensimmäistä kertaa ja selvitti samalla itsensä MM-finaaliin. Japani voitti hyökkäyksen kokonaistilastot, mutta kriittisissä paikoissa tapahtuneet syötönkatkot laittoivat joukkueen jatkuvaan takaa-ajoasemaan.

Sijoista 5.-6 tulevat kamppailemaan Ranska ja Amerikan Samoa. Amerikan Samoa juoksi
432 jaardia Panamaa vastaan ja samalla joukkueen puolustus vei panamalaiset -46
juoksujaarditulokseen. Samoalaiset ovat olleet kisojen piristysruiske nopeatempoisella esiintymisellään. Otteluiden jälkeen joukkue on laulanut käsi sydämellä kansallislauluaan kannattajiensa kanssa ja esittänyt päälle oman haka-heimotanssinsa.

Ranska puolestaan ei antanut Ruotsille mitään mahdollisuuksia ja voitti ottelun tyylipuhtaasti 41-0. MM-turnauksen jumbofinaalissa kohtaavat molemmat ottelunsa hävinneet Ruotsi ja Panama.

Sijoitusottelut ja mitaliottelut (+8 h Suomen aikaa):

Friday, July 6th
5 p.m.  Seventh-Place Game:
No. 7 Sweden vs. No. 4 Panama  

8 p.m.  Fifth-Place Game:
No. 6 France vs. No. 8 American Samoa 

Saturday, July 7

5 p.m.  Bronze Medal Game:
No. 3 Japan vs. No. 5 Austria  

8 p.m.  Gold Medal Game:
No. 2 Canada vs. No. 1 United States

Kisojen viralliset nettisivut.

IFAF:in facebook -sivut

Live nettilähetykset USA footballin youtube sivuilla.