Naisten Vaahteraliiga käyntiin vuoden 2015 finaalin uusinnalla

3.6.2016


GS Demonsin Katri Laine (13) on merkittävässä roolissa niin Demonsin hyökkäyksessä kuin myös puolustuksessa, jossa vastassa on muun muassa Roostersin keskushyökkääjä Jenni Linden.
GS Demonsin Katri Laine (13) on merkittävässä roolissa niin Demonsin hyökkäyksessä kuin myös puolustuksessa, jossa vastassa on muun muassa Roostersin keskushyökkääjä Jenni Linden.
Pietari Valkyriesin Daria Briukhovetskaia on keskeinen osa joukkueensa juoksupeliä ja yksi ensimmäisistä pelaajista, joiden eteneminen Huskiesin on saatava lauantaina pysähtymään.
Pietari Valkyriesin Daria Briukhovetskaia on keskeinen osa joukkueensa juoksupeliä ja yksi ensimmäisistä pelaajista, joiden eteneminen Huskiesin on saatava lauantaina pysähtymään.

Lauantaina Velodromilla GS Demons – Roosters, Hämeenlinnassa sarjanousija Lady Huskies saa vastaansa pietarilaisen Valkyriesin

Naisten Vaahteraliiga alkaa viikonloppuna täydellä neljän ottelun kierroksella. Koko sarjan virallisessa avauksessa ovat vastakkain edelliskauden finaalijoukkueet, kun helsinkiläiset GS Demons ja Roosters kohtaavat Velodromilla. Toisessa lauantain ottelussa Hämeenlinna Lady Huskies saa vieraita Pietarista, kun venäläisjoukkue Valkyries saapuu Kaurialaan.

 

Helsinki GS Demons – Helsinki Roosters

– Toivotaan, että loistava kesä on päällä lauantaina ja joukkue iskussa, kiteyttää tuntemuksensa GS Demonsin päävalmentaja Mika Eloranta. – Ollaan saatu ajettua omaa settiä sisään niin hyökkäyksen kuin puolustuksenkin osalta.

Demonsin hyökkäystä johtaa lauantaina Tiina Möttönen, joka korvaa tehtävässä viime vuonna niin Euroopan kuin Suomen mestaruuden voittaneen Jenni Wahlbergin. Pelituntumaa Demons sai jo kuukausi sitten, kun joukkue kohtasi Scandinavian Bowlissa norjalaisen Vålerenga Trollsin.

– Norja-matsi oli meille hyvä. Olemme jo saaneet kontaktia ja pelituntumaa, Eloranta toteaa.

Vålerenga-ottelussa erityisesti sisempi laitahyökkääjä Katri Laine oli näkyvässä roolissa ja yksi Möttösen kiinniottokohteista. Demons kuitenkin lähtee Elorannan mukaan rakentamaan peliään ennen kaikkea juoksun kautta, mikä helpottaa Möttösen työtä. Tuula Möttönen ja Anu Ruotsalainen kantavat päävastuun juoksupelistä ja saavat vastaansa muun muassa all stars -pelaaja Tea Törmäsen, joka siirtyi Roostersiin Oulu Northern Lightsista.

Norjalaisia vastaan Demonsin kapteeni-koordinaattori Elina Kero ja Demons-puolustus olivat järkkymätön eikä vierasjoukkueen maaleja tuolloin nähty.

– Tähän peliin on vaikea lähteä, koska ei yhtään tiedä, mitä Roosters tulee pelaamaan, Kero ennakoi.

– Voisi odottaa, että jotakin uutta on luvassa verrattuna viime vuoteen, Kero sanoo ja viittaa ennen kaikkea heittopeliin. Vuonna 2015 Roostersin peli perustui enemmän vahvaan juoksuun.

Myös Roostersin osalta pelinrakentajan peluutus on yksi ratkaisevimmista kysymyksistä. Ykköspelinrakentaja Sanna Järvinen ei ole kokoonpanossa, joten Janina Virtanen aloittaa Roostersin pelinjohdossa. 

