Trojans palasi voittojen tielle Tampereella

28.5.2016


Saintsin Henri Laine (vas.) koppasi viidellä kiinniotolla 39 jaardia. Trojansin Cameron Gupton katkaisi ottelussa kertaalleen Saintsin Dominic Bonan heiton.
Kuva: FSC Media
Saintsin Henri Laine (vas.) koppasi viidellä kiinniotolla 39 jaardia. Trojansin Cameron Gupton katkaisi ottelussa kertaalleen Saintsin Dominic Bonan heiton. Kuva: FSC Media
Kulmapuolustaja Juha Kangas oli Saintsin ahkerin taklaaja ja nappasi lisäksi yhden syötönkatkon.
Kulmapuolustaja Juha Kangas oli Saintsin ahkerin taklaaja ja nappasi lisäksi yhden syötönkatkon.
Chris Douglas yli kaksinkertaisti juoksujaardinsa Saintsia vastaan (ennen: 113 j. jälkeen: 262 j. Varsinkin kolmannen neljänneksen alussa juostu 85-jaardinen touchdown oli osoitus Douglasin vaarallisuudesta.
Chris Douglas yli kaksinkertaisti juoksujaardinsa Saintsia vastaan (ennen: 113 j. jälkeen: 262 j. Varsinkin kolmannen neljänneksen alussa juostu 85-jaardinen touchdown oli osoitus Douglasin vaarallisuudesta.
Eero Hiltunen irtosi Saints-pelinrakentaja Dominic Bonan heitosta 98-jaardiseen touchdowniin. Suoritus on pisin yksittäinen suoritus tämän kauden Vaahteraliigassa.
Eero Hiltunen irtosi Saints-pelinrakentaja Dominic Bonan heitosta 98-jaardiseen touchdowniin. Suoritus on pisin yksittäinen suoritus tämän kauden Vaahteraliigassa.
Aappo Saloranta palasi lauantaina Trojansin kokoonpanoon ja oli varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliajalla Miro Kadmiryn suosikkikohde. Kaiken kaikkiaan Saloranta eteni kahdeksalla kiinniotolla 66 jaardia ja teki yhden touchdownin.
Aappo Saloranta palasi lauantaina Trojansin kokoonpanoon ja oli varsinkin ottelun ensimmäisellä puoliajalla Miro Kadmiryn suosikkikohde. Kaiken kaikkiaan Saloranta eteni kahdeksalla kiinniotolla 66 jaardia ja teki yhden touchdownin.

Pallonmenetykset riivasivat Saintsia kotiavauksessa

Pyynikillä Tampereella nähtiin jenkkifutiksen Vaahteraliigaa lauantaina lähes kuuden vuoden tauon jälkeen, kun Saints isännöi kauden ensimmäisessä kotipelissään Anders Trojansia. Vieraat riuhtaisivat jo ensimmäisellä puoliajalla 24 pisteen johdon ja ottivat lopulta voiton lukemin. Monipuolista ottelutapahtumaa oli paikan päälle tullut kokemaan 670 katsojaa.

Trojans otti johtoaseman ensimmäisen hyökkäysvuoronsa päätteeksi potkaisija Joni-Petteri Malkan vietyä kenttäpotkumaalilla vieraat 0–3 -johtoon. Saintsin hyökkäykselle alku oli murheellinen: kaksi huolimattomuusvirhettä pallon kanssa kahdella ensimmäisellä hyökkäysvuorolla omassa kenttäpäädyssä. Molemmissa rähmäyksessä pallon peitti Trojans-puolustaja.

Ja molemmissa tilanteissa Trojans myös käytti saamansa edun hyväkseen. Ensin Chris Douglas teki ottelun ensimmäisen touchdowninsa juosten ja hetkeä myöhemmin Tuomas Mankki koppasi Miro Kadmiryn heitosta kauden avausmaalinsa. Malkan onnistuneiden potkujen myötä tilanne oli 0–17.

