Kyeillä ja Sagnella huikea debyytti Dresden Monarchsissa

18.4.2016


Micky Kyei
Micky Kyei
Sebastien Sagne
Sebastien Sagne
Santeri Inkinen
Santeri Inkinen

Laitahyökkääjäkaksikko teki harjoitusottelussa neljä touchdownia

Toukokuun alussa kautensa aloittava GFL:n ”suomalaisjoukkue” Dresden Monarchs pelasi lauantaina harjoitusottelun Rostock Griffinsiä vastaan. Kaudella 2015 GFL:n pudotuspeleihin edennyt Monarchs ei antanut kolmannella sarjatasolla pelaavan Griffinsin yllättää vaan otti voiton pistein 33–10.

Monarchsin suomalaiset eli laitahyökkääjät Micky Kyei ja Sebastien Sagne sekä puolustuksen takakentän Santeri Inkinen olivat kaikki joukkueensa aloituskokoonpanossa.

Kyei ja Sagne ovat parissa viikossa päässeet nopeasti hyvään yhteyteen pelinrakentaja Brandon Connetten kanssa, mikä näkyi myös tilastoissa ja tulostaululla: kumpikin laitahyökkääjä teki kaksi touchdownia. Kyei oli Monarchsin ykkönen kiinniottojen määrässä (9/85) ja Sagne puolestaan eteni kiinniotoilla joukkueesta eniten (3/94).

– Peli oli meiltä ihan OK, Kyei kommentoi ottelua. – Liikutimme palloa hyvin hyökkäyksessä, mutta vähän se vielä töksähteli.

Monachs oli varsinkin heittopelissä vahva. Kokonaisuudessaan 337 jaardia edennyt dresdeniläisjoukkue eteni 242 jaardia ilmateitse. Jo Vaahteraliigassa ja maajoukkueessa nopeuttaan esittänyt Sebastien Sagne osoitti vaarallisuutensa heti ensimmäisessä Saksan koitoksessaan. Post-kuviosta syntyi 54-jaardinen touchdown ottelun toisella neljänneksellä.

– Juostiin siinä tupla-post. Sebun kornerilla ei ollut mitään jakoa, Kyei kommentoi haltioissaan. – Sebu pelasi muutenkin tosi hyvän ottelun.

Inkinen saalisti ottelussa kaksi taklauksen avustusta. Rostockin heittopeli oli parhaimmillaankin keskinkertaista ja suuntautui enemmän sisemmille laitahyökkääjille eikä kulmapuolustajan paikalla pelaavaa lappeenrantalaista kentällä juuri haastettu.

GFL:n avauskierros pelattiin lauantaina, kun kaksijakoisessa etelälohkon ottelussa Swäbisch Hall Unicorns voitti Frankfurt Universen lukemin 26–21. Pohjoislohkossa pelaavan Monarchsin kausi alkaa Vapun päivänä Berliinissä, jossa vastassa on Rebels.

 

 

Katso myös:

RadioMonarchsin ottelutallenne (Sagnen 54-jaardinen touchdown 1. puoliajan videossa ajassa 1:18.04)

Dresden Monarchsin saksankielinen otteluraportti

Ottelun tilastot