Tampere Saints tekee paluun Vaahteraliigaan lauantaina Seinäjoella

20.5.2016Nuori tukimies Jaska Värinen aloittaa Greg Robinsonin, Joonas Raatikaisen ja JP Koivumäen rinnalla Crocodilesin tukimiehistössä. Kuva: Olli-Matti Matihalti
Saints-laitahyökkääjä Henri Laine oli vuonna 2015 I-divisioonan parhaimpia laitahyökkääjiä. Lauantaina Laine on valmiina ottamaan ensimmäiset kiinniotot Vaahteraliigassa.
Kuva: Harri Koivunen
Saints-laitahyökkääjä Henri Laine oli vuonna 2015 I-divisioonan parhaimpia laitahyökkääjiä. Lauantaina Laine on valmiina ottamaan ensimmäiset kiinniotot Vaahteraliigassa. Kuva: Harri Koivunen
Syyskuussa 2015 Jari Ylimäki näki katsomosta, kun Crocodiles kaatui Vaahteramaljassa. Lauantaina Ylimäki on jälleen pelaavassa kokoonpanossa tutulla oikean guardin paikalla hyökkäyksen linjassa.
Kuva: Sami Ranta
Syyskuussa 2015 Jari Ylimäki näki katsomosta, kun Crocodiles kaatui Vaahteramaljassa. Lauantaina Ylimäki on jälleen pelaavassa kokoonpanossa tutulla oikean guardin paikalla hyökkäyksen linjassa. Kuva: Sami Ranta
Kasvattajaseuraansa palannut Tommi Pinta on merkittävässä roolissa Saintsin hyökkäyksessä. Jouppilanvuori on Pinnalle tuttu paikka, sillä Pinta pelasi ensimmäisen kerran Vaahteraliigaa Crocodilesissa jo vuonna 2006 ja toisen kerran 2011.
Kasvattajaseuraansa palannut Tommi Pinta on merkittävässä roolissa Saintsin hyökkäyksessä. Jouppilanvuori on Pinnalle tuttu paikka, sillä Pinta pelasi ensimmäisen kerran Vaahteraliigaa Crocodilesissa jo vuonna 2006 ja toisen kerran 2011.

Crocodilesin Kotanen odottaa vierailta konservatiivista pelisuunnitelmaa

Edellisen kerran kaudella 2010 Vaahteraliigaa pelannut Tampere Saints aloittaa Vaahteraliiga-kauden 2016 vierasottelulla Seinäjoella, jossa tamperelaisjoukkue kohtaa edelliskauden hopeajoukkue Crocodilesin.

Vaikka Saints sarjanousija onkin, ei joukkue ole päävalmentaja Teemu Majanderin mukaan lähdössä turhia arastelemaan – päinvastoin.

– Haluamme heti aloituspotkusta alkaen kelkkaan mukaan, Majander sanoo. – Ensimmäiset hyökkäysvuorot ovat henkisesti tärkeitä.

Saintsin hyökkäyksessä paluun siniseen paitaan tekee maajoukkuelaitahyökkääjä Tommi Pinta. Lisäksi tamperelaisten hyökkäyksessä pelinrakentaja Dominic Bona sekä keskushyökkääjä Dajon Newell ovat keskiössä.

– Importtimme ovat luonnollisesti suurennuslasin alla mutta linjojemme onnistuminen on isossa roolissa, Majander kertoo ja nostaa esiin yhden ratkaisukohdan:

– Jos saamme työtä tehdyksi pallon läheisyydessä, olemme mukana pelissä.

Kauempana pallosta Saintsilta löytyvät Pinnan lisäksi divisioonatasolla erittäin vahvasti esiintyneet laitahyökkääjät Henri Laine, Juuso Jylhä ja Eero Hiltunen, jotka pääsevät nyt testaamaan kykynsä Vaahteraliigassa.

Crocodilesin päävalmentajana toisen kautensa aloittava Henri Kotanen uskoo, että Saints-hyökkäys lähtee avausotteluun ilman suurempia koristeluita.

– Siellä on sen verran pitkän linjan koutseja, että varmasti tullaan menemään aika tasapainoisella ja konservatiivisella systeemillä, Kotanen lausuu.

Crocodilesin puolustuksesta avainpelaajiksi nousevat tukimies-linjamies Greg Robinson, takakentän monipuolinen Niko Lester yhdessä Juhani Koivumäen kanssa sekä puolustuksen linjasta Joonas Raatikainen ja Filip Zacok.

Yksi mielenkiintoisimmista nimistä Crocodiles-puolustuksessa on free safetyn paikalle listattu Tuomas Leinonen. Jo vuonna 2000 Euroopan mestaruuden voittanut Leinonen antoi vuosi sitten 2,5 prosentin mahdollisuuden sille, että ura jatkuu kaudella 2016. Tuon mahdollisuuden Leinonen näyttää nyt myös käyttävän. Tutulla kulmapuolustajan paikalla Leinosta ei kuitenkaan ensisijaisesti lauantaina nähdä.

Ranskan maajoukkueen takakenttäpelaaja Pierre Couraqeux puolestaan saapuu Suomeen vasta maanantaina eikä siis vielä kauden avauksessa esiinny.

