Wasa Wa1ld Royals haki avausvoiton Vantaalta

21.5.2016


Jenkkitukimies Cameron Grad (vas.) ja kulmapuolustaja Rufail Khalifa kuuluivat Royals-puolustuksen onnistujiin perjantaina.
Kuva: FSC Media
Jenkkitukimies Cameron Grad (vas.) ja kulmapuolustaja Rufail Khalifa kuuluivat Royals-puolustuksen onnistujiin perjantaina. Kuva: FSC Media
TAFT-pelinrakentaja Cole Webb saapui Suomeen vasta tiistaina eikä vaasalaispuolustuksen paineessa vielä löytänyt täysin yhteyttä laitahyökkääjiensä kanssa. Toisella puoliajalla Webb kuitenkin näytti heittokätensä tarkkuutta erityisesti Cedric Johnsonin suuntaan, minkä lisäksi Webbin omasta juoksunopeudesta saatiin ottelussa nähdä viitteitä.
Kuva: FSC Media
TAFT-pelinrakentaja Cole Webb saapui Suomeen vasta tiistaina eikä vaasalaispuolustuksen paineessa vielä löytänyt täysin yhteyttä laitahyökkääjiensä kanssa. Toisella puoliajalla Webb kuitenkin näytti heittokätensä tarkkuutta erityisesti Cedric Johnsonin suuntaan, minkä lisäksi Webbin omasta juoksunopeudesta saatiin ottelussa nähdä viitteitä. Kuva: FSC Media
Ensimmäinen Vaahteraliiga-ottelu, ensimmäinen syötönkatko. Royalsin Emmanuel Amudeng oli avauspelissä hyvällä pelipäällä.
Kuva: FSC Media
Ensimmäinen Vaahteraliiga-ottelu, ensimmäinen syötönkatko. Royalsin Emmanuel Amudeng oli avauspelissä hyvällä pelipäällä. Kuva: FSC Media

TAFT:n hyökkäys jäi Royals-puolustuksen hampaisiin

Vaahteraliigan toinen peliviikko alkoi TV-ottelulla Vantaalla, kun TAFT isännöi liiganousija Wasa Wa1ld Royalsia vaasalaisten kauden avausottelussa. Alun tunnustelun jälkeen Royalsin puolustus otti tukevan otteen TAFT:n hyökkäyksestä ja kun vieraiden oma hyökkäys teki tarvittavat pisteet, avasi Royals kautensa voitolla lukemin 0–17 (0–9).

– Selvittiin, tiivisti ottelun jälkeiset tunnelmat Royals-valmentaja Seppo Evwaraye. – Meidän suorittamisesta näkyi alussa jännitys.

– Pelaajat kyllä totesivat pian, että voivat voittaa omat miehensä. Sanoin heti, että sitten sen pitää näkyä, Evwaraye jatkoi.

TAFT aloitti ottelun pirteämmin, pakotti Royalsin hyökkäyksen nopeasti pois kentältä, ja kuljetti pelinrakentajana debytoineen Cole Webbin toimesta palloa tehokkaasti. Lopulta hyökkäysvuoro kuitenkin päättyi illan ensimmäiseen pallonmenetykseen maalialueen läheisyydessä. Tuossa vaiheessa tuskin kukaan uskoi, että tuo jäisi vantaalaisten illan parhaimmaksi hyökkäysvuoroksi.

 

Puolustusten juhlaa

Puolustukset hallitsivat kenttätapahtumia läpi koko ottelun, mutta Royals pääsi alun jälkeen paremmin peliin mukaan ja hyökkäämään paremmista kenttäasemista. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen peli oli kuitenkin sitkeästi 0–0, vaikka Royals kertaalleen kenttäpotkumaalia pääsikin yritttämään.

Royalsin puolustuksen koordinaattori William Miller oli muuttanut vaasalaisten puolustuksen vielä ennakoituakin aggressiivisempaan 3-4 -malliin. Käytännössä jokaisella yrityksellä joku tukimiehistä ryntäsi Cole Webbin kimppuun ja lisäksi kolmen pelaajan linja teki omia stunttejaan.

– Puolustus oli erinomainen ja kävi niin kuin oletinkin, Evwaraye kertoi. – Isot kornerit (Rufail Khalifa ja Emmanuel Amudeng) ja väkivaltainen puolustuksen linja ja tukimiehet. Saimme luotua painetta. Puoli neljännestä tarkkailimme, mutta sitten se oli siinä.

