Student Bowl huipentaa korkeakoulujenkkifutiksen kauden

21.4.2016Tamperelainen TCFA Unicorns toimii turnauksen isäntänä ja kohtaa itse perjantaina puolivälierässä Wasa Dogsin.
Tamperelainen TCFA Unicorns toimii turnauksen isäntänä ja kohtaa itse perjantaina puolivälierässä Wasa Dogsin.

Tampereen lopputurnauksessa voitosta kisataan seitsemän joukkueen voimin.

Korkeakoulujenkkifutiksen kauden huipennus on käsillä. Mestaruusturnaus käydään kaksipäiväisenä Tampereella Ahvenisjärven kentällä perjantaina ja lauantaina. Alkusarjaan osallistuneista 11 joukkueesta Tampereelle selviytyi seitsemän.

Tamperelaisen TCFA Unicornsin Hannes Mattila ei peittele innostustaan turnauksen aattona.

– Perjantaiaamuna kello 11 aloitetaan. Olen ollut mukana kolmessa lopputurnauksessa ja aina on ollut hienot kisat.

– Nyt tunnelmaa lisää vielä se, että kisat pelataan lähellä korkeakouluja, Mattila kertoo Hervannassa sijaitsevan Ahvenisjärven sijaintiin liittyen.

Lopputurnaukseen ottaa osaa seitsemän joukkuetta. Paikkoja oli alun perin tarjolla kahdeksalle runkosarjan parhaalle, mutta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun Xamk Hawks ei saanut joukkuetta kokoon Tampereelle.

– Ottelut pelataan suunnitellun aikataulun mukaan. Nyt ykköseksi sijoitettu Aalto Predators etenee suoraan välieriin, Mattila kertoo.

Lisää mielenkiintoa ja latausta perjantain ensimmäisen kierroksen otteluihin tuo se, että jokaisessa kolmessa ottelussa kohtaavat joukkueet ovat pelanneet vastakkain jo alkusarjassa. Ensimmäisessä ottelussa pelaavat turkulaiset Tornadoes ja Beaver Hunters. Kello 13 kohtaavat pohjoislohkon puhtaan pelin joukkue Wasa Dogs sekä järjestävä seura Unicorns. Viimeisessä puolivälieräottelussa jatkopaikasta taistelevat etelälohkon Lappeenrannan Wildmen sekä maanpuolustuskorkeakoulun NDU Black Knights.

Aikaisemmilta vuosilta tutuksi tullut naisten ottelu ei tällä kertaa onnistunut, mutta Mattila arvelee silti paikalle tulevan lähes 200 pelaajaa.

– Nyt ei toivota kuin hyvää keliä! Kisoissa on varmasti hyvä tunnelma, jossa vastustajallekin huudetaan. Hyvässä ja pahassa, Mattila naurahtaa.

Perjantain puolivälierien jälkeen lauantaina pelataan semifinaalit, sijoitusottelu, pronssiottelu sekä loppuottelu. Vuoden 2016 korkeakoulujenkkifutiksen mestari on selvillä lauantaina iltapäivän päätteeksi.

Katso myös:

Student Bowlin tapahtumasivu Facebookissa

Korkeakoulujenkkifutiksen Facebook-sivu