Roosters voitti Naisten Vaahteraliigan avauskierroksella GS Demonsin

6.6.2016


Jenni Lindén oli Roostersin tähti voitto-ottelussa GS Demonsia vastaan. Hyökkäyksen linja avulla liukasliikkeinen Lindén juoksi 149 jaardia ja teki kaksi touvhdownia.
Kuva: FSC Media
Jenni Lindén oli Roostersin tähti voitto-ottelussa GS Demonsia vastaan. Hyökkäyksen linja avulla liukasliikkeinen Lindén juoksi 149 jaardia ja teki kaksi touvhdownia. Kuva: FSC Media
Pietari Valkyriesin keskushyökkääjä Daria Briukhovetskaia juoksi joukkueelleen kaksi touchdownia, kun pietarilaiset hakivat kauden avausvoittonsa Hämeenlinnasta. Briukhovetskaia eteni ottelussa kaikkiaan 124 jaardia.
Pietari Valkyriesin keskushyökkääjä Daria Briukhovetskaia juoksi joukkueelleen kaksi touchdownia, kun pietarilaiset hakivat kauden avausvoittonsa Hämeenlinnasta. Briukhovetskaia eteni ottelussa kaikkiaan 124 jaardia.
Yksi Crocodilesin sunnuntain otteluvoiton takuutekijöistä oli keskushyökkääjä Tytti Kuusinen, joka eteni 136 jaardia, teki yhden touchdownin ja taklasi puolustuksessa lisäksi 4,5 kertaa.
Yksi Crocodilesin sunnuntain otteluvoiton takuutekijöistä oli keskushyökkääjä Tytti Kuusinen, joka eteni 136 jaardia, teki yhden touchdownin ja taklasi puolustuksessa lisäksi 4,5 kertaa.
Laitahyökkääjä Terhi Mäkinen vastasi Trojansin heittomaalista sunnuntaina Oulussa.
Laitahyökkääjä Terhi Mäkinen vastasi Trojansin heittomaalista sunnuntaina Oulussa.

Voittoihin myös Valkyries, Crocodiles ja Trojans

Naisten Vaahteraliigan ensimmäisenä viikonloppuna pelattiin täysi neljän ottelun kierros.  Vuoden 2015 finalistien kohtaaminen hensinkiläisten GS Demonsin ja Roostersin välillä päättyi Roostersille lukemin 6–22. Ensimmäistä kertaa pääsarjassa pelannut Hämeenlinna Lady Huskies jäi toisessa lauantain ottelussa pietarilaisen Valkyriesin varjoon ja taipui numeroin 0–48.

Sunnuntaina Seinäjoella Crocodilesin ja Jaguarsin kohtaaminen päättyi Crocodilesin 20–0 –voittoon ja avauskierroksen päätösottelussa Oulussa Trojans oli Northern Lightsia vastaan parempi pistein 14–50.

 

Helsinki GS Demons – Helsinki Roosters 6–22 (0–14)

Kauden 2015 finalistit aloittivat ottelunsa hermostuneesti ja pallon menetyksiä nähtiin molemmin puolin palloa. Demonsin kulmapuolustaja Johanna Pudas katkaisi Roostersin pelinrakentajana  lauantaina pelanneen Janina Virtasen heiton ja palautti pallon maalialueelle asti, mutta rangaistuksen vuoksi maali jäi kuitenkin syntymättä.

Roostersin keskushyökkääjä Jenni Lindén oli ottelun ykköshahmo. Hyvien blokkien saattelemana Lindén pääsi murtautumaan avoimelle kentälle, jossa näytti vaarallisen nopeutensa ja suunnanmuutoskykynsä juosten ottelussa 133 jaardia ja viimeistellen kaksi touchdownia. Lindénin maaleilla ja yhdellä Virtasen sisälle juoksemalla lisäpisteellä Roosters johti puoliajalla 0–14.

Kotijoukkueen roolissa pelannut, merkittävästi viime vuodesta uusiutunut Demons keräsi pelinrakentaja Tiina Möttösen johdolla Roostersia enemmän heittojaardeja, mutta juoksupeli ei lauantaina auennut, vaikka Katri Laine kolmannella neljännekselle punnersikin kavennuksen 14–6.

Ottelun viimeinen touchdown syntyiv heittopelistä, kun Virtanen tavoitti heitollaan Iia Rantalan. Virtanen juoksi lisäpisteestä loppulukemat 6–22. Lindén palkittiin ansaitusti Roostersin parhaana. Katri Laine teki joukkueensa ainoan maalin, keräsi 10 taklausta puolustuksessa ja palkittiin Demonsin parhaana. Roostersin Tea Törmänen oli avainhahmo Demonsin juoksupelin pysäyttämisessä ja saalisti 11 taklausta.

– Oltiin vahvempia molemmin puolin linjaa, ottelun ratkaisun tiivisti Roostersin päävalmentaja Jarmo