Trojans ja Royals kohtaavat lauantaina länsirannikon taistelussa

3.6.2016


Trojansin pelinrakentaja on heittänyt alkukaudesta 4 touchdownia, mutta pelannut jokaisesta ottelusta vain noin puolet.
Kuva: Kari Toivonen
Trojansin pelinrakentaja on heittänyt alkukaudesta 4 touchdownia, mutta pelannut jokaisesta ottelusta vain noin puolet. Kuva: Kari Toivonen
Chris Douglas juoksi Trojansille edellisessä ottelussaan 151 jaardia, josta pisimmällä leiskautuksella 85 jaardisen touchdownin.
Kuva: Kari Toivonen
Chris Douglas juoksi Trojansille edellisessä ottelussaan 151 jaardia, josta pisimmällä leiskautuksella 85 jaardisen touchdownin. Kuva: Kari Toivonen
Sentteri Vesa Mäkelä johtaa Royalsin hyökkäyksen linjaa.
Sentteri Vesa Mäkelä johtaa Royalsin hyökkäyksen linjaa.
Royalsin kulmapuolustaja Rufail Khalifa saa lauantaina vastaansa muun muassa Aappo Salorannan ja Roman Runnerin.
Royalsin kulmapuolustaja Rufail Khalifa saa lauantaina vastaansa muun muassa Aappo Salorannan ja Roman Runnerin.

Royalsin Stacey Thomasin kausi päättyi loukkaantumiseen

Vaahteraliigan lauantai-ottelussa Anders Trojans Turku pääsee kolmen vieraspelin jälkeen lopultakin kotistadionilleen Yläkentälle. Vastaan asettuva vierasjoukkue Wasa Wa1ld Royals puolestaan pelaa Turussa niin ikään kolmannen vieraspelinsä.

Sekä Trojans että Royals aloittivat kumpikin kautensa voittamalla TAFT:n. Trojans on tuon jälkeen kärsinyt tappion Helsinki Roostersille ja voittanut Tampere Saintsin. Royals kärsi avaustappionsa viikko sitten Seinäjoella, jossa Crocodiles oli parempi numeroin 17–6.

– Tulossa on todella mielenkiintoinen ottelu, Trojansin Mikko Virolainen toteaa innoissaan. – Olemme nähneet Vaasan nyt TV:ssä kahteen kertaan ja erityisesti puolustus on näyttänyt hyvältä.

Pelaamissaan otteluissa Royals on tehnyt selväksi, että joukkueella on käytössään puolustus, joka tarjoaa voittomahdollisuuden joka viikko. Yhdysvaltalaiskaksikko Chris Young ja Cameron Grad sekä ruotsalaistukimies Joshua Akena ovat olleet Royalsille onnistuneita hankintoja.

– Young on varmasti yksi parhaimmista pelaajista tämän vuoden Vaahteraliigassa, arvioi Virolainen. – Vaikka peli menee hänestä poispäin, niin hänen liikkuvuutensa riittää tekemään niistäkin onnistumisia.

Trojans-hyökkäys puolestaan on saanut alkukaudesta takaisin ”pallovoimaa”, kun laitahyökkääjät Aappo Saloranta ja Tuomas Mankki palasivat kokoonpanoon. TAFT:ia ja Saintsia vastaan pelinrakentaja Miro Kadmiry ja Sebastian Berndtsson heittivät yhteensä 11 touchdownia, joista Roman Runner koppasi 5.

– Nuoret kulmapuolustajamme (Rufail Khalifa ja Emmanuel Amudeng) kasvavat tällä hetkellä kovaa vauhtia, Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye kertoo. – Aiemmin divisioonatasolla he eivät ole kohdanneet näin hyviä heittohyökkäyksiä ja päässeet vähän liiankin helpolla. Nyt he vastaavat haasteeseen, mihin olen tyytyväinen.

Lauantain ottelussa Young ja Grad ovat jälleen se parivaljakko, johon Royals tukeutuu, niin heitto- kuin juoksupuolustamisessa. Koordinaattori William Miller ei epäröi lähettää tukimiehiä pelinrakentajien kimppuun.

