Nelonen Pro perjantaina: Jatkaako Crocodiles voittoputkeaan Butchersin kustannuksella?

2.6.2016


Tero Kontiainen (62) ja Niko Pennanen (8) nousevat todennäköisesti suureen rooliin, mikäli Butchers onnistuu pitämään Crocodiles-keskushyökkääjä Kevin Marshallin kurissa.
Kuva: Sami Ranta
Tero Kontiainen (62) ja Niko Pennanen (8) nousevat todennäköisesti suureen rooliin, mikäli Butchers onnistuu pitämään Crocodiles-keskushyökkääjä Kevin Marshallin kurissa. Kuva: Sami Ranta
Kemani Jones (vas.) on Butchersin juoksuhyökkäyksen terävin ase, ja juurin Jonesin juoksut Crocodiles haluaa ensimmäisenä pysäyttää.
Kuva: Sami Ranta
Kemani Jones (vas.) on Butchersin juoksuhyökkäyksen terävin ase, ja juurin Jonesin juoksut Crocodiles haluaa ensimmäisenä pysäyttää. Kuva: Sami Ranta
Trevor Vasey heitti avausottelussan Butchersille lähes 300 jaardia, mutta vastaavasti heittoihin osui myös kaksi syötönkatkoa.
Kuva: Sami Ranta
Trevor Vasey heitti avausottelussan Butchersille lähes 300 jaardia, mutta vastaavasti heittoihin osui myös kaksi syötönkatkoa. Kuva: Sami Ranta
Kevin Marshall on Vaahteraliigan juoksutilaston ykkösnimi. Kahdessa ottelussa Marhall on juossut 265 jaardia ja tehnyt yhden touchdownin.
Kuva: Harri Koivunen
Kevin Marshall on Vaahteraliigan juoksutilaston ykkösnimi. Kahdessa ottelussa Marhall on juossut 265 jaardia ja tehnyt yhden touchdownin. Kuva: Harri Koivunen
Ulottuva saksalaislaitahyökkääjä Andre Feuerherdt on yksi pelinrakentaja Justin Sottilaren kohteista.
Kuva: Harri Koivunen
Ulottuva saksalaislaitahyökkääjä Andre Feuerherdt on yksi pelinrakentaja Justin Sottilaren kohteista. Kuva: Harri Koivunen
Crocodilesin puolustuksen keskustassa pelaava tukimies Greg Robinson on porvoolaisten päävalmentaja Kari Leivoja mukaan Butchersin juoksupelin suurin uhkatekijä.
Kuva: Harri Koivunen
Crocodilesin puolustuksen keskustassa pelaava tukimies Greg Robinson on porvoolaisten päävalmentaja Kari Leivoja mukaan Butchersin juoksupelin suurin uhkatekijä. Kuva: Harri Koivunen

Michael Galantini esiintyy nyt ensimmäistä kertaa porvoolaisten puolustuksessa

Vaahteraliiga jatkuu perjantaina Porvoossa, kun Nelonen Pron ja Ruutu+ -palvelun TV-ottelussa kotijoukkue Butchers saa vieraakseen Seinäjoki Crocodilesin. Vierasjoukkue on aloittanut kautensa kahdella voitolla ja osoittanut, että voi voittaa otteluitaan sekä hyökkäämällä tehokkaasti että puolustamalla kurinalaisesti. Crocodiles lähteekin otteluun ennakkosuosikkina.

Butchers aloitti kautensa maanantaina Helsingissä, jossa se kohtasi hallitsevan mestarin Roostersin. Pirteästi pelannut nuori porvoolaisjoukkue yllätti monet ennakkoluulottomalla pelillään. Ottelu päättyi ilman pelinrakentaja Micah Brownia pelanneen Roostersin voittoon 21–12, mutta Butchers eteni ottelussa pallon kanssa Roostersia enemmän ja muun muassa nuoret laitahyökkääjät näyttivät, että pystyvät ottamaan ja kantamaan vastuuta Vaahteraliiga-kentillä.

