"Olemme valmiina!" osa I: Roosters

11.5.2016Juha Hakala on ollut Roostersin päävalmentajana neljä kautta. Jokainen kausi on päättynyt mestaruuteen. Kuvassa Hakala näyttämässä signaaleja omille puolustajilleen kesällä 2015. Kuva: Sami Ranta
Juha Hakala on ollut Roostersin päävalmentajana neljä kautta. Jokainen kausi on päättynyt mestaruuteen. Kuvassa Hakala näyttämässä signaaleja omille puolustajilleen kesällä 2015. Kuva: Sami Ranta
Pelinrakentaja Micah Brown pitämässä palaveria hyökkäyksen koordinaattori Jens Holmströmin ja laitahyökkääjien valmentajan Mikko Koikkalaisen (tak.) kanssa vuoden 2015 Vaahteramaljassa. Kuva: Sami Ranta
Pelinrakentaja Micah Brown pitämässä palaveria hyökkäyksen koordinaattori Jens Holmströmin ja laitahyökkääjien valmentajan Mikko Koikkalaisen (tak.) kanssa vuoden 2015 Vaahteramaljassa. Kuva: Sami Ranta
Laitahyökkääjä Bernard Luster ja keskushyökkääjä Jaycen Spears ovat avainhahmoja myös kesällä 2016 Roostersin hyökkäyksessä sekä palauttajina potkupeleissä. Kuva: Sami Ranta
Laitahyökkääjä Bernard Luster ja keskushyökkääjä Jaycen Spears ovat avainhahmoja myös kesällä 2016 Roostersin hyökkäyksessä sekä palauttajina potkupeleissä. Kuva: Sami Ranta

Päävalmentaja Juha Hakala kertoo, minkälainen on kauden 2016 Helsinki Roosters

Kaikkien aikojen 37. Vaahteraliiga-kausi käynnistyy perjantaina 13. toukokuuta, kun avausottelussa Vantaan TAFT kohtaa Anders Trojans Turun.

Kauden alla joukkueiden esittelystä vastaavat aiheen suurimmat asiantuntijat – päävalmentajat. Ensimmäisenä vuorossa hallitseva Suomen mestari Helsinki Roosters ja päävalmentaja Juha Hakala:

 


”Sitoutunut, nopea, progressiivinen”

Juha Hakala kuvaa kolmella adjektiivilla tulevan kesän Roostersia


 

Hyökkäys:

Pelinrakentajat:

”Micah (Brown) on laadukas ja liikkuva QB, jolla on myös kivasti kokemusta Euroopasta. Lisäksi joukkueessa on hyvä kilpailuasetelma kakkospelinrakentajan paikasta, kun sekä Otso Flinkman ja Henri Väänänen kuuluvat back-up -osastoon.”

Keskushyökkääjät:

”Tilanne on mielenkiintoinen, sillä Jaycen (Spears) on erittäin hyvässä kunnossa ja Alexander Kuroselta voi odottaa paljon. Esa Vanhoja tuo H-backin paikalle oman lisänsä. Keskushyökkääjien osalta emme ole yhden pelaajan varassa.”

Laitahyökkääjät:

”Risiivereiden osalta olemme mukavasti viime kauden formaatissa. Lisäksi saimme Helsinki 69ersista Robin Drockilasta ja Alexander Wasiljeffista lisää syvyyttä kokoonpanoon.”

Hyökkäyksen linja:

”7 jätkää, joista kuka tahansa voi aloittaa eli back-up –mielessä meillä on tarjolla laadukasta ukkoa. Mukana on Iiro Luodon kaltainen ikoni, mutta myös esimerkiksi Richard Laine on harjoitellut hyvin.”

 


”Valmistautuminen, rungon syvyys, kokemus, voittamisen kulttuuri”

Juha Hakala kertoo, mikä on Roostersin vahvuus


 

 

Puolustus:

Puolustuksen linja:

”Maajoukkuemiehiä täynnä. Joukossa on hirviöitä, kuten Aleksi Aitala ja Ilari Nikku, mutta olen erittäin tyytyväinen siitä motivaatiosta, jolla Aaro Eliasson ja Lauri Vainio palaavat välivuoden jälkeen takaisin. Nuorelta Roope Lindforsilta odotan isoa kautta.”

Tukimiehet:

”Tämä osasto on elänyt eniten talven aikana. Maajoukkuetason kolmikon (Sebastin Karbin – Niko Kuikka – Santtu Äyräväinen) lisäksi mukana ovat paluun kentälle nyt tukimiehenä tekevä Sampo Ranta ja urheilujoukoissa varusmiespalvelustaan suorittava Miikka Kokkonen. Tämä on meidän ohuin miehistömme, mutta erittäin laadukas.”

Takamiehet:

”Vahvistunut viime kaudesta muun muassa Akseli Olinilla, mutta myös Tuukka Hämäläinen ja Pekka Rantala ovat laatumiehiä ja palaavat nyt siis molemmat mukaan peliin. Myös puolustuksemme ainoa jenkki (Curtis Slater) on mukana tässä joukossa. Saamme hyviä jakoja ja vaihtoehtoja kulmapuolustajiksi, safetyiksi ja nickeleiksi.”

 


”Päävalmentaja… (naurua) Saada tarpeeksi yleisöä paikalle – ainakin yli tuhat. Eli tulkaa ihmiset katsomaan näitä pelejä!”

Hakalan vastaus kysymykseen: "Mikä on kauden suurin haaste?"


 

Erikoisjoukkueet:

”(Bernard) Luster teki jo viime vuonna isoja palautuksia, ja mukana palautusmiehissä ovat myös Jaycen (Spears) ja Ville Roitto. Lisäksi ”herra trickshot” eli Akseli Olin tuo potkupelillään yhden lisäulottuvuuden joukkueeseemme.”

 


”Turku, Seinäjoki, Vaasa ja Roosters.”

Hakalan arvio pudotuspelijoukkueista


 

Vaahteraliiga-kausi 2016 käynnistyy perjantaina 13. toukokuuta, kun Vantaan TAFT ja Anders Trojans Turku pelaavat vastakkain Myyrmäessä. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Ruutu+  ja Nelonen Pro -kanavilla ennakkostudioineen kello 18.00 alkaen.

 

Tutustu Roostersin Vaahteraliiga-joukkueeseen

Koko otteluohjelma