– Turulta odotan maltillista ja juoksuun pohjautuvaa hyökkäystä, Evwaraye arvioi. – (Chris) Douglas on vaarallinen keskushyökkääjä ja Kim Wikström koordinaattorina Suomen huippua. Uskon, että ovat tutkineet meitä paljon. 

– Näkisin, että Turun tärkein pelaaja on pelinrakentaja Miro Kadmiry, Evwaraye jatkaa. – Jotta meillä on hyvä päivä, täytyy Mirolla ja Douglasilla olla huono päivä.

Douglas pelasi toistaiseksi säihkyvimmän ottelunsa Tampereella viime lauantaina. Yhdysvaltalaiskeskushyökkääjä juoksi 10 yrityksellä 151 jaardia ja kaksi touchdownia, minkä lisäksi koppasi heittopelissä 50 jaardia ja yhden touchdownin. Karri Kuuttila palasi jo viikko sitten hyökkäyksen linjaan ja lauantaina mukaan astuu myös unkarilainen guard Daniel Menczel.

Royalsin takakenttä lähtee Turkuun uudistuneena. Ruotsalais-safety Nicholas Petersonin jalkavaiva saattaa pitää nopean takamiehen sivussa. Toisen safetyn, kokeneen Stacey Thomasin tilanteen Evwaraye puolestaan vahvistaa: Thomasin jalka särkyi ottelussa Crocodilesia vastaan ja Thomasin kausi on ohi. Tämä on menetys sekä Royalsin puolustukselle että hyökkäykselle, johon Thomas on tuonut kiinniottovoimaa. Viktor Mänty ja Timo Mänty nousevat puolustuksen aloituskokoonpanoon.

 

Kun Royals hyökkää, taistelu käydää keskustassa

Royals-hyökkäyksen juoksupeli on aiemmissa otteluissa myllyttänyt Tom Suosteen johdolla suoraviivaisesti keskeltä, ja Seinäjoella palloa kantoi vahvasti myös Chris Young. Ensimmäistä kertaa Young ei pallonkantajana esiintynyt, vaan NFL:n ovia koputellut tukimies sai aikanaan yliopistotarjouksia myös keskushyökkääjän rooliin.

Trojansin puolustus saa Royals-otteluun takaisin tukimies Sami Toivosen ja lisäksi Tampereen ottelusta puuttunut Juha Yli-Arvela palaa kokoonpanoon. Toivonen keskimmäisenä tukimiehenä yhdessä puolustuksen linjakeskustan James Perrineaun ja Juho Jäntin toimesta kohtaavat Vesa Mäkelän johtaman Royalsin linjan.

– Näkisin, että he tulevat pelaamaan meidän juoksua pois aggressiivisesti puolustuksessa, Evwaraye ennakoi. – Juoksuväylien löytyminen tai tekeminen tulee vaatimaan meiltä hyviä suorituksia niin yksilö- kuin ryhmätasolla.

Pelinrakentaja Isaac Fisher yhdessä laitahyökkääjien Dmitri Doubitskin, Phung Nguyenin ja Jarno Häivälän kanssa vastaavat pääasiassa Royalsin heittopelistä. Ville-Valtteri Suojanen, Cameron Gupton sekä Aleksi Wiren ja Seikko Vennelä ovat vastassa.

– Käytämme Roman Runneria nyt ensisijaisesti hyökkäyksessä, mutta voimme tarvittaessa tuoda puolustukseen sekä hänet että Miko Ylikosken, Virolainen kertoo.

 

Mikä on Royalsin hyökkäyksen oikea iskuteho?

Toistaiseksi Royalsin hyökkäys on jäänyt puolustuksen varjoon, ja jaardimääräisesti mitattuna Royals kahden ottelun jälkeen liigan häntäpäässä. Heittopelissä Royals on edennyt vain 96 jaardia ottelua kohden. Evwarayen mukaan tämä on luonnollista eikä Royals-valmentaja ole tilanteesta huolissaan.

