Sarjanousijat voittoihin II-divisioonassa

23.5.2016


Nokia Ghosthuntersin nuori pelinrakentaja Thomas Salenius näytti lauantain ottelussa myös omaa juoksunopeuttaan. Päävastuun nokialaisten juoksupelistä kantoi kuitenkin tuttuun tapaan Tero Seppälä.
Kuva: Hanko Sun City
Nokia Ghosthuntersin nuori pelinrakentaja Thomas Salenius näytti lauantain ottelussa myös omaa juoksunopeuttaan. Päävastuun nokialaisten juoksupelistä kantoi kuitenkin tuttuun tapaan Tero Seppälä. Kuva: Hanko Sun City
Pori Bearsin puolustuksen linjamies Joni Kotro oli lauantaina Velodromilla monessa mukana. Linjan päädystä vauhtiin lähtenyt Kotro (52) antoi toistuvasti painetta ECG:n pelinrakentajalle Niko Bredbackalle ja ehti taklaamaan myös laajalla säteellä juoksupeleihin. Kuva: ECG
Pori Bearsin puolustuksen linjamies Joni Kotro oli lauantaina Velodromilla monessa mukana. Linjan päädystä vauhtiin lähtenyt Kotro (52) antoi toistuvasti painetta ECG:n pelinrakentajalle Niko Bredbackalle ja ehti taklaamaan myös laajalla säteellä juoksupeleihin. Kuva: ECG
East City Giantsin Ohto Nygren (11) teki Niko Bredbackan heitosta lisäpisteyrityksessä kaksi pistettä helsinkiläisille.
Kuva: ECG
East City Giantsin Ohto Nygren (11) teki Niko Bredbackan heitosta lisäpisteyrityksessä kaksi pistettä helsinkiläisille. Kuva: ECG
Bears-pelinrakentaja Nicolas Sandhu (16) teki ottelun toisella neljänneksellä touchdownin mutta joutui myöhemmin jättämään ottelun kesken.
Bears-pelinrakentaja Nicolas Sandhu (16) teki ottelun toisella neljänneksellä touchdownin mutta joutui myöhemmin jättämään ottelun kesken.

Ghosthunters voitti Sun Cityn, Bears päihitti ECG:n

II-divisioonan viikonlopun kahdessa ottelussa voittoja tuulettivat nousijajoukkueet Pori Bears ja Nokia Ghosthunters. Viime kauden pudotuspelijoukkue Hanko Sun City puolestaan kärsi Nokialla jo kauden toisen tappionsa.

 

Ghosthunters – Sun City 27 –14 (6–0)

Lauantain ensimmäisessä ottelussa puolustukset olivat niskan päällä läpi koko ensimmäisen puoliajan. Puoliajan ainoasta maalisuorituksesta vastasi kotijoukkue, kun avauspelin jälkeen hyökkäyksensä kahden sisemmän laitahyökkääjän jumbo-muodostelmaksi muuttaneen Ghosthuntersin pelinrakentaja Thomas Salenius löysi heitollaan kaksimetrisen Henri Toimisen.

– Muutimme systeemiämme, koska meiltä puuttui muun muassa ykköslaitahyökkääjä Joni Riihelä ja vastaavasti hyökkäyksen linjamme on yksi vahvimmista osa-alueistamme, Ghosthuntersin päävalmentaja Sami Telenius kommentoi.

– Salenius on pelinrakentajana mies paikallaan, Telenius kehaisee nuorta pelinrakentajaa. – Oman suorittamisensa lisäksi hän pystyy muuttamaan pelejä linjasta ja johtamaan hyökkäystä.

Sun Cityn hyökkäys sakkasi kriittisissä paikoissa ja myös pallon menetykset kiusasivat hankolaisten hyökkäysmoottorin lämpenemistä. Hyvistä kenttäasemista huolimatta Sun Cityn hyökkäysvuorot jäivät toistuvasti tyhjiksi. Ghosthuntersin Ronny Lehmussaari keräsi ottelussa 10 taklausta ja oli jatkuvasti myös Sun Cityn pelinrakentajan Eino Matikaisen heittojen tiellä.

Vierasjoukkueen ahdinko kasvoi toisella puoliajalla, kun Ghosthuntersin hyökkäys onnistui maalinteossa kahdesti, ja kolmas neljännes kallistui nokialaisille puhtaasti 15–0. Noin 100 jaardia iltapäivän aikana vahvan linjan raivaamana juossut Tero Seppälä ja hyökkäyksen linjasta keskushyökkääjäksi keikkoja tekevä Ali Ersan johtivat pistetehtailua.

Sun City kärsi avauskierroksella viimesekuntien tappion Mikkeli Bouncersille, ja hankolaiset pääsivät päätösneljänneksellä nyt itse aloittamaan oman kirinsä, kun pelinrakentaja Eino Matikainen juoksi pallon kanssa päätyyn. Joakim Backmanin lisäpisteen onnistuttua tilanne oli 21–7. Aikaa oli vielä jäljellä.

Ghosthuntersin kuittausta Menkalan Tekonurmen katsomoon saapunut yleisö ei joutunut pitkään odottamaan. Sun Cityn maalin jälkeinen aloituspotku päätyi Joonas Törmän käsiin ja nopeajalkainen kulmapuolustaja palautti pallon välittömästi 85 jaardia touchdowniksi asti.

Hankolaisten hyökkäyspeli oli kuitenkin saatu käyntiin ja seuraavalla hyökkäysvuorolla Matikainen löysi heitollaan Iiro Santalan. Backmanin onnistuneen lisäpisteen jälkeen oltiin loppulukemissa 27–14.