Kotijoukkueen hyökkäys tukeutuu laitahyökkääjien lisäksi perjantaina paljon pelinrakentaja Trevor Vaseyn ja keskushyökkääjä Kemani Jonesin suorituksiin. Molempien suorituksissa suurin taistelu käydään linjojen välillä: Crocodilesin Filip Zacok ja Joonas Raatikainen pyrkivät heittoyrityksissä ahnaasti Vaseyn kimppuun ja vastaavasti juoksupeleissä Greg Robinson haluaa tukkia Jonesin juoksuväylät.

– Iso linebacker siinä keskellä touhuaa, Butchersin päävalmentaja Kari Leivoja kiteyttää. – Ja siinä on meidän tärkein työmaa.

– Butchersin keskushyökkääjä ei pysähdy ensimmäiseen taklaukseen, Crocodilesin päävalmentaja Henri Kotanen puolestaan kuvailee Jonesia ensimmäisen ottelun perusteella.

Puolustuksensa tavoitteen Kotanen paljastaa kiertelemättä:

– Me haluamme pakottaa Butchersin heittämään. Suurin kokemus heillä on pelinrakentaja-keskushyökkääjä –akselilla, joten ensin haluamme ottaa juoksun pois.

Vasey, joka kykeni Roostersia vastaan välttämään säkityksiä liikkumalla linjan takana ja heittämään myös liikkeestä, jakoi maanantaina palloa tasaisesti eikä Butchersista pysty yhden ottelun perusteella nimeämään ykköslaitahyökkääjää. Nelikko Daniel Luoma – Arttu Erkkilä – Mikko Seppänen – Oliver Colliander kohtaavat nyt Crocodilesin takakentän, joka kahdessa ensimmäisessä ottelussaan on pitänyt vastustajan heittopelin kurissa. Tampere Saints ja Wasa Wa1ld Royals etenivät otteluissaan heittäen yhteensä vain 160 jaardia. Tuomas Leinonen, Niko Lester sekä entistä seuraansa vastaan pelaava Toni Haukkamaa kulmapuolustajina sekä Juhani Koivumäki ja Pierre Couraqeux safetyinä muodostavat varsin tiiviin ilmapuolustuksen.

– Vastassa on pääosin 4-3 –puolustus, mikä on meille sikäli hyvä, että Roosters-ottelussa pelasimme samanmallista ryhmitystä vastaan, Leivoja arvioi. – Toki he muutaman kerran ovat käyttäneet myös 3-4 –mallia.

– Takakenttä on täynnä hyviä jätkiä, Butchers-valmentaja jatkaa. – He pelaavat vähän sellaisella omalla tyylillään, mutta muodostavat yhdessä hyvän kokonaisuuden.

 

Sottilare ja heittopelin pataljoona 

Crocodilesin hyökkäyksestä on noussut kahdesta ensimmäisestä ottelusta esiin heittopeli. Viikolla yksi Justin Sottilare heitti 7 touchdownia ja viikolla kaksi Timothy Thomas ratkaisi kahdella pitkällä kiinniottomaalillaan ottelun, jossa pitkät pallot myös putosivat laitahyökkääjien käsistä. Sottilaren, Thomasin sekä Spencer Cutlanin ja Andre Feuerherdtin heittopelin ohessa keskushyökkääjä Kevin Marshall on juossut pallon kanssa tehokkaasti ja on kahden peliviikon jälkeen Vaahteraliigan juoksutilaston kärkinimi. Vastaavasti Roosters eteni porvoolaisia vastaan 166 jaardia maata pitkin.

– Jenkki-runningbackin tekemistä on vielä vaikea suhteuttaa meihin, Leivoja pyörittelee. – Tilastot ovat kyllä kovia.

Aivan täydellä keskushyökkääjä-paketilla Crocodiles ei ole alkukaudesta otteluihin päässyt - eikä pääse perjantainakaan.

– Mika Nissisen työkuviot pitävät miehen Oulussa, mutta saatamme saada hänet mukaan loppukaudesta, Kotanen avaa kokoonpanosta sivussa olevan Nissisen tilannetta.

Juoksupuolustuksessa Butchersilta löytyy keskustasta kapteeni Tero Kontiainen sekä perjantaina debytoiva linjamies Michael Galantini. Marshallin ulommat juoksut sekä osaltaan myös sisempien laitahyökkääjien seuraaminen kuuluvat ensisijaisesti Niko Pennaselle, Ville Josefssonille ja Niklas Reinhardtille.