– Meidän pitää löytää suhteellisen pian, keitä olemme. Usein valmennuksella on tietty näkemys, mitä haluamme olla sekä pelaajilla oletus siitä, mitä olemme tai yritämme olla. Joukkueissa niin hyvissä kuin huonoissa, joissa olen ollut mukana, on identiteetin löytäminen vaatinut sen muutaman pelin.

– Tiedän, että hyökkäyksessä on kova näytönhalu tällä hetkellä. Pelaajat haluavat näyttää olevansa liigatasoisia.

Virolaisella on selkeä näkemys mahdollista uhkatekijöistä:

– Royalsilla on liikkuva pelinrakentaja ja fyysinen linja, jonka peliin meidän pitää pystyä vastaamaan. Juoksutäyttöjen kanssa täytyy olla tarkkana.

Yhdessä asiassa Royalsin hyökkäys on alkukaudesta ollut pettämätön: se ei ole menettänyt palloa vielä kertaakaan. Vastaavasti Trojansin molemmat voitto-ottelut ovat saaneet polttoainetta pallonriistoista. Trojans on varastanut pallon vastustajalta enemmän kuin yksikään toinen joukkue – yhteensä kahdeksan kertaa. Vastaavasti turkulaiset ovat itse menettäneet pallon kuusi kertaa.

Pallonriistot ja kenttäasema ovat varmasti yksi asia, jonka vaikutusta lopputulokseen voi Turun Yläkentällä seurata.

 

Trojans:

 

 

Hyökkäys:

 

 

 

Puolustus:

QB7Miro Kadmiry DE88Jussi Veijula
RB1Chris Douglas DT62James Perrineau
WR11Aappo Saloranta DT76Juho Jäntti
WR80Juuso Mäkinen DE82Juha Yli-Arvela
WR14Roman Runner LB10Sami Toivonen
WR84Tuomas Mankki LB3Ilkka Koiranen
LT68Jussi Jalonen LB40Ilya Redin
LG67Mikael Lindroos CB8Cameron Gupton
C75Tuomas Koivikko SS21Ville-Valtteri Suojanen
RG67Daniel Menczel FS47Seikko Vennelä
RT79Karri Kuuttila CB23Aleksi Wirén

 

Royals:

 

 

Hyökkäys:

 

 

 

Puolustus:

QB8Isaac Fisher DE4Chris Young
RB40Tom Suoste DT90Robin Khalifa
RB34Joakim Jakobsson DT96Lauri Hannula
WR88Dmitri Doubitski DE9Efe Evwaraye
WR84Jarno Häivälä LB4Joshua Akena
WR6Phung Nguyen LB44Juha-Matti Rajala
LT77David Beale LB11Cameron Grad
LG72Tomi Nuorala CB21Rufail Khalifa
C55Vesa Mäkelä SS28Timo Vainio
RG75Teemu Salo FS2Victor Mänty
RT70Eric Blomgren CB32Emmanuel Amudeng

 

Vaahteraliiga, 4. peliviikko:

LA 04.06.2016 | 16:00 | Yläkenttä, Turku:

     Anders Trojans Turku – Wasa Wa1ld Royals

Live-tilastot

 

Lue myös:

Trojans-ennakko

Royals-ennakko

 

Kierroksen muut ottelut:

 

PE 03.06.2016 | 18:30 | Keskuskenttä, Porvoo:

     Porvoo Butchers – Seinäjoki Crocodiles

Ennakko | Live-tilastot

Ottelu televisioidaan suorana lähetyksenä ennakkostudioineen kello 18.00 alkaen Nelonen Pro - sekä Ruutu+ -kanavilla. Katso lisää: Ruutu.fi

 

MA 06.06.2016 | 18:30 | Velodromi, Helsinki

     Helsinki Roosters – Vantaan TAFT

Live-tilastot

 

Sarjataulukko:

 

Joukkue  Ottelut  Voitot  Häviöt  Tehdyt  Päästetyt  Maalisuhde  Pisteet
Crocodiles220796734
Roosters2205919404
Trojans32111466484
Royals211231762
Butchers1011221-90
TAFT2021574-590
Saints20213112-990