Royals debytoi Vaahteraliigassa perjantain TV-ottelussa

19.5.2016


Cedric Johnson (12) on keskeinen osa TAFT:n heittohyökkäystä. Johnson on erityisen vahva etenijä kiinniottojen jälkeen.
Kuva: Sami Ranta
Cedric Johnson (12) on keskeinen osa TAFT:n heittohyökkäystä. Johnson on erityisen vahva etenijä kiinniottojen jälkeen. Kuva: Sami Ranta
TAFT:n tukimies Jim Barry on puolustuksen johtohahmoja, mutta ottaa tarvittaessa osaa myös hyökkäykseen keskushyökkääjänä.
Kuva: Sami Ranta
TAFT:n tukimies Jim Barry on puolustuksen johtohahmoja, mutta ottaa tarvittaessa osaa myös hyökkäykseen keskushyökkääjänä. Kuva: Sami Ranta
Thomas Cekenillä on iso ja vahva rooli Royalsin puolustuksen linjan keskustassa.
Kuva: Sami Ranta
Thomas Cekenillä on iso ja vahva rooli Royalsin puolustuksen linjan keskustassa. Kuva: Sami Ranta
Dmitri Doubitski on haastava puolustettava. Perjantaina Vantaalla selviää, miten hyvin Doubitskin ja Isaac Fisherin yhteistyö Royals-hyökkäyksessä onnistuu.
Kuva: Sami Ranta
Dmitri Doubitski on haastava puolustettava. Perjantaina Vantaalla selviää, miten hyvin Doubitskin ja Isaac Fisherin yhteistyö Royals-hyökkäyksessä onnistuu. Kuva: Sami Ranta

TAFT:n hyökkäys saa nyt käyttöönsä pelinrakentaja Cole Webbin

Vaahteraliigan toinen kierros käynnistyy perjantaina TV-ottelulla, jossa Vantaan TAFT saa kotikentällään vastaansa Wasa Wa1ld Royalsin. Ottelu on ensimmäinen niin vaasalaisille kuin TAFT:n pelinrakentajana aloittavalle Cole Webbillekin.

Ensimmäisessä ottelussaan TAFT kärsi suurinumeroisen (15–57) tappion Anders Trojans Turulle. TAFT-päävalmentaja Stephen Stokes näkee tuon ottelun perusteella puolustuksessaan aihioita, joista vantaalaisille on vielä pitkin kautta paljon iloa. USA-vahvistukset Joel Sisler ja Jim Barry ottivat heti ensimmäisessä ottelussaan ison roolin.

– Puolustus oli monella tapaa hyvä. Barryn ja Sislerin lisäksi Xavier André ja Joonas Luokkakallio olivat hyviä. Rähmäyksiin johtavat iskut sekä varma taklaaminen ja oman roolin tarkka täyttäminen jatkuivat koko pelin läpi.

Stokes itse johti pelinrakentajan paikalta hyökkäystä Trojans-ottelussa. TAFT paransi otteitaan toisella puoliajalla ja lopulta Stokes itse punnersi vantaalaisille touchdownin. Kaiken kaikkiaan TAFT eteni 203 jaardia, joista valtaosan (164 j.) heittäen. Hyökkäys ei silti ensimmäisessä ottelussa vakuuttanut päävalmentajaa.

Nyt hyökkäykseen on luvassa päivitystä, sillä Suomeen tiistaina saapunut pelinrakentaja Cole Webb ottaa ohjat käsiinsä vapauttaen samalla Stokesin laitahyökkääjäksi.

– Hän tekee kaiken nopeammin ja erittäin paljon sulavammin, Stokes vertaa. – Heitto- ja juoksukykynsä lisäksi hän on älykäs, joten hän pystyy johtamaan hyökkäystämme, vaikka yhteisiä harjoituksia ei olekaan takana montaa.

– En malta odottaa, että pääsen näkemään hänet pelissä.

Stokesin lisäksi Webbin heittokohteena tullaan näkemään avausottelussa TAFT:n parhaana palkittu Cedric Johnson. Aiemmin Vaahteraliigassa pelinrakentajana ansioitunut Johnson otti ensimmäisessä ottelussaan laitahyökkääjänä kiinni 11 palloa. Webbin lisäksi juoksupelissä palloa kantaa keskushyökkääjä Andre Dahlman.

 

Vaasassa ”nujakoitu” harjoituksissakin

Vaasalainen joukkue pelasi edellisen kerran Vaahteraliigaa vuonna 2003. Tuosta joukkueesta Royals-kypärän pukee perjantaina päähänsä ainoastaan puolustuksen linjan Thomas Ceken ja Vaasaan palannut maajoukkuekapteeni Efe Evewaraye.

Päävalmentaja Seppo Evwaraye johtaa kentälle nälkäisen joukon ”kuninkaan miehiä”.

– Odotan molemmin puolin palloa iloista ja aggressiivista futista, Evwaraye kertoo. – Pojat ovat todella nälkäisiä ottelua ajatellen. Se on näkynyt moneen otteeseen omissa harjoituksissakin, kun turhautuminen on johtanut pieneen nujakointiin. Itselleni tämä on aina ollut pieni pelivalmiuden merkki.

Luonnollisesti pelinrakentajalla on suuri vastuu sarjanousijan tulikasteessa.