– Meidän pelaajamme ovat tehneet kovaa työtä koko talven ja nyt on tärkeää saada kokonaisuus hyvin käyntiin. Uskon, että moni pelaajistamme nousee aivan uudella tavalla tällä kaudella esiin, Roostersin hyökkäyksen koordinaattori Anni Kivikataja toteaa.

Euroopan keskushyökkääjä-eliittiin kuuluva Jenni Lindén on varmasti Demons-puolustajien ensisijainen pysäytettävä kohde, mutta Virtaselta löytyy heittokohteina muun muassa Sari Kuosmanen ja Janna-Jemina Seiles.

Linjapeli korostuu molempien joukkueiden valmistautumisessa:

– Uskon meidän linjaosastoon. Jos pystymme hallitsemaan aloituslinjaa, en näe mitää syytä, miksi lopputulos ei silloin olisi hyvä, Eloranta toteaa.

– Odotamme Demonsilta totuttua fyysistä peliä, erityisesti vahvaa pelaamista boksissa, toteaa puolestaan Kivikataja.

 

LA 04.06.2016 | 13:00 | Velodromi, Helsinki:

     GS Demons – Roosters

Katso myös:

Demons-ennakko

Roosters-ennakko

Naisten Vaahteraliiga -ennakko

 

Hämeenlinna Lady Huskies – St. Petersburg Valkyries

Sarjanousija Hämeenlinna Lady Huskies ottaa lauantaina kello 17.00 alkaen ensimmäisen askeleensa jenkkifutiksen naisten pääsarjassa, kun se saa vastaansa jo viime vuonna Suomessa pelanneen pietarilaisen Valkyriesin.

– Lady Huskies on Vaahteraliigaan nousun jälkeen päässyt opettelemaan yhdentoista pelaajan muodostelmia niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin, Huskiesin päävalmentaja Teemu Lahti toteaa viitaten pelaajamäärien eroihin liigan ja I-divisioonan välillä.

Huskies joutuu lähtemään otteluun ilman yhdysvaltalaisia Tawannan Sandersia ja Courtney Powellia, jotka saapuvat maahan vasta viikolla kaksi. Lisäksi linebacker-osastolta puuttuu Anu Hakkarainen.

Kaudella 2015 I-divisioonan voittanut Huskies oli tuolloin vahva erityisesti juoksupelissä. Merle Ziemann johtaa hyökkäyksen linjaa ja palloa ovat kantamassa muun muassa Anna Koskela ja Anne Rasilahti.

Valkyriesin päävalmentaja Ilya Kravtsov tuo joukkonsa peliin viime vuotta kokeneempana. Hyökkäyksessä keskushyökkääjä Daria Briukhovetskaia ja puolustuksessa linjan ankkuri Vironika Iatcyna tulevat varmasti näkymään Kaurialassa.

– Meillä on vastassa sarjanousija, mutta toisaalta emme itse voittaneet vuosi sitten kuin yhden ottelun, toteaa Kravtsov. – Kaudelle 2016 saamme käyttöömme kokemukset viime vuodesta sekä myös paljon uusia tulokkaita kokeneemman pelaajaringin lisäksi.

Koska Hakkarainen puuttuu ja Powell saapuu Suomeen vasta myöhemmin, on Daria Briukhovetskaian pysäyttämisessä isossa linebacker Julia Turunen.

Kravtsov näkee, että lauantain peli on merkittävä molemmille.

– Tällä on iso merkitys sille, miten kausi lähtee käyntiin, ja samalla tämä todistaa molemmille, miten asiat ovat kehittyneet talven harjoituksissa.

 

LA 04.06.2016 | 17:00 | Kauriala, Hämeenlinna:

     Huskies – Valkyries

Katso myös:

Huskies-ennakko

Naisten Vaahteraliiga -ennakko

 

Kierroksen muut ottelut:

SU 05.06.2016 | 12:00 | Jouppilanvuori, Seinäjoki:

     Crocodiles – Jaguars

 

SU 05.06.2016 | 15:00 | Castrénin kenttä, Oulu:

     Northern Lights – Anders Trojans

 

Koko otteluohjelma