– Aikahan siinä sitten lopussa tuli vastaan, Andersson kertoi Sun Cityn otteluraportissa. – Ainoa pieni positiivinen asia tästä tappiosta taisi olla se, että osoitimme ainakin että pienestä takaa-ajoasemasta voimme vielä nousta mukaan.

Telenius oli tyytyväinen nokialaisten tason nostoon tappiollisen Pori-pelin jälkeen:

– Joukkueemme keski-ikä on noin 20 vuotta, joten ensimmäinen ottelu oli vielä hakemista. Nyt se näytti jo siltä, mihin me parhaimmillamme pystymme.

Sun City -raportti

 

East City Giants – Pori Bears 8–13 (8–13)

Helsinkiläinen ECG pelasi kauden avausottelunsa lauantaina kotiareenallaan Velodromilla, kun omassa avauksessaan voitokkaasti pelannut Pori Bears saapui pääkaupunkiin. Ottelusta muodostui lopulta puolustustaistelu, jossa jännitys säilyi viimehetkille asti.

Puolustuksen toimesta alkoi myös pisteiden teko. Vahvalla juoksupainotteisella pelillä kentän läpi kulkeneen ECG:n lyhyt, laitaan suuntautunut heittopeli päätyi Bears-takakentän Mikko Behmin käsiin ja Behm juoksi laidasta vapaata väylää pitkin suoraan maaliin asti. Otto Valinin lisäpistepotku painui haarukkaan ja Bears johti 0–7.

Toisella neljänneksellä kaava jatkui samankaltaisena. Bearsin hyökkäyksessä avainasemassa olivat pelinrakentaja Nicolas Sandhun heitot Ville Ollonqvistille ja erityisesti Ville Veneelle. ECG puolestaan eteni vahvasti keskushyökkääjä Alex Harjun juoksuilla sekä Niko Bredbackan pyörittämällä heittopelillä.

Pääosassa joukkueistaan nousivat kuitenkin puolustukset. Bearsin Joni Kotro rikkoi rytmiä ECG:n Bredbackan heitoista ja oli myös jatkuvasti näkyvä juoksupelin pysäyttämisessä. Helsinkiläisten puolelta erityisesti linjamies Eeli Kaasinen piti huolen siitä, että porilaisten hyökkäysten paras terä rikkoutui jo aloituslinjassa.

– ECG:n juoksupuolustus onnistui aggressiivisuudellaan erinomaisesti ja tätä Bears jäi vähän turhaankin ihmettelemään, Bearsin raportissa todetaan.

Toisella neljänneksellä Sandhu onnistui pujahtamaan ECG:n puolustuksen keskustasta päivän toisen Bears-touchdownin. Lisäpisteen ECG torjui, joten tilanne oli 0–13.

Bredbacka näytti vielä ennen puoliaikaa viitteitä siitä, mihin ECG:n heittohyökkäys parhaimmillaan pystyy. Tasapainoisen hyökkäysvuoron päätti juoksupelillä Harju, joka kavensi tilanteeksi 6–13. Lisäpisteessä Bredbacka tavoitti tarkalla heitolla maalialueelta Ohto Nygrenin ja ero kaventui viiteen pisteeseen.

Toisella puoliajalla ei enempää pistesuorituksia nähty vaan puolustukset jatkoivat dominointia. Bearsin paras hyökkäysterä katosi pelinrakentaja Sandhun loukkaantumiseen. ECG sen sijaan pystyi vielä painamaan hyökkäyskiilaa porilaisten päätyyn, mutta lopullinen puhkaisu maalialueelle jäi tekemättä.

Bears nostaa itse joukkueestaan esille puolustajista Behmin ja Kotron sekä hyökkäyksestä Veneen.

– Lisäksi on syytä mainita potkaisija Masatoshi Wakabayashin erinomaiset punt-potkut, Bearsin raportissa todetaan.

East City Giants -leirissä tunnelmat olivat kaksijakoiset. 

– Tuntui siltä, että tehtiin asioita oikein ja edettiin pallon kanssa hyvin, ECG:n päävalmentaja Samuel Orvomaa kertoo hyökkäyksestään joukkueen videohaastattelussa. – Ikävissä tilanteissa meille tulivat ne suurimmat virheet. Puolustus pelasi loistavasti ja päästi koko ottelussa vain kuusi pistettä.

– Täytyy antaa kaikki kunnia Porille. He näyttivät, että pystyvät pelaamana II-divisioonaa. Kaikesta näki, että joukkueessa on mukana niitä pelaajaa, jotka ovat aiemmin pelanneet ykköstä, ECG-valmentaja toteaa lopuksi.

ECG-raportti

Bears-raportti

Samuel Orvomaan haastattelu ECG:n YouTube-kanavalla

 

Kolmannella peliviikolla II-divisioonassa pelataan sekä lauantaina että sunnuntaina. Lauantaina Hangossa kohtaavat Sun City ja ECG, joista varsinkin Sun Citylle voitto olisi erittäin tärkeä. Sunnuntaina Mikkeli Bouncers palaa kahden viikon tauolta pelitoimiin, kun se kohtaa hyvään vireeseen nousseen Ghosthuntersin. Kahdella voitolla aloittanut Bears ei pelaa tulevana viikonloppuna.

 

Seuraavat ottelut:

Viikko 3
28.05.kello 14:00 Rukki Arena
 Sun City  -  East City Giants  
29.05.kello 14:00 Urpolan tekonurmi
 Bouncers  -  Ghosthunters  

 

Sarjataulukko:

JoukkueOttelut  Voitot  Häviöt  Tehdyt  Päästetyt  Maalisuhde  Pisteet
Bears2204822264
Bouncers110151412
Ghosthunters2114149-82
East City Giants101813-50
Sun City2022842-140