Crocodiles valloitti Pohjanmaan - mutta niukasti

28.5.2016


Crocodilesin päävalmentaja Henri Kotanen nosti ottelun jälkeen Juhani Koivumäen joukkueen suurimmaksi onnistujaksi: "Koivumäki on johtaja, joka tekee kentällä juuri niitä asioita, joita johtajan pitää: pelaa itse hyvin, auttaa muita ja tekee päätöksiä ja ratkaisuja."
Crocodilesin päävalmentaja Henri Kotanen nosti ottelun jälkeen Juhani Koivumäen joukkueen suurimmaksi onnistujaksi: "Koivumäki on johtaja, joka tekee kentällä juuri niitä asioita, joita johtajan pitää: pelaa itse hyvin, auttaa muita ja tekee päätöksiä ja ratkaisuja."
Royalsin ahkerin taklaaja oli puolustuksen tukimies Chris Young, joka ehti taklaamaan myös erikoisjoukkueissa ja pelasi lisäksi ajoittain keskushyökkääjänä. Kaiken kaikkiaan Young keräsi 9 taklausta, joista kaksi aloituslinjan takana. Myös yksi säkitys mahtui tilastoihin. "Chris on kone", kommentoi Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye.
Royalsin ahkerin taklaaja oli puolustuksen tukimies Chris Young, joka ehti taklaamaan myös erikoisjoukkueissa ja pelasi lisäksi ajoittain keskushyökkääjänä. Kaiken kaikkiaan Young keräsi 9 taklausta, joista kaksi aloituslinjan takana. Myös yksi säkitys mahtui tilastoihin. "Chris on kone", kommentoi Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye.

Puolustusten taistossa Wasa Wa1ld Royals teki kaikkensa mutta taipui lopulta 17–6

Yksi alkukauden odotetuimmista otteluista Seinäjoki Crocodilesin ja Wasa Wa1ld Royalsin kohtaaminen, Botnia Bowl, päättyi lopulta perjantai-iltana kotijoukkue Seinäjoki Crocodilesin voittoon lukemin 17–6 (10–6). Ottelua seurasi paikan päällä Jouppilanvuoressa reilut 800 katsojaa.

Taistelussa pääosaan nousivat joukkueiden puolustukset ja hyökkäykset joutuivat tekemään urakalla töitä jokaisen edetyn jaardin eteen. Siitä huolimatta Crocodiles ratkaisut syntyivät pitkillä onnistumisilla.

Ensimmäinen neljännes pelattiin lähes kauttaaltaan Royalsin kenttäpuoliskolla. Vaasalaiset eivät saaneet hyökkäystä toimimaan Crocodilesin puolustuksen tiivistä etuyksikköä vastaan. Kun vielä Royalsin lentopotkut jäivät lyhyiksi ja kotijoukkue onnistui omilla vuoroillaan kuljettamaan palloa lähemmäs maalia, oli Royals ensimmäisellä puoliajalla lähempänä omaa maalialuetta kuin uusia yrityksiä.

Vaikka Crocodiles oli koko ajan iskuetäisyydellä ja aloitti hyökkäysvuoronsa toistuvasti 20–30 jaardin päässä maalialueesta, nähtiin avausneljänneksellä vain yksi kotijoukkueen touchdown. Timothy Thomas koppasi Justin Sottilaren 28-jaardisen heiton kiinni maalialueella ja Tomi Natrin lisäpistepotkun jälkeen Crocodiles johti 7–0.

Sottilare haki varsinkin ottelun alussa myötätuuleen pitkiä heittoja, mutta onnistumisprosentti jäi alhaiseksi. Heitot osuivat toistuvasti laitahyökkääjiin, mutta pudotuksia nähtiin useita. Vaasalaispuolustajat pysyivät taistelutilanteissa hyvin mukana.

 

Roayls heräsi toisella neljänneksellä

Myös toinen neljännes alkoi Crocodilesin hallinnalla, mutta silloinkaan Crocodiles ei saanut kenttäasemahallintaa muutettua pisteiksi. Neljänneksen käänteeksi muodostui lopulta Royalsin blokkaama kenttäpotkumaaliyritys, jota seurasi vaasalaisten illan tasapainoisin hyökkäysvuoro.

Royals käytti keskushyökkääjänä joukkueen perjantain ykköstaklaajaa Chris Youngia, joka juoksi suoraviivaisesti tärkeitä jaardeja. Pelinrakentaja Isaac Fisher löysi heitoillaan laitahyökkääjä Jarno Häivälän sekä kerran 31 jaardin edestä Stacey Thomasin. Lopulta Fisher juoksi itse tilanteeksi 7–6. Lisäpisteyritys epäonnistui potkun osuttua tolppaan.

