"Olemme valmiina!" osa IV: Butchers

12.5.2016


Porvoo Butchersin 30-vuotisjuhlalogo.
Porvoo Butchersin 30-vuotisjuhlalogo.
Kari Leivoja antaa ohjeita puolustuksen kapteenille, tukimies Tero Kontiaiselle kesällä 2015.
Kuva: Sami Ranta
Kari Leivoja antaa ohjeita puolustuksen kapteenille, tukimies Tero Kontiaiselle kesällä 2015. Kuva: Sami Ranta
Keskushyökkääjä Kristian Metsämäki voitti kaudella 2015 sekä U19- että U17-sarjojen Suomen mestaruudet. Tulevalla kaudella Metsämäki on osa Butchersin edustusjoukkueen keskushyökkääjäkaartia.
Kuva: Sami Ranta
Keskushyökkääjä Kristian Metsämäki voitti kaudella 2015 sekä U19- että U17-sarjojen Suomen mestaruudet. Tulevalla kaudella Metsämäki on osa Butchersin edustusjoukkueen keskushyökkääjäkaartia. Kuva: Sami Ranta
Nuorten maajoukkuepelaaja Jere Paananen kuuluu Butchersin takakentän avauskokoonpanoon. Kuva: Sami Ranta
Nuorten maajoukkuepelaaja Jere Paananen kuuluu Butchersin takakentän avauskokoonpanoon. Kuva: Sami Ranta

Päävalmentaja Kari Leivoja kertoo, minkälainen on kauden 2016 Porvoo Butchers

Kaikkien aikojen 37. Vaahteraliiga-kausi käynnistyy perjantaina 13. toukokuuta, kun avausottelussa Vantaan TAFT kohtaa Anders Trojans Turun.

Kauden alla joukkueiden esittelystä vastaavat aiheen suurimmat asiantuntijat – päävalmentajat. Vuorossa Porvoo Butchers ja päävalmentaja Kari Leivoja:

 


”Nuori, innokas, nopea”

Kari Leivoja kuvaa kolmella adjektiivilla tulevan kesän Butchersia


 

Hyökkäys:

Pelinrakentajat:

”Meillä on pelinrakentaja (Trevor Vasey), joka on juuri valmistunut koulusta. Systeemi on rakennettu hänen vahvuuksien mukaan. Vasey on loistava heittopelissä ja osaa myös itse juosta."

Keskushyökkääjät:

”(Kemani) Jones on ollut koulussaan ykköskeskushyökkääjä muutaman vuoden ajalta ja lisäksi pelannut jo yhdessä pelinrakentajamme kanssa - luotan, että homma toimii. Suomalaisista Sebastian Lindell jatkaa fullbackin paikalla ja nuorista mukana on Kristian Metsämäki."

Laitahyökkääjät:

”Paljon nuoria jätkiä - joukkueen kokemattomin osa, mutta takana on loistava harjoituskausi, jonka aikana pelaajat ovat kehittyneet valtavasti. Suurin osa laitahyökkääjistämme on yli 190-senttisiä ja muun muassa 195-senttiseltä Arttu Erkkilältä voi odottaa hyvää kautta.”

Hyökkäyksen linja:

”Samat kundit kuin viime vuonna. Tälle vuodelle Eppu (Pulkkinen), Väinö (Pääkkönen) ja Mario (Mäkinen) ovat vuoden vanhempia ja kokeneempia.”

 


”Me olemme monipuolinen joukkue, joka tekee asiat yhdessä.”

Kari Leivoja kertoo, mikä on Butchersin vahvuus


 

 

Puolustus:

Puolustuksen linja:

”Toimme tälle paikalle kokemusta Jenkeistä. Mike (Galantini) tulee keskustaan ja on siinä kova tekijä. Lisäksi Juho Salmi palaa välivuoden jälkeen takaisin ja laidoilla meillä on nuoret Jesse (Vuoksenturja) ja Toni (Koskela).”

Tukimiehet:

”Omilla jätkillä mennään. Tero (Kontainen) on aiempaa paremmassa kunnossa ja (Niko) Pennanen ja (Ville) Josefsson sekä (Niklas) Reinhardt täydentävät tukimiesnelikon, Jan Vilkon puolustus muuttuu 3-4- ja 4-3-puolustuksen välillä vastustajan mukaan.”

Takamiehet:

”Tälläkin osastolla menemme kokonaan kotimaisin voimin. Mukana on paljon omia junioreita, jotka kuitenkin Vilkon valmennuksessa ovat kehittyneet isoin askelin."

 


”Kokoonpanomme ei ole iso. Lisäksi monelle tulee pelejä myös nuorten sarjoissa.”

Leivojan vastaus kysymykseen: "Mikä on kauden suurin haaste?"


 

Erikoisjoukkueet:

”Viime kauden potkaisija Jimi Roiko on nyt mukana valmennuksessa ja Daniel Luoma potkii. Mika Ahonen valmentaa erikoisjoukkueitamme ja näissä korostuu se, että teemme asioita joukkueena.”

 


”Roosters, Turku, Butchers, Seinäjoki”

Leivojan arvio pudotuspelijoukkueista


 

Vaahteraliiga-kausi 2016 käynnistyy perjantaina 13. toukokuuta, kun Vantaan TAFT ja Anders Trojans Turku pelaavat vastakkain Myyrmäessä. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Ruutu+  ja Nelonen Pro -kanavilla ennakkostudioineen kello 18.00 alkaen.

 

Butchersin kokoonpano kaudelle 2016

Koko otteluohjelma