Naisten Vaahteraliiga käynnistyy lauantaina

2.6.2016


Viikonloppuna pelataan Helsingissä, Hämeenlinnassa, Seinäjoella ja Oulussa

Kesästä 2016 alkaen amerikkalaisen jalkapallon paras suomalainen naisjoukkue ratkaistaan Naisten Vaahteraliigassa. Naisjenkkifutiksen kesästä on asiantuntijoiden mukaan tulossa erittäin laadukas, tasainen ja yllätyksellinen.

Naisten Vaahteraliigassa kilpailee kahdeksan joukkuetta. Hallitsevan mestarin Helsinki GS Demonsin lisäksi mukana ovat viimekauden hopeajoukkue Helsinki Roosters sekä välieräjoukkueet Anders Trojans Turku ja Oulu Northern Lights. Myös Seinäjoki Crocodiles ja Jyväskylä Jaguars sekä kaikki pelinsä Suomessa pelaava Pietari Valkyries jatkavat Naisten Vaahteraliigassa. Uutena joukkueena Suomen mestaruutta nousee tavoittelemaan kaudella 2015 I-divisioonan voittanut Hämeenlinna Lady Huskies.

Kesäkuun alussa alkavassa runkosarjassa joukkueet pelaavat runkosarjassa kerran toisiaan vastaan. Heinäkuun lopussa pelattaviin välieriin selviää neljä runkosarjan parasta. Loppuottelu pelataan lauantaina elokuun 13. päivä.

Suomen naisten maajoukkue voitti kesällä 2015 amerikkalaisen jalkapallon EM-kultaa ja oli Espanjassa järjestetyssä turnauksessa lopulta omaa luokkaansa. MM-kisoissa (2010 ja 2013) suomalaisten kaulaan on ripustettu pronssiset mitalit. Amerikkalaisen jalkapallon taso on Suomessa naisten sarjoissa maailman huippua.

Naisten Vaahteraliigaan oman lisänsä tuovat myös yhdysvaltalaisvahvistukset. Trojans solmi maaliskuussa sopimuksen Lea Kaszasin kanssa ja huhtikuussa Jaguars vahvisti rivejään Brittany Langleylla. Lady Huskies marssittaa kentälle peräti kaksi yhdysvaltalaista pelaajaa, kun sekä Courtney Powell että Tawanna Sanders liittyvät sarjanousijan kokoonpanoon.

Naisten amerikkalainen jalkapallo kasvattaa kiihtyvällä vauhdilla suosiotaan. Lisenssiharrastajien lisäksi myös katsomoihin löytää yhä useampi lajista kiinnostunut. Naisten Vaahteraliigaa voidaan pitää yleisesti Euroopan kovimpana naisten jenkkifutisliigana, ja lisäksi se on yksi maailman seuratuimmista naisten sarjoista.

 

Tutustu tarkemmin Naisten Vaahteraliiga -joukkueisiin ja lue:

Naisten Vaahteraliiga -ennakko

 

 

Avausviikonloppuna neljä ottelua

Heti avausviikonloppuna on luvassa neljä mielenkiintoista ottelua. Lauantain ensimmäisessä kohtaamisessa viime vuoden finalistit, helsinkiläiset GS Demons ja Roosters selvittävät alkukauden 2016 voimasuhteensa. Toisessa lauantain ottelussa Hämeenlinnassa Lady Huskies saa ensimmäisessä Naisten Vaahteraliiga -ottelussaan vastaansa pietarilaisen Valkyriesin.

Sunnuntaina Seinäjoella kohtaavat viime vuoden 5. ja 6. eli Crocodiles ja Jaguars. Avauskierros viimeistellään Oulussa, jossa pisteistä taistelevat Northern Lights ja Anders Trojans.

 

Avausviikonlopun ottelut:

LA 04.06.2016 | 13:00 | Velodromi, Helsinki:

     GS Demons – Roosters

 

LA 04.06.2016 | 17:00 | Kauriala, Hämeenlinna:

     Huskies – Valkyries

 

SU 05.06.2016 | 12:00 | Jouppilanvuori, Seinäjoki:

     Crocodiles – Jaguars

 

SU 05.06.2016 | 15:00 | Castrénin kenttä, Oulu:

     Northern Lights – Anders Trojans

 

Katso koko otteluohjelma:

Otteluohjelma