Vaasalaiset onnistuivat Youngin ja jälleen Royalsin parhaana palkitun Cameron Gradin johdolla pitämään keskushyökkääjä Kevin Marshallin juoksut kurissa, mutta ennen puoliaikaa Marshall kuitenkin pohjusti Crocodilesille hyvän kenttääaseman. Tällä kertaa Spencer Cutlan potkaisi pallon varmasti 41 jaardin päästä haarukkaan ja teki taukotilanteeksi 10–6.

Toisella puoliajalla keskikenttä tuli joukkueille tutuiksi, eikä kumpikaan joukkue saanut pitkäkestoisia hyökkäysvuoroja rakennettua. Yksi Sottilaren pitkä heitto kuitenkin tavoitti Thomasin, joka irtosi puolustajilta 56-jaardiseen touchdowniin. Kun vielä toinen walesilainen, Cutlan, potkaisi onnistuneesti lisäpisteen, oltiin loppulukemissa 17–6.

Royals haki kavennusta vimmatusti loppuun asti, mutta Crocodiles-puolustus ei enää antautunut. Numerot säilyivät taululla loppuun asti.

 

Pudotettuja vai puolustettuja heittoja?

Crocodilesin päävalmentaja Henri Kotanen oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon ja puolustuksen esitykseen, mutta hyökkäys ei kehuja saanut.

– Meiltä jäi 35 pistettä tekemättä, Kotanen harmitteli käyttämättä jätettyjä kenttäasemia.

– Pistän tämän ylilatautumisen piikkiin, Crocodiles-valmentaja sanoi viitaten paikalliskamppailuun liittyvään lisäjännitykseen.

Royalsin Seppo Evwarayea harmitti kaksi pitkää maalia.

– Jos tuosta ottaa nuo kaksi pitkää touchdown-heittoa pois, niin tilanne olisi meille 6–3. Pystyimme puolustamaan Crocodilesin heitopeliä. Nuoret kulmapuolustajamme (Rufail Khalifa ja Emmanuel Amudeng) kasvoivat tänään jälleen metrin. Heistä tulee vielä kova kaksikko tähän liigaan.

Kotanen oli Crocodilesin heittopelistä eri mieltä.

– Tosiasia on se, että me ihan itse teimme virheitä. Justinin heitot tulivat suoraan käsiin, mutta emme saaneet niitä kiinni. Laitahyökkääjät olivat vapaina.

Vaasalaisvalmentaja Evwaraye toivoo, että Royalsin esitys on jatkossa tasapainoisempi.

– Meidän pitää saadan hyökkäyksellämme uusia yrityksiä. Sillä tavoin voimme väsyttää vastustajamme. Nyt olimme liikaa puolustuksen varassa.

Myös puolustuksen osalta koordinaattori William Miller ja Evwaraye saivat kuitenkin ottelusta mietittävää, sillä molemmat safetyt Stacey Thomas ja Nicholas Peterson jättivät jalkavaivojen vuoksi ottelun kesken. Kaksikon pelikunto ratkennee alkuviikkoon mennessä.

Crocodilesin kausi jatkuu ensi perjantaina Porvoossa, jossa TV-ottelussa seinäjokelaisia vastassa on Porvoo Butchers.

– Me emme nyt keskity Porvooseen. Ensin pitää saada oma hyökkäys kuntoon, Kotanen totesi ottelun jälkeen. – Maanantaina hiomme omia kuvioita ja vasta sitten keskitymme Butchers-otteluun.

Royals pelaa seuraavaksi vierasottelun Anders Trojans Turun vieraana.

– Sanoin pelin jälkeen pelaajille, että 60 minuuttia on otteluiden jälkeen aikaa itkeä tai juhlia, Evwaraye kertoi. – Sen jälkeen pitää mennä eteenpäin - kausi on pitkä. Nyt katsomme tämän ottelun filmin ja sitten valmistaudumme Turun kohtaamiseen.

Vaahteraliigan kolmas peliviikko jatkuu lauantaina kello 16 Pyynikillä Tampereella, kun Saints isännöi Trojansia. Kolmannessa ottelussa maanantaina Roosters kohtaa kotikentällään Helsingin Velodromilla kautensa aloittavan Butchersin.

 

Vaahteraliiga, viikko 3:

PE 27.05.2016 | 18:30 | Jouppilanvuori, Seinäjoki

     Seinäjoki Crocodiles – Wasa Wa1ld Royals 17–6 (10–6)

Tilastot

 

Kierroksen muut ottelut:

 

LA 28.05.2016 | 16:00 | Pyynikki, Tampere

     Tampere Saints – Anders Trojans Turku

EnnakkoLive-tilastot

 

MA 30.05.2016 | 18:30 | Velodromi, Helsinki

     Helsinki Roosters – Porvoo Butchers

Live-tilastot

 

Sarjataulukko:

 

JoukkueOttelut  Voitot  Häviöt  Tehdyt  Päästetyt  Maalisuhde  Pisteet
Crocodiles220796734
Roosters110387312
Trojans2116453112
Royals211231762
Butchers0000000
Saints101062-620
TAFT2021574-590