– Avainasemassa uskoisin meillä olevan pelinrakentaja Isaac Fisherin ja sen kuinka nopeasti hän pääsee otteluun sisälle ja sinuiksi pelaajien kanssa, Evwaraye toteaa.

Ulottuvalta Dmitri Doubitskilta ja vikkelältä Phung Nguyenilta voi odottaa runsaasti vastuuta Fisherin heittojen kohteina. Juoksumoottorina Roaylsilla toimii kolmikko Joakim Jakobsson – Tom Suoste – Ville Järviö. Evwaraye on useaan otteeseen kehaissut myös brittiläis-ruotsalaista tackle –kaksikkoa David Bealea ja Eric Blomgrenia.

TAFT-hyökkäystä vastaan Royalsin puolustuksen ja koordinaattori William Millerin ensimmäinen missio on selvä: Webbille on luotava kiirettä.

– Puolustuksen pitää saada kunnolla painetta TAFTin pelinrakentajalla ja tehdä hänen operointitilansa todella tukalaksi. Jos onnistumme tässä, olemme vahvoilla.

Stokesille Royalsin suunnitelma ei ole yllätys:

– Odotan heiltä todella aggressiivista puolustusta. Pelistä tulee erittäin fyysinen, TAFT-valmentaja kertoo.

Paineistuksessa Ceken, Efe Evwaraye, Chris Young sekä tukimiesosaston Cameron Grad ja ruotsin maajoukkuepelaaja Joshua Akena ovat tärkeimmät suorittajat. Heittopuolustuksessa Stokesin ja Johnsonin kuvioita seuraavat erityisesti safety-kaksikko Stacey Thomas ja ruotsalainen Nicholas Peterson.

– Uskon, että TAFT:n peli tulee olemaan paljon valmiimpaa nyt kuin viime perjantaina Trojansia vastaan ja uskon, että heidän suoritustasonsa tulee olemaan parempi. He ovat tehneet ensimmäisen ottelun kömmähdykset, kun taas meillä ne ovat vielä edessä, Evwaraye summaa kauden alun kipupisteitä.

 

Ratkaisu: fyysisyys ja kurinalaisuus

Stokesilla on selkeä resepti, joilla TAFT ottaa perjantaina avauspisteensä ja katkaisee samalla elokuussa 2014 alkaneen tappioputkensa Vaahteraliigassa:

– Meidän täytyy olla Vaasaa fyysisempiä ja välttää pallonmenetyksiä ja typeriä rangaistuksia. Jos pelaamme omaa peliämme ja rajoitamme virheiden määrää, tulos on meille OK.

– Näkisin, että ottelu ratkeaa siihen, kumpi joukkue tekee perusasiat paremmin näin kauden alussa, Evwaraye puolestaan arvioi. – Sekä siihen kumpi pääsee paremmin rytmiin ja löytää nopeammin vastustajan heikkoudet pelin sisällä ja pääsee tästä rokottamaan.

 

Aloituskokoonpanot:

 

TAFT:

 

 

Hyökkäys:

 

 

 

Puolustus:

QB18Cole Webb DE27Joonas Luokkakallio
RB6Andre Dahlman DT94Joonas Kolkka
WR12Cedric Johnson DT98Niko Nousiainen
WR17Toni Öhman DE99Henry Elliott
WR8Joel Sisler LB8Joel Sisler
TE11Tyrwone Still LB3Jim Barry
LT77Olly Sunmola LB52Riki Ogata
LG65Tyshawn Hall CB5Valtteri Pouttu
C59Mikael Viljanen SS21La Trice Little
RG62Stewart Keenan FS2Xavier André
RT57Mika Vuorensola CB84Jani Luiro

 

Royals:

 

 

Hyökkäys:

 

 

 

Puolustus:

QB8Isaac Fisher DE4Chris Young
RB40Tom Suoste DT99Thomas Ceken
RB34Joakim Jakobsson DT96Lauri Hannula
WR88Dmitri Doubitski DE9Efe Evwaraye
WR84Jarno Häivälä LB4Joshua Akena
WR6Phung Nguyen LB44Juha-Matti Rajala
LT77David Beale LB11Cameron Grad
LG72Tomi Nuorala CB21Rufail Khalifa
C55Vesa Mäkelä SS33Stacey Thomas
RG75Teemu Salo FS1Nicholas Peterson
RT70Eric Blomgren CB32Emmanuel Amudeng

 

 

Vaahteraliiga, viikko 2:

PE 20.05.2016 | 18:30 | Myyrmäen jalkapallostadion, Vantaa

     Vantaan TAFT – Wasa Wa1ld Royals

Ottelu televisioidaan suorana lähetyksenä ennakkostudioineen kello 18.00 alkaen Nelonen Pro - sekä Ruutu+ -kanavilla. Katso lisää: Ruutu.fi

Ottelun live-tilastot

 

Katso myös:

Royals-ennakko

Me olemme valmiina: TAFT - Stephen Stokes arvioi kauden 2016 TAFT:n

Me olemme valmiina: Royals - Seppo Evwaraye arvioi kauden 2016 Royalsin

 

Kierroksen muut ottelut:

21.05.kello 16.00 Jouppilanvuori, Seinäjoki
 Crocodiles  -  Saints 
22.05.kello 18.00 Velodromi, Helsinki
 Roosters  -  Trojans