Naisten Vaahteraliigassa sunnuntaina kaksi ottelua

4.6.2016
Seinäjoella Crocodiles kohtaa Jaguarsin ja Oulussa Northern Lights saa vieraakseen Anders Trojans Turun

Naisten Vaahteraliigan avauskierros pelataan loppuun sunnuntaina Seinäjoella ja Oulussa. Jouppilanvuoressa viimevuonna viidenneksi sijoittunut Seinäjoki Crocodiles kohtaa vuoden 2015 kuudenneksi jääneen Jyväskylä Jaguarsin. Oulussa kohtaavat edellisen kauden pudotuspelijoukkueet eli pronssia tuolloin saavuttanut Northern Lights ja neljänneksi sijoittunut Anders Trojans Turku.

 

Crocodiles – Jaguars

Sunnuntaina puolen päivään aikaan Jouppilanvuoressa käynnistyvässä Crocodilesin ja Jaguarsin kamppailussa nähdään kaksi tositoimiin palaavaa pelinrakentajaa, kun Tiina Salo ottaa tuttuun tapaan ohjat Crocodilesin hyökkäyksestä ja Laura Hautakangas puolestaan vastaa Jaguaarien hyökkäysjoukoista.

Joukkueet pelasivat harjoituspelin yhdessä keväällä, joten täysin ”haamuja” vastaan ei kummankaan tarvitse lähteä pelaamaan.

– Perinteisesti Jyväskylä-pelit on olleet meille aika tiukkoja pelejä, muistelee Crocodilesin puolustuksen valmentaja Samu Juppo.

Juppo uskoo, että avausottelussa saatetaan nähdä vielä virheitä, jotka alkukaudesta monesti nähdään. Tavoite Krokotiili-joukkueen puolustukselle on kuitenkin selvä:

– Pyritään pitämään Jyväskylältä isot pelit pois, Juppo toteaa.

Isoja pelejä voi odottaa esimerkiksi Jaguars-keskushyökkääjä Maiju Turpeiselta. Yhdysvaltalaispelaaja Brittany Langley esiintynee Jaguarsissa sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa.

Crocodilesilta vahvoja hyökkäysotteita voidaan odottaa keskushyökkääjänä aloittavalta Tytti-kaksikolta Niemi ja Kuusinen sekä pelinrakentaja Salolta itseltään.

 

SU 05.06.2016 | 12:00 | Jouppilanvuori, Seinäjoki:

     Seinäjoki Crocodiles – Jyväskylä Jaguars

Katso myös:

Crocodiles-valmentajien Kimmo Kuvajan ja Samu Jupon haastattelu

Naisten Vaahteraliigan ennakko

 

Northern Lights – Anders Trojans

Ensimmäisen ottelukierroksen viimeinen ottelu alkaa Oulussa Castrénin kentällä kello 15.00 ja siinä kohtaavat kotijoukkue Northern Lights sekä turkulainen Anders Trojans.

Oulun ottelusta voidaan odottaa ainakin vikkelien laitahyökkääjien kokoontumista, missä kotijoukkueen Natalia Blomster ja Anna-Reetta Juntunen kohtaavat turkulaisten Kirsti Nirhamon ja Jutta Luhtalan. Palloa laitureille heittämässä ovat Northern Lightsin puolella Tiina Yli-Korkala ja Trojansissa Jonna Hakkarainen.

Trojansilla on pelissä mukana myös yhdysvaltalainen monitoimipelaaja Lea Kaszas, jolta voi odottaa suorituksia ennen kaikkea keskushyökkääjänä ja linebackerina. Oululaisten puolella Kaszasin puolustaminen ei jää ainakaan koordinoinnista kiinni, sillä Northern Lightsiiin palannut kokenut Tim Johnson vastaa Lightsin puolustuksen pelikutsuista. Vastaavasti Trojansin miesten joukkueessa pelaava Ville-Valtteri Suojanen valmentaa oululaisten takakenttää.

Trojans-valmentaja Miko Ylikoski korostaa linjapelin merkitystä.

– Erityisesti Heikki Nevalaisen valmentama O-line on näyttänyt treeneissä jopa dominoivalta, Ylikoski toteaa hyökkäyksestä. – Ja kun taakse voidaan laittaa kokeneita ja lahjakkaita urheilijoita kuten Hakkarainen ja Nirhamo, voi odottaa, että tuloksia tulee.

Satu Roiha, Minna Moisanen ja takakentällä Juntunen ovat tärkeimmät oululaispuolustajat.

– Kapteeni Veera Kiiskinen johtaa aggressiivista puolustamme, Ylikoski kertoo. – Todella paljon muutoksia on tapahtunut viime kaudesta, mutta yhteispeli varmasti paranee kauden edetessä.

 

SU 05.06.2016 | 15:00 | Castrénin kenttä, Oulu:

     Northern Lights – Anders Trojans Turku

Katso myös:

Northern Lights -ennakko

Naisten Vaahteraliigan ennakko

 

Naisten Vaahteraliigan ensimmäinen ottelukierros:

Viikko 1 3.-5.6.
04.06.kello 13.00 Velodromi
 GS Demons  -  Roosters  
04.06.kello 17.00 Kauriala
 Huskies  -  Pietari Valkyries  
05.06.kello 15.00 Castrenin kenttä
 Northern Lights  -  Trojans  
05.06.kello 12.00 Jouppilanvuori
 

Crocodiles  -  Jaguars

 

Otteluennakot launtain otteluista