Saintsilta puuttui hyökkäyksestään yhdysvaltalaiskeskushyökkääjä Dajon Newell, mutta pelinrakentaja Dominic Bonan ja Tommin Pinnan yhteistyö heittopeleissä oli lauantaina huomattavasti pirteämpää kuin Seinäjoelle viikkoa aiemmin. Tamperelaisten juoksupelissä vastuuta kantoi Bonan lisäksi Tuukka Lehtonen.

– Pidimme Newellin varotoimenpiteenä sivussa. Pientä loukkaantumista on mutta ei mitään vakavaa, Saints-valmentaja Teemu Majander kommentoi Newellin tilannetta.

Trojans oli saanut hyökkäykseensä takaisin laitahyökkääjä Aappo Salorannan ja sekä poikkeuksellisesti vasempana guardina pelanneen hyökkäyksen linjamies Karri Kuuttilan. Vastaavasti Trojans menetti linjasta Tuomas Koivikon toisella neljänneksellä ulosajon seurauksena. Varsinkin ottelun alussa Salorannan paluu näkyi piristysruiskeena Kadmiryn heittopelissä. Saloranta tekikin toisen neljänneksen ainoan touchdownin ja vei ottelun puoliajalle lukemissa 24–0.

Yksi ensimmäisen puoliajan erikoisuuksista oli se, että yhtään lentopotkua ei nähty. Hyökkäysvuorot päättyivät joko pisteisiin tai pallonmenetyksiin. Yhden kerran Saints oli lentopotkaisemassa, mutta silloin aloitussyöttö jäi matalaksi ja potkaisija Henri Laine joutui juoksemaan pallon kanssa.

 

Eero Hiltunen teki heittopelistä 98-jaardisen touchdownin

Toisella puoliajalla suurin jännitys ottelun voittotaistelusta oli mennyt, mutta viileässä ilmassa yleisö sai lämmikettä muutaman komean maalisuorituksen myötä. Trojansin Chris Douglas pääsi ensimmäistä kertaa kiihdyttämään vapauteen juoksupelissä ja irtosi saman tien 85-jaardiseen touchdowniin.

Kotijoukkueen hyökkäys pelasi yhden kauden pirteimmistä vuoroistaan kolmannella neljänneksellä, kun Bona sekoittaen omaa juoksuaan ja heittoja Pinnalle sekä Henri Laineelle kuljetti pallon aina maalilinjan tuntumaan, josta pelinrakentaja itse kiertopelin jälkeen sukelsi Saintsin kauden avaus-touchdownin.

Sebastian Berndtsson korvasi jälleen Kadmiryn Trojansin pelinrakentajana toisella puoliajalla ja löysi kahdesti alkuottelusta melko pimennossa olleen Roman Runnerin. Kahteen suuntaan pelanneen Runnerin maalisaldo nousi jo touchdownien myötä jo kuuteen.

Ottelun komein yksittäinen touchdown nähtiin kuitenkin Saintsin toimesta. Trojansin lentopotkun seurauksena Saints joutui aloittamaan hyökkäysvuoronsa omalta kahden jaardin linjalta. Bona löysi oikealta laidalta vapaana juosseen Eero Hiltusen, joka otti Bonan 40-jaardisen heiton kiinni ja vei pallon suoraan maalialueelle. Kauden pisimmälle touchdownille kertyi mittaa 98 jaardia.

Douglas koristeli kauden toistaiseksi parhaimmassa ottelussaan vielä yhden touchdownin kuljettamalla Berndtssonin heiton maalialueelle. Malkan potkun onnistuttua Trojans rikkoi toisen kerran kauden aikana 50 pisteen rajan. Loppulukemiksi jäivät 13–50.

 

Virolainen: "Pääasiassa, että voitimme."

Saintsin hyökkäys eteni Hiltusen pitkän kiinnioton myötä lopulta lähes 300 jaardia, mutta pallonmenetykset kiusasivat tamperelaishyökkäystä. Bona heitti yhden syötönkatkon, minkä lisäksi Saints rähmäsi pallon peräti viidesti, joista se menetti pallon kolme kertaa. Vastaavasti tamperelaisten kärkitaklaaja Juha Kangas (8,5 taklausta) ja Matti Airaksinen riistivät syötönkatkoilla pallon kotijoukkueelle. Benjamin Ylipää ja Jussi Taipalmaa puuttuivat kokoonpanosta, joten puolustuksen koordinaattori Kari Titola oli sijoittanut Juwan Kingin safetyn paikalle. Nopea King ehtikin takakentältä keräämään 6 taklausta.