TAFT-päävalmentaja Stephen Stokes antoi ottelun jälkeen tunnustuksen Royalsin puolustukselle, mutta odottaa jatkossa enemmän myös omalta hyökkäykseltään.

– Meillä on hyökkäyksessä paljon liikkuvia osia, Stokes aloitti. – Pelinrakentajamme saapui tiistaina maahan ja hänellä on kaiken lisäksi vielä 10 tunnin aikaero. Hyökkäyksemme on vasta kehitysvaiheessa, mutta siitä tulee hyvä.

Royalsin puolustus järjesti toisella neljänneksellä muutamaan otteeseen hyvät kenttäasemat hyökkäykselleen ja lopulta Amudengin syötönkatkon jälkeen pelinrakentaja Isaac Fisher löysi maalialueelta vapaana Dmitri Doubitskin, joka teki tilanteeksi 0–6.

Maalin jälkeinen lisäpistepotku epäonnistui, mutta hetkeä myöhemmin potkaisija Phung Nguyen pääsi uudelleen yrittämään kenttäpotkumaalia, ja potkaisi taukotilanteeksi 0–9.

 

Yhden touchdownin toinen puoliaika

Toisella puoliajalla tapahtumat seurasivat ensimmäisen puolikkaan kaavaa. Royalsin puolustus keräsi ottelussa lopulta kolme pallonriistoa, kolme säkitystä ja esti TAFT:n hyökkäyksen pääsemästä rytmiin.

Vastaavasti TAFT:n puolustus pystyi estämään Royalsin maalintekoaikeet varsinkin kotijoukkueen kenttäpäädyssä.

– Puolustuksemme pelasi jälleen erittäin hyvin, Stokes kehaisi pelin jälkeen. – Hävisimme pallonriistot 0–3, mutta silti annoimme vain 17 pistettä.

Kolmannella neljänneksellä keskushyökkääjä Tom Suoste puski linjan läpi ottelun viimeisen touchdownin ja Joakim Jakobsson koppasi Fisherin heitosta kahden pisteen lisäpisteen kiinni. Koska päätösneljänneksellä ei tehty pisteitä, jäivät noiden suoritusten jälkeen taululle piirtyneet 0–17 –lukemat myös ottelun loppulukemiksi.

Royalsin parhaana palkittiin tukimies Cameron Grad, joka varjosti yrityksestä toiseen pelinrakentaja Webbiä, taklasi kaksi kertaa juoksupelissä aloituslinjan takana ja kirjautti itselleen lisäksi yhden säkityksen ja maahan lyönnin. Chris Young puolestaan taklasi kuudesti ja säkitti kahdesti.

Kotijoukkueen puolustuksessa Joonas Luokkakallio pelasi jälleen hyvän ottelun ja taklauksien lisäksi blokkasi myös yhden potkun.

 

TAFT:lla edessä tauko, Royalsilla Pohjanmaan derby

– Meillä on nyt edessä kahden viikon tauko. Se aikana saamme varmasti hyökkäyksen kuntoon, Stokes totesi TAFT:n tulevaisuuden suunnitelmista. TAFT pelaa seuraavan kerran 6. kesäkuuta Roostersin vieraana Helsingissä.

Royalsilla puolestaan on edessä merkittävä viikko. Ensi perjantaina TV-pelissä pelataan Pohjanmaan herruudesta, kun Seinäjoki Crocodiles isännöi Royalsia.

– Totta kai se on iso peli, Evwaraye kommentoi siirtäen paineet Crocodilesille:

– Mutta se on Crocodilesille vielä meitäkin isompi peli. Jos he häviävät, he menettävät kasvonsa. Sarjanousijana meillä ei ole siinä kuin voitettavaa.

Vaahteraliiga-viikonloppu jatkuu lauantaina, jolloin Crocodiles avaa kautensa pelaamalla kotikentällä Tampere Saintsia vastaan. Sunnuntaina puolestaan on luvassa klassikko-ottelu, kun Helsinki Roosters ja Anders Trojans Turku kohtaavat Velodromilla Helsingissä.

 

TAFT – Royals 0–17

 

Tilastot

Ottelun high lights

TAFT:n Andre Dahlmanin haastattelu ottelun jälkeen

Royalsin Emmanuel Amudengin haastattelu ottelun jälkeen

 

Kierroksen muut ottelut:

21.05.kello 16.00 Jouppilanvuori
 Crocodiles – Saints 
22.05.kello 18.00 Velodromi
 Roosters – Trojans 

 

Kuvien lähde:

FSC Media