Butchersin takakenttä joutui avausottelussa antautumaan muutaman kerran pitkissä heitoissa, ja vaikka Vesa Aaltonen katkaisikin kahdesti Otso Flinkmanin heiton maanantaina, on heittopuolustuksen klommojen oikaisu varmasti ollut puolustuksen koordinaattori Jan Vilkon työlistalla lyhyellä valmistautumisjaksolla perjantain peliin.

– Crocodilesin pelissä näkyy se, että pelinrakentaja tuntee laitahyökkääjänsä ja on pelannut heidän kanssa sekä myös harjoitellut koko kevään yhdessä, Leivoja toteaa Sottilaren johtamasta heittopelistä.

Toistaiseksi Sottilare on heittänyt 9 touchdownia eikä yhtään syötönkatkoa. Nähtäväksi jää, kuinka paljon Vilkko lähettää ylimääräisiä pelaajia Crocodiles-pelinrakentajan kimppuun heittoyrityksissä ja miten Galantini pystyy tuomaan lämpöä keskustasta Crocodiles-pelinrakentajan naamalle.

– Jos kyseessä on oikein sähäkkä kaveri, niin kyllä sillä on heti vaikutus, Kotanen kertoo Galantiniin viitaten. – Esimerkiksi viime vuonna meillä pelannut Lane Stuht oli sellainen. Keskellä linjaa on jo lähdössä lähempänä palloa kuin jos lähtisi vaikka linjan päädystä.

 

Aloituskokoonpanot:

 

Butchers:

 

 

Hyökkäys:

 

 

 

Puolustus:

QB2Trevor Vasey DE94Petri Pekkanen
RB15Kemani Jones DT1Michael Galantini
WR9Arttu Erkkilä DE55Jesse Vuoksenturja
WR7Daniel Luoma LB8Niko Pennanen
WR11Mikko Seppänen LB92Tero Kontiainen
WR85Oliver Colliander LB46Ville Josefsson
LT50Väinö Pääkkönen LB56Niklas Reinhardt
LG51Marko Puustinen CB21Vesa Aaltonen
C74Ville Miettinen SS32Tony Nyström
RG69Jari Mononen FS43Jere Paananen
RT71Mario Mäkinen CB14Jukka-Pekka Suomalainen

 

Crocodiles:

 

 

Hyökkäys:

 

 

 

Puolustus:

QB17Justin Sottilare DE99Filip Zacok
RB22Kevin Marshall DT3Teemu Sinisalo
RB7Jussi Koivumäki DE91Aatu Suhonen
WR88Spencer Cutlan LB38Joonas Raatikainen
WR5Timothy Thomas LB45JP Koivumäki
WR84Andre Feuerherdt LB6Greg Robinson
LT75Matthias Stockamp LB34Jaska Värinen
LG78Antti Rinta-Aho CB23Niko Lester
C66Mikael Paloniemi SS43Juhani Koivumäki
RG72Jari Ylimäki FS2Pierre Couraqeux
RT79Riku Alakoskela CB24Toni Haukkamaa

 

Vaahteraliiga, 4. peliviikko:

PE 03.06.2016 | 18:30 | Keskuskenttä, Porvoo:

     Porvoo Butchers – Seinäjoki Crocodiles

Ottelun live-tilastot

Ottelu televisioidaan suorana lähetyksenä ennakkostudioineen kello 18.00 alkaen Nelonen Pro - sekä Ruutu+ -kanavilla. Katso lisää: Ruutu.fi

 

Katso myös:

Butchers-ennakko

Crocodiles-ennakko

Vaahteraliigan tilastot

 

Kierroksen muut ottelut:

 

LA 04.06.2016 | 16:00 | Yläkenttä, Turku:

     Anders Trojans Turku – Wasa Wa1ld Royals

Live-tilastot

 

MA 06.06.2016 | 18:30 | Velodromi, Helsinki

     Helsinki Roosters – Vantaan TAFT

Live-tilastot

 

Sarjataulukko:

 

Joukkue  Ottelut  Voitot  Häviöt  Tehdyt  Päästetyt  Maalisuhde  Pisteet
Crocodiles220796734
Roosters2205919404
Trojans32111466484
Royals211231762
Butchers1011221-90
TAFT2021574-590
Saints20213112-990