– Ensi shokki oli tällä kertaa pois, mutta kyllä jälleen huomasimme, että urheilija tekee pelin, jos taklaamme huonosti, Majander kommentoi muun muassa Douglasin pitkään touchdowniin liittyen.

Bona keräsi heitoillaan yli 200 jaardia ja näytti myös nopeuttaan välttäessään säkityksiä ja kerätessään joukkueestaan jälleen suurimman jaardimäärän myös juosten. Yhdysvaltalaispelinrakentaja vaikutti sivurajalla kuitenkin ajoittain turhautuneelta.

– Dominicin voitontahto on valtava, hän on erittäin kilpailuhenkinen, Majander toteaa. – On selvää, että vaikka paransimme, hän ei ole vielä tyytyväinen tilanteeseen. Pelinrakentajaa ei voi pakottaa muottiin, mutta nyt hän sai jo selvästi paremman yhteyden laitahyökkääjiemme kanssa.

Voitosta huolimatta Trojansin päävalmentaja Mikko Virolainen ei ollut tyytyväinen turkulaisten peliin. Moni asia vaatii vielä valmentajan mukaan parannusta ja korjaamista.

– Pääasia, että saimme Douglasille onnistumisia sekä tietysti myös risiivereille. Iso asia on myös se, miten saimme jälleen myös nuorille pelaajillemme peliaikaa. Muun muassa tukimies Markus Korpela pelasi hyvän pelin.

Trojansin ykköstaklaaja oli Roosters-pelin tapaan tukimies Ilya Redin, jolle yhdeksän taklauksen lisäksi merkittiin myös yksi säkitys.

Trojansin kausi jatkuu seuraavaksi kauden ensimmäisellä kotiottelulla, kun ensi lauantaina vastaan Yläkentällä tulee toinen sarjanousija Wasa Wa1ld Royals.

– Saamme (hyökkäyksen linjamies Daniel) Menczelin mukaan seuraavaan peliin ja myös Sami Toivonen on silloin taas mukana. Aappo pelasi vielä aika tukkoisena, mutta pystyi silti jo hyvin ottamaan roolia pelissä, Virolainen kommentoi.

Saintsin seuraava peli on vasta vajaan kahden viikon päästä (perjantaina 10. kesäkuuta), kun tamperelaiset pelaavat TV-ottelussa Helsingissä Roostersia vastaan.

– Pakkaan tästä filmit mukaani ja sulkeudun yöksi kammioon tutkimaan tämän illan ottelua, Majander kommentoi Saintsin lähitulevaisuuden suunnitelmia.

Vaahteraliigan kolmas peliviikko pelataan loppuun maanantaina, kun kautensa aloittava Porvoo Butchers matkustaa Helsinkiin Roostersin vieraaksi.

 

Vaahteraliiga, viikko 3:

LA 28.05.2016 | 16:00 | Pyynikki, Tampere

     Tampere Saints – Anders Trojans Turku 13 – 50 (0–24)

EnnakkoLive-tilastot

 

Kierroksen muut ottelut:

 

PE 27.05.2016 | 18:30 | Jouppilanvuori, Seinäjoki

     Seinäjoki Crocodiles – Wasa Wa1ld Royals 17–6 (10–6)

EnnakkoTilastot | Raportti

 

MA 30.05.2016 | 18:30 | Velodromi, Helsinki

     Helsinki Roosters – Porvoo Butchers

Live-tilastot

 

Sarjataulukko:

 

JoukkueOttelut  Voitot  Häviöt  Tehdyt  Päästetyt  Maalisuhde  Pisteet
Crocodiles220796734
Trojans32111466484
Roosters110387312
Royals211231762
Butchers0000000
TAFT2021574-590
Saints20213112-990

 

Pelitilannekuvan lähde:

FSC Media