Kuopio Steelers aloittaa lauantaina kautensa Wolverinesin vieraana

3.6.2016


Huskies ja Indians hakevat avausvoittoaan sunnuntaina

Wolverines – Steelers

I-divisioonan toisella peliviikolla pelitoimiin pääsee myös sarjan nousijajoukkue Kuopio Steelers. Kuopiolaiset aloittavat kautensa Brahenkentällä Helsingissä, jossa Steelersiä vastassa on avauskierroksella sarjan ennakkosuosikkien kohtaamisessa Hämeenlinna Huskiesin lukemin 28–7 kaatanut Helsinki Wolverines.

Steelers lähteen sarjaan poikkeuksellisesti ilman ainuttakaan yhdysvaltalaisvahvistusta. Sen sijaan pääkaupunkiseudulta Savoon siirtyi useampikin pelaaja.

– Meidän ’hesalaiset’ pojat, Roope Metsä, Juuso Laherma, Jari Kuisma ja Tapio Jääskeläinen ovat varmasti lauantaina mielenkiintoisia seurattavia paikalle saapuvalle yleisölle, Steelersin päävalmentaja Pekka Utriainen kertoo Wolverinesin otteluennakossa. – Samoin toki kotimaisten pelinrakentajien taistelu on varmasti kiinnostava. Juho Väisänen on erittäin motivoitunut näyttämään tasonsa nyt uudessa joukkueessa.

Väisäsen virkaveljenä Wolverinesin pelinrakentajana nähdään Janne Lehtinen, jonka heittopelin yhteistyö Locklan Gilbertin ja Marcus Siiskosen kanssa voi olla yksi lauantain ratkaisutekijöistä. Juoksupelissä Wolverinesin vastuullinen on puolestaan Jerrell Jones, joka oli Huskies-voiton suurin arkkitehti.

Väisäsen heittojen kohteina nähdään muun muassa nuori ja lahjakas Tino Ndongo ja juoksupelissä Roope Metsä kohtaa Wolverinesin tukimies- ja takakerroksen, josta Ari Päivärinta ja Antonio Harris nousivat avausottelussa esille. Takamies Veikko Kallio on tärkeimpiä yksittäisiä pelaajia kuopiolaisten heittopelin sammuttamisessa.

– Viime viikonloppu sujui meiltä mallikkaasti, ja samoilla eväillä jatketaan puolustuksen puolella ensi lauantaina, toteaa Wolverinesin puolustuksen koordinaattori Josh Claassen.

LA 04.06.2016 | 15:00 | Brahenkenttä, Helsinki:

     Wolverines – Steelers

Katso myös:

Wolverinesin ennakko

 

Indians – Huskies

Sunnuntaina Kuusankoskella kohtaavat ensimmäisellä kierroksella hävinneet Kouvola Indians ja Hämeenlinna Huskies. Kotijoukkue Indians koki avausottelussaan melko suurinumeroisen tappion, kun Jyväskylän Jaguaarit varasti sarjapisteet Kuusankosken nurmelta lukemin 20-49. Kapealla kokoonpanolla ensimmäisessä ottelussa pelannut Indians saa tulevaan otteluun jalkeille laajemman ryhmän.

Indians jaksoi Jaguaareja vastaan taistella kolmen neljänneksen ajan, mutta Huskiesia vastaan täytyy polttoaineen riittää koko ottelun ajaksi. Pelinrakentaja Dutch Stephenson alkoi ensimmäisen ottelun vanhetessa saada ajoituksia kuntoon laitahyökkääjiensä kanssa ja tulevassa ottelussa nähdään mahdollisesti paremmin soljuva ja moniulotteisempi Indians-hyökkäys.

– Juoksupelimme täytyy toimia paremmin ja tuottaa enemmän etenemistä, Stephenson toteaa.– Lisäksi meidän täytyy saada muutama onnistuminen enemmän heittopeleissä, pelinrakentaja jatkaa.

– Hyvin samoilla eväillä lähdemme tähän otteluun kuin avausotteluummekin, täytyy vain toteuttaa paremmin asioita, Indiansin hyökkäyksen koordinaattori Niklas Joki kertoo.

– Vastus on ennakkoon ehkä hiukan kovempi kuin edellisessä pelissä, joten meidänkin on parannettava peliämme. Saamme hieman enemmän pelaajia kokoonpanoon, joka on tärkeä asia tähän otteluun, Joki jatkaa.

Ilman pelinrakentajaansa Stan Bedwelliä pelannut Huskies kärsi avausviikolla tappion Helsinki Wolverinesille lukemin 28–7. Kuusankoskelle saapuu varmasti sisuuntunut ja motivoitunut hämeenlinnalaisjoukkue. Huskies haluaa saada hyökkäyksensä toimimaan paremmin kuin avausottelussa, jossa ainoasta maalisuorituksesta vastasi Xavier Ajuwon. Keskushyökkääjä Ajuwon esitti avausottelussa muutamia muitakin näyttäviä suorituksia ja hän tulee varmasti olemaan liukas pideltävä Indiansin puolustukselle.

SU 05.06.2016 | 17:00 | Kuusankoski:

     Indians – Huskies

 

Sarjataulukko:

Joukkue  Ottelut  Voitot  Häviöt  Tehdyt  Päästetyt  Maalisuhde  Pisteet
Jaguaarit1104920292
Wolverines110287212
Steelers0000000
Huskies101728-210
Indians1012049-290