 

Crocodilesilta luvassa nopea hyökkäys

Kotanen on useassakin yhteydessä maininnut, että Crocodilesin hyökkäyksen vahvuus on tulevana kesänä nopeus. Justin Sottilare tuntee omat laitahyökkääjänsä ja on ollut jo tammikuusta alkaen hiomassa kuvioita kuntoon. Viimevuodelta tuttu brittikaksikko Tim Thomas ja Spencer Cutlan saavat nyt seurakseen ulottuvan saksalaisen Andre Feuerherdtin, jonka kanssa Sottilare teki tehokasta jälkeä Saksassa vuonna 2014.

– Nopeutta ja atleettisuutta heiltä ei puutu, joten sitä he tulevat varmasti käyttämään hyväksi 1 vs 1 -tilanteissa, Majander kertoo. – Pelillisesti ensimmäinen peli on aina haastava, koska tuoretta scouttimateriaalia ei ole.

Jussi Taipalmaa sekä monipuolinen Matti Airaksinen ovat heittopelissä paljon vartijoita. Puolustuksen koordinaattori – aikanaan Crocodilesissa vuosia pelannut - Kari Titola on erityisesti heittopuolustuksen asiantuntija ja reagoi varmasti ottelun aikana Crocodilesin heittopeliin.

Juoksupelissä Crocodilesin ykkösvastuullisena palloa kantaa sähäkkäliikkeinen Kevin Marshall, joka tulee käymään mielenkiintoisen taistelun niinikään nopean Saints-tukimiehen Juwan Kingin kanssa. Mika Nissinen ei ole kokoonpanossa lauantaina, joten aiemmin tukimiehenä pelannut Jie Li aloittaa toisena keskushyökkääjänä.

Marshallille tilaa raivaava ja Sottilarelle aikaa järjestävä hyökkäyksen linja koki Seinäjoella suurimman muutoksen vuosiin. Apua löytyi lopulta ulkomailta, kun saksalainen Matthias Stockamp sekä portugalilainen Miguel Valante liittyivät Lisko-linjaan. Lisäksi takavuosien all stars –pelaaja Jari Ylimäki tekee paluun pelikentälle lauantaina.

– Halusin suomalaisen hyökkäyksen linjan, mutta en sitä saanut. Nyt pari kaveria on siinä importteja, Kotanen kommentoi.

Saintsin puolustuksen linjassa erityisesti kokenut Hannes Jokinen sekä Italian maajoukkupelaaja Andrea Pasquali ovat suurimmat hahmot linjataistelussa.

– Odotan fyysistä ja vauhdikasta taistoa liigassa rutinoituneen kestomenestyjän ja innokkaan sarjanousijan välillä, Majander tiivistää ottelun lähtökohdat.

 

 

Aloituskokoonpanot:

 

Crocodiles:

 

 

Hyökkäys:

 

 

 

Puolustus:

QB17Justin Sottilare DE99Filip Zacok
RB22Kevin Marshall DT3Teemu Sinisalo
RB4Jie Li DE91Aatu Suhonen
WR88Spencer Cutlan LB38Joonas Raatikainen
WR5Timothy Thomas LB45JP Koivumäki
WR84Andre Feuerherdt LB6Greg Robinson
LT75Matthias Stockamp LB34Jaska Värinen
LG78Antti Rinta-Aho CB23Niko Lester
C66Mikael Paloniemi SS43Juhani Koivumäki
RG72Jari Ylimäki FS26Tuomas Leinonen
RT79Riku Alakoskela CB24Toni Haukkamaa

 

Saints:

 

 

Hyökkäys:

 

 

 

Puolustus:

QB9Dominic Bona DE93Andrea Pasquali
RB8Turo Lehtonen DT99Hannes Jokinen
RB5Dajon Newell DT96Ilkka Minkkinen
WR80Tommi Pinta DE98Ville Pietikäinen
WR81Henri Laine LB1Juwan King
WR31Eero Hiltunen LB58Johan Grahn
LT76Juho Pietilä LB24Joni Pyrhönen
LG67Jami Helenius CB2Jussi Taipalmaa
C55Oliver Kanto SS10Paavo Pennanen
RG59Lasse-Matti Nieminen FS17Benjamin Ylipää
RT61Topias Räty CB3Toni Hammar

 

 

Vaahteraliiga, viikko 2:

LA 21.05.2016 | 16:00 | Jouppilanvuori, Seinäjoki

     Seinäjoki Crocodiles – Tampere Saints

Ottelun live-tilastot

 

Katso myös:

Crocodiles-ennakko

Me olemme valmiina: Crocodiles - Henri Kotanen arvioi kauden 2016 Crocodilesin

Me olemme valmiina: Saints - Teemu Majander arvioi kauden 2016 Saintsin

Saints on valmiina kauteen 2016 - video Saintsin YouTube-kanavalla

Tomi Natri palaa potkimaan - potkaisija haastattelussa Crocodilesin YouTube-kanavalla

 

Kierroksen muut ottelut:

 

PE 20.05.2016 | 18:30 | Myyrmäen jalkapallostadion, Vantaa

     Vantaan TAFT – Wasa Wa1ld Royals

Ennakko |  Live-tilastot

Ottelu televisioidaan suorana lähetyksenä ennakkostudioineen kello 18.00 alkaen Nelonen Pro - sekä Ruutu+ -kanavilla. Katso lisää: Ruutu.fi

 

SU 22.05.2016 | 18:00 | Velodromi, Helsinki

     Helsinki Roosters – Anders Trojans Turku

Live-tilastot