"Olemme valmiina!" osa V: TAFT

12.5.2016Perjantaina Stephen Stokes johdattaa ensimmäistä kertaa päävalmentajana joukkueensa Vaahteraliiga-kentälle. Vuosi sitten hän oli päävalmentaja I-divisioonan Helsinki Wolverinesissa.
Kuva: Sami Ranta
Perjantaina Stephen Stokes johdattaa ensimmäistä kertaa päävalmentajana joukkueensa Vaahteraliiga-kentälle. Vuosi sitten hän oli päävalmentaja I-divisioonan Helsinki Wolverinesissa. Kuva: Sami Ranta
Helsinki 69ersista Vantaalle siirtynyt maajoukkuepuolustaja Joonas Luokkakallio on tärkeä pelaaja niin puolustuksen linjan päädyssä kuin tukimiehenäkin.
Helsinki 69ersista Vantaalle siirtynyt maajoukkuepuolustaja Joonas Luokkakallio on tärkeä pelaaja niin puolustuksen linjan päädyssä kuin tukimiehenäkin.
Kaudella 2015 TAFT:n pelinrakentaja oli Jamaal Londry-Jackson. Tulevalle kaudelle vantaalaisseura solmi sopimuksen Californian yliopistossa pelannen Cole Webbin.
Kuva: Sami Ranta
Kaudella 2015 TAFT:n pelinrakentaja oli Jamaal Londry-Jackson. Tulevalle kaudelle vantaalaisseura solmi sopimuksen Californian yliopistossa pelannen Cole Webbin. Kuva: Sami Ranta

Vaahteraliiga näkyy runkosarjan osalta Nelonen Pro- ja Ruutu+ -kanavilla aina perjantaisin kello 18.00 alkaen. Lisäksi suorina lähetyksinä näkyvät kaikki kauden ratkaisupelit.
Vaahteraliiga näkyy runkosarjan osalta Nelonen Pro- ja Ruutu+ -kanavilla aina perjantaisin kello 18.00 alkaen. Lisäksi suorina lähetyksinä näkyvät kaikki kauden ratkaisupelit.

Päävalmentaja Stephen Stokes kertoo, minkälainen on kauden 2016 Vantaan TAFT

Kaikkien aikojen 37. Vaahteraliiga-kausi käynnistyy perjantaina 13. toukokuuta, kun avausottelussa Vantaan TAFT kohtaa Anders Trojans Turun.

Kauden alla joukkueiden esittelystä vastaavat aiheen suurimmat asiantuntijat – päävalmentajat. Vuorossa Vantaan TAFT ja Stephen Stokes:

 


”Kova, nopea, motivoitunut”

Stephen Stokes kuvaa kolmella adjektiivilla tulevan kesän TAFT:ia


 

Hyökkäys:

Pelinrakentajat:

”Pelinrakentaja on yksi tärkeimmistä osista jokaisessa joukkueessa, ja sama koskee myös meitä. Emme odota mitään muuta kuin loistavaa suoritusta Cole Webbiltä, joka oli NFL-draftin ykkösvalinnan (Jared Goff) varamies viimekaudella. Cedric Johnson puolestaan on paras varapelinrakentaja koko Euroopassa."

Keskushyökkääjät:

”Andre Dahlman tulee olemaan keskipiste hyökkäyksessämme. Hän on vahva juoksija ja yksi tavoitteistamme tälle kaudella on kehittää häntä ja muita keskushyökkääjiämme. Haluamme, että meidät tunnetaan joukkueena, joka juoksee pallon kanssa hyvin ja kovaa."

Laitahyökkääjät:

”Cedric Johnson tulee johtamaan tätä ryhmää ja, kun olen häntä harjoituksissa katsonut, hänellä ei ole koskaan Euroopan urallaan ollut niin hauskaa kuin TAFT:n talviharjoituksissa. Suomalainen jenkkifutis tulee näkemään kokonaan uuden puolen hänestä ja se tulee olemaan jännittävää. Myös Jani Luiro, Tyrwone Still ja Toni Öhman tulevat luomaan vastustajille vaikeita match uppeja.”

Hyökkäyksen linja:

”Olemme juuri niin hyviä kuin linjamme on, ja he ovat kehittyneet jokaisessa harjoituksessa. Kun lähdimme harjoituskauteen, hyökkäyksen linja oli yksi heikoimmista osistamme, mutta nyt siitä on kasvanut vahvin. Nämä miehet ovat valmiita peliin!”

 


”Luottamus. Me luotamme siihen, mitä teemme ja miten teemme.”

Stephen Stokes kertoo, mikä on TAFT:n vahvuus


 

Puolustus:

Puolustuksen linja:

”Nämä pelaajat tuovat persoonallisuutta joukkueeseen. Meillä on linjassa muutamia todellisia hahmoja, joilla on uskomattomat moottorit. Kun Okko Outinen palaa keskikesällä tämä yksikkö on vahvempi kuin koskaan. Sitä ennen olemme iloisia, kun Niko Nousiainen johtaa joukkoa."

Tukimiehet:

”Joel Sisler ja Jim Barry ovat monipuolisia ja kovaa iskeviä pelaajia. Koska hyökkäykset joutuvat kiinnittämään heihin huomiota ja koska tämä kaksikko osaa johtaa puolustusta, odotan että Riki Ogata tulee nousemaan kansalliselle huipulle tukimiehen paikalla."

Takamiehet:

”Xavier Andre on tämän porukan häikäilemätön johtaja. Olemme nuoria mutta vahvoja ja nopeita. Kurinalaisuus tulee olemaan takamiesten menestymisen salaisuus."

 


”Viime kauden vaikeuksia ei saa jäädä miettimään.”

Stokesin vastaus kysymykseen: "Mikä on kauden suurin haaste?"


 

Erikoisjoukkueet:

”Erikoisjoukkueisiin ratkeaa kauden aikana kaksi voittoa tai kaksi tappiota, takuulla. TAFT-pelaajat tietävät sen ja otamme asian vakavasti. If you don't start on special teams, you don't start at all.”

 


”Ne joukkueet, jotka ymmärtävät kauden pituuden ja valmistautuvat huolellisesti.”

Stokesin arvio pudotuspelijoukkueista


 

 

Vaahteraliigan avausottelu:

PE 13.05.2016 | 18:30 | Myyrmäen jalkapallostadion, Vantaa

     Vantaan TAFT – Anders Trojans Turku

Ottelu televisioidaan suorana lähetyksenä ennakkostudioineen kello 18.00 alkaen Nelonen Pro - sekä Ruutu+ -kanavilla.

 

Lue myös:

"Avainroolissa ottelussa ovat ehdottomasti linjat, molemmilla puolilla palloa." - TAFT:n otteluennakko

"Trojansilla mukana 18 pelaajaa viime kaudesta" - Trojansin otteluennakko

TAFT:n  kokoonpano kaudelle 2016

Koko otteluohjelma