Hämeenlinna Lady Huskiesiin heittopuolustuksen erikoispelaaja Courtney Powell

23.4.2016


Courney Powell äänestettiin 2015 joukkueensa monipuolisimmaksi pelajaaksi.
Courney Powell äänestettiin 2015 joukkueensa monipuolisimmaksi pelajaaksi.
Kaudella 2014 Powell oli WFA-liigan maahanlyöntitilaston kärkinimi 34 puolustetulla heitolla.
Kaudella 2014 Powell oli WFA-liigan maahanlyöntitilaston kärkinimi 34 puolustetulla heitolla.

Huskies neuvottelee vielä myös kahden muun yhdysvaltalaisen kanssa

Naisten Vaahteraliigan sarjanousija Hämeenlinna Huskies vahvistaa rivejään yhdysvaltalaisella Courtney Powellilla, 30. Erityisesti linebackerin ja takakentän pelaajan paikalla pelaava Powell siirtyy hämeenlinnalaisjoukkueeseen WFA-liigan Indy Crashista.

Powell oli WFA-liigan heittopuolustustilaston kärkipelaaja kaudella 2015 ja äänestettiin joukkueensa monipuolisimmaksi pelaajaksi vuonna 2015. Vaikka Powellin suurimmat ansiot ovatkin puolustuksen puolella, on varmakätinen pelaaja esiintynyt myös sisemmän laitahyökkäjän tontilla. Hämeenlinnassa Powellille onkin kaavailtu roolia myös hyökkäyksessä.

– Powellin vahvuudet ovat nopeus ja asenne sekä luonnollisesti pitkän peliuran kautta tullut kokemus, Lady Huskiesin päävalmentaja Teemu Lahti kertoo. – Lisäksi hän on pitkä ja ulottuva, mistä kertoo toissa kauden 34 maahanlyöntiä.

Puolustuksen puolella Powell muodostaa vahvan lisän Huskiesin linebacker-kerrokseen, jossa hän liittyy nuoren maajoukkuepelaajan Julia Turusen sekä vuosia korkeimmalla sarjatasolla pelanneen ja muun muassa MM-pronssia voittaneen Anu Hakkaraisen rinnalle.

Powell itse odottaa jo kesäkuuta ja Naisten Vaahteraliigan alkua.

– Olen innoissani tuomassa kokemukseni, parantamaan vahvuuksiani ja oppimaan uutta sekä haastamaan itseäni sekä paremmaksi jenkkifutariksi että paremmaksi urheilijaksi.

Powell pelasi WFA-liigassa Indy Crashissa eli samassa joukkueessa kuin aiemmin Vaahteraliiga-sopimukset tehneet Lea Kaszas (Anders Trojans Turku) ja Brittany Langley (Jyväskylä Jaguars).

Näillä näkymin Powell ei tule jäämään ainoaksi yhdysvaltalaisvahvistukseksi Lady Huskiesissa.

– Toiselle jenkkipaikalle haetaan linjapuolustajaa (DE), joka voi tarvittaessa pelata myös hyökkäyksen linjassa, Lahti kertoo ja lupaa sopimusuutisia lähiaikoina.

Naisten Vaahteraliiga alkaa lauantaina 4. kesäkuuta. Lady Huskies kohtaa ensimmäisellä kierroksella kotikentällään Kaurialassa pietarilaisen St. Petersburg Valkyriesin.

 

Lue myös:

Lady Huskiesin uutinen Powellin sopimuksesta

Naisten Vaahteraliigan otteluohjelma