Niko Lester käynnisti Crocodilesin touchdown-iloittelun

21.5.2016


Justin Sottilare näytti, että heti alkukaudesta pelinrakentajan yhteistyö laitahyökkääjien kanssa toimii: 7 heitettyä touchdownia neljälle eri kiinniottajalle.
Kuva: Olli-Matti Matihalti
Justin Sottilare näytti, että heti alkukaudesta pelinrakentajan yhteistyö laitahyökkääjien kanssa toimii: 7 heitettyä touchdownia neljälle eri kiinniottajalle. Kuva: Olli-Matti Matihalti
Crocodilesin keskushyökkääjä Kevin Marshall juoksi avauspelissään 161 jaardia ja teki touchdownin sekä juoksu- että heittopelistä.
Kuva: Olli-Matti Matihalti
Crocodilesin keskushyökkääjä Kevin Marshall juoksi avauspelissään 161 jaardia ja teki touchdownin sekä juoksu- että heittopelistä. Kuva: Olli-Matti Matihalti
Saintsin takakenttäpelaaja Benjamin Ylipää keräsi koko ottelun suurimman taklaussaaliin: 10,5 taklausta.
Saintsin takakenttäpelaaja Benjamin Ylipää keräsi koko ottelun suurimman taklaussaaliin: 10,5 taklausta.
Crocodiles puolustus piti Saintsin hyökkäyksen elintilan ahtaana. Filip Zacok (99) keräsi 2,5 taklausta.
Kuva: Olli-Matti Matihalti
Crocodiles puolustus piti Saintsin hyökkäyksen elintilan ahtaana. Filip Zacok (99) keräsi 2,5 taklausta. Kuva: Olli-Matti Matihalti

Saints joutui paluuottelussaan tukalaan paikkaan – lopputulos 62–0

Vaahteraliiga jatkui lauantaina Seinäjoella, kun isäntäjoukkue Crocodiles ja Tampere Saints avasivat kautensa. Crocodiles oli tyly isäntä ja karkasi jo ensimmäisellä puoliajalla 41 pisteen karkumatkalle. Loppulukemiksi Jouppilanvuoren illassa kirjattiin 62–0 (21–0, 20–0, 14–0, 7–0).

– Peli ratkesi meidän nopeuteemme. Tampere ei pysynyt mukana, Crocodilesin päävalmentaja Henri Kotanen pohti ottelun ratkaisua. – Suunnitelma oli lähteä vetämään joka down täysillä ja nopeus ratkaisi tänään.

Vuosi sitten juuri Kotasen mainitsemalla nopeudella Tanskan liigassa häikäissyt Niko Lester ei turhia aikaillut Vaahteraliiga-uransa avauksessa, vaan irtosi heti aloituspotkusta 88-jaardiseen touchdowniin.

Saintsin päävalmentaja Teemu Majanderin mukaan shokkialoituksen ei olisi pitänyt vaikuttaa tamperelaisten peliin:

– Siitä huolimatta, että tuollainen yllätys tuli heti alkuun, ei se voi pelisuunnitelmaa sekoittaa. Olihan se semmoinen “heads up call”. Aha, tämmöistäkö tämä onkin.

Jatkossa areenan otti omakseen Crocodiles-pelinrakentaja Justin Sottilaren johtama heittohyökkäys. Sottilare käytti koko kiinniottoarsenaaliaan ja heitti jo ensimmäisellä puoliajalla viisi touchdownia. Kaksi Spencer Cutlanille ja yhdet Andre Feuerherdtille, Timothy Thomasille ja keskushyökkääjä Kevin Marshallille. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen tilanne oli 21–0 ja puoliajalla jo 41–0. Potkutoimiin palannut veteraanipotkaisija Tomi Natri potki lauantaina yhtä lukuunottamatta kaikki lisäpisteet haarukkaan.

- Kyllä se puoliajan jälkeen alkoi olla aika selvää, Kotanen kertoi ottelun jälkeen. –Olin hiukan yllättynyt, että peli oli näinkin helppo.

