Hallitseva naisten Suomen mestari GS Demons kohtaa Norjan mestarin

25.4.2016


Helsinki GS Demons valloitti Suomen mestaruuden syyskuussa 2015 kolmannen kerran peräkkäin. Kuva: Jari Turunen
Helsinki GS Demons valloitti Suomen mestaruuden syyskuussa 2015 kolmannen kerran peräkkäin. Kuva: Jari Turunen
Vålerenga Trolls on hallitseva Norjan mestari.
Kuva: Vålerenga Trolls
Vålerenga Trolls on hallitseva Norjan mestari. Kuva: Vålerenga Trolls

”Scandinavian Bowl” pelataan Velodromilla lauantaina 7.5.

Kesäkuussa alkavaan Naisten Vaahteraliiga -kauteen hallitsevana Suomen mestarina lähtevä Helsinki GS Demons kohtaa lauantaina 7. toukokuuta Helsingin Velodromilla Norjan mestarin Vålerenga Trollsin. Ottelu on samalla seurajoukkueiden Pohjoismaiden mestaruusottelu.

– Naisten Eurobowl-tyyppisestä turnauksesta on puhuttu Euroopassa jo pari vuotta, kertoo Demonsin joukkueenjohtaja Petra Eloranta. – Niin sanotuista isoista maista ei vielä tänä vuonna innostusta löytynyt ja esimerkiksi Serbiassa oli intoa pelata 7 vastaan 7 –pelimuodolla.

– Erinäisten vaiheiden jälkeen pelaamme nyt niin sanotun ”Scandinavian Bowlin”, johon saamme vieraaksemme Trollsin.

Demons on hallinnut Suomen pelikenttiä viimevuosien ajan ja mestaruus on jäänyt helsinkiläisjoukkueen haltuun kolmena edellisenä vuotena. Demons on tähdännyt kansainväliseen otteluun vuoden 2015 finaalista asti.

– Talviharjoittelumme on sujunut hyvin ja se on alunperinkin suunniteltu siten, että saamme ennen varsinaisen kauden alkua pelata kansainvälisen ottelun, Eloranta toteaa.

Suomi on hallitseva Euroopan mestari ja naisten amerikkalaisessa jalkapallossa yksi maanosan pioneereja. Norjassa laji kehittyy kovaa vauhtia ja varsinkin Oslo itäpuolella, jääkiekosta ja jalkapallosta entuudestaan tunnetussa Vålerengassa suhtaudutaan suurella innolla tulevaan Demons-otteluun.

– Norjassa pelataan 9 vastaan 9 -säännöillä. Tulevan kansainvälinen ottelu pelataan kuitenkin 11 pelaajalle, Eloranta kertoo.

– Olemmekin sopineet norjalaisten kanssa, että he saavat tarvittaessa täydentää rivejään muiden norjalaisjoukkueiden pelaajilla.

 

Lauantai 07.05 | 18:00 | Velodromi, Helsinki

GS Demons – Vålerenga Trolls

Liput: 5 e

Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi

 

Katso myös:

Ottelun tapahtumasivu Facebookissa

Vålerenga Trollsin naisten sivu

 

Kuvien lähde:

Jari Turunen

Vålerenga Trolls