"Olemme valmiina!" osa III: Trojans

12.5.2016Mikko Virolainen on valmentanut Trojansin kahdella edellisellä kaudella pudotuspeleihin ja mitaleille.
Kuva: Kari Toivonen
Mikko Virolainen on valmentanut Trojansin kahdella edellisellä kaudella pudotuspeleihin ja mitaleille. Kuva: Kari Toivonen
Aappo Saloranta on varmasti yksi maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiryn tärkeimmistä heittokohteista tulevana kesänä.
Kuva: Kari Toivonen
Aappo Saloranta on varmasti yksi maajoukkuepelinrakentaja Miro Kadmiryn tärkeimmistä heittokohteista tulevana kesänä. Kuva: Kari Toivonen
Potkaisija Joni-Petteri Malkalta päävalmentaja Mikko Virolainen odottaa kaudelta jopa yli 50-jaardisia potkumaaleja. Kuvassa Malka saamassa palkintoa kauden 2015 onnistumisistaan.
Kuva: Kari Toivonen
Potkaisija Joni-Petteri Malkalta päävalmentaja Mikko Virolainen odottaa kaudelta jopa yli 50-jaardisia potkumaaleja. Kuvassa Malka saamassa palkintoa kauden 2015 onnistumisistaan. Kuva: Kari Toivonen
Puolustuksen takakentän Ville-Valtteri Suojanen on tärkeä pelaaja päävalmentaja Virolaisen koordinoimassa Trojans-puolustuksessa.
Kuva: Sami Ranta
Puolustuksen takakentän Ville-Valtteri Suojanen on tärkeä pelaaja päävalmentaja Virolaisen koordinoimassa Trojans-puolustuksessa. Kuva: Sami Ranta

Päävalmentaja Mikko Virolainen kertoo, minkälainen on kauden 2016 Anders Trojans Turku

Kaikkien aikojen 37. Vaahteraliiga-kausi käynnistyy perjantaina 13. toukokuuta, kun avausottelussa Vantaan TAFT kohtaa Anders Trojans Turun.

Kauden alla joukkueiden esittelystä vastaavat aiheen suurimmat asiantuntijat – päävalmentajat. Vuorossa vuoden 2015 pronssimitalisti Anders Trojans Turku ja päävalmentaja Mikko Virolainen:

 


”Fyysinen, hyvin-valmennettu, yhtenäinen”

Mikko Virolainen kuvaa kolmella adjektiivilla tulevan kesän Trojansia


 

Hyökkäys:

Pelinrakentajat:

”Meillä on täysi luotto Miroon (Kadmiry). Samalla saamme käyttää kahta jenkkiä hyökkäyksessä, mikä ottaa painetta pois Mirolta."

Keskushyökkääjät:

”Erinomaisessa kunnossa! Chris Douglas aiheutta varmasti päänvaivaa puolustuksille."

Laitahyökkääjät:

”Laitahyökkääjissä meiltä löytyy leveyttä ja taitoa. Nimeltä voisi mainita (Aappo) Salorannan ja (Roman) Runnerin. Molemmilta voi odottaa paljon.”

Hyökkäyksen linja:

”Lyhyesti sanottuna: isokokoinen.”

 


”Vahva puolustus ja hyökkäyksen 'ground and pound'.”

Mikko Virolainen kertoo, mikä on Trojansin vahvuus


 

 

Puolustus:

Puolustuksen linja:

”Uskon, että tämä on yksi parhammista linjoista, joita olen koskaan valmentanut. Isokokoinen ja fyysinen. Perrineau ja Helenius keskellä stuffaavat vastustajan juoksun, ja huomio kannattaa kiinnittää myös nuoreen Jussi Veijulaan.”

Tukimiehet:

”Peruskolmikko (Ilkka Koiranen – Sami Toivonen – Ilya Redin) on ollut mukana niin kauan kuin olen valmentanut. He eivät petä ja valmentajana tiedän mitä saan.”

Takamiehet:

”Taitoa ja nopeutta. Meillä on paljon variaatioita, joilla voidaan pelata. (Cameron) Gupton pelaa ensisijaisesti kulmapuolustajina ja voimme käyttää takakentällä myös Runneria ja (Miko) Ylikoskea."

 


”Aikaisemmin ollaan kaaduttu loukkaantumisiin. Haluamme säilyä ehjinä.”

Virolaisen vastaus kysymykseen: "Mikä on kauden suurin haaste?"


 

Erikoisjoukkueet:

”Nyt on ainakin palautusuhka kunnossa - kaksikko Gupton ja Runner ovat potkupeleissä isoissa rooleissa. (Potkaisija) Malka on vireessä. Toiveeni on, että tällä kaudella seuran potkumaaliennätys alkaa vitosella (yli 50 jaardia).”

 


”Trojans, Roosters, Vaasa, Crocodiles”

Virolaisen arvio pudotuspelijoukkueista


 

Vaahteraliiga-kausi 2016 käynnistyy perjantaina 13. toukokuuta, kun Vantaan TAFT ja Anders Trojans Turku pelaavat vastakkain Myyrmäessä. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Ruutu+  ja Nelonen Pro -kanavilla ennakkostudioineen kello 18.00 alkaen.

 

Trojansin ennakko Vaahteraliigan avausottelusta

Koko otteluohjelma