 

Sottilaren heittokäsi kävi tarkasti

Toisella puoliajalla jännitys oli kaikonnut, mutta Sottilaren johdolla kotihyökkäys kaunisteli silti vielä tilannetta kolmella touchdownilla. Sottilare merkkautti itselleen 7 heitettyä touchdownia ja 408 jaardia. Marshall juoksi 161 jaardia ja yhden touchdownin. Thomas jatkoi Sottilaren kanssa siitä, mihin kaksikko vuosi sitten jäi: 11 kiinniotolla 194 jaardia ja kaksi touchdownia. Spencer Cutlan koppasi kahdeksan kertaa ja teki kolme maalia. Päätösvihellyksen soidessa tilanne oli 62–0.

Saints-hyökkäys haki läpi ottelun ratkaisuja tasapuolisesti niin juosten kuin heittäenkin. Kotijoukkueen puolustus kuitenkin piti Dominic Bonan pyörittämän tamperelaishyökkäyksen kurissa. Koko ottelussa Saints sai kokoon 87 jaardia. Eero Hiltunen otti kolme kiinniottoa, joilla Saints eteni 33 jaardia. Crocodilesin puolustuksen etuyksikkö piti keskushyökkääjä Dajon Newellin sekä Bonan omat juoksut tarkasti lukossa. Paluuottelunsa Saints-paidassa pelanneelle Tommi Pinnalle merkittiin yksi kiinniotto.

Puolustuksen puolella Saintsin Benjamin Ylipää keräsi 10,5 taklausta ja italialainen puolustuksen linjamies Andrea Pasquali säkitti Sottilaren kertaalleen. Tukimies Juwan King näytti liikkuvuuttaan useaan otteeseen ja oli joukkueensa toiseksi ahkerin taklaaja seitsemällä taklauksella.

Crocodilesissa ensimmäisen ottelunsa pelannut Joonas Raatikainen oli kotijoukkueen ykköstaklaaja viidellä pysäytyksellään. Lester otti ottelun päätösneljänneksellä ottelun ainoan syötönkatkon.

 

Tampereella ei jäädä tuijottamaan tulosta

Saintsissa ollaan valmiita käärimään hihat, ja Majanderin kommentista paistaa halu näyttää ensi lauantaina Trojansia vastaan parempaa peliä:

– Oli siellä pieniä hyviäkin paloja. Päästään parempaankin suoritukseen varmasti.

Saints-valmentaja antaa rehdisti kunniaa Crocodilesin suoritukselle, mutta näki jo ottelun aikana, että osa kotijoukkueen onnistumisista syntyi vierasjoukkueen epäonnistumisista.

– Peli ratkesi siihen, että annettiin tiettyjen tilanteiden eskaloitua. Mentaalisia breakdowneja tuli. Crocodiles oli tänään parempi, mutta me löimme itseämme tosi kovasti nilkkaan.

Saintsin kausi jatkuu siis viikon päästä lauantaina kotiottelulla, kun Pyynikille saapuu Anders Trojans Turku. Crocodiles puolestaan jatkaa kotonaan, kun se jo perjantaina TV-ottelussa taistelee Pohjanmaan herruudesta Wasa Wa1ld Royalsia vastaan. Vaasalaiset voittivat omassa avausottelussaan Vantaan TAFT:n lukemin 0–17, joten luvassa on varsin mielenkiintoinen Pohjanmaan derby.

Vaahteraliigan toinen peliviikko paketoidaan Helsingissä sunnuntaina, kun klassikko-ottelussa kohtaavat hallitseva Suomen mestari Roosters sekä Trojans.

 

LA 21.05.2016 | 16:00 | Jouppilanvuori, Seinäjoki

     Seinäjoki Crocodiles – Tampere Saints 62–0 (41–0)

 Tilastot

 

Kierroksen muut ottelut:

 

PE 20.05.2016 | 18:30 | Myyrmäen jalkapallostadion, Vantaa

     Vantaan TAFT – Wasa Wa1ld Royals 0 – 17 (0–9)

Ennakko  |  TIlastot  |  Raportti

 

SU 22.05.2016 | 18:00 | Velodromi, Helsinki

     Helsinki Roosters – Anders Trojans Turku

Ennakko  |  Live-tilastot

 

Sarjataulukko:

 

JoukkueOttelut  Voitot  Häviöt  Tehdyt  Päästetyt  Maalisuhde  Pisteet
Crocodiles110620622
Trojans1105715422
Royals110170172
Roosters0000000
Butchers0000000
Saints101062-620
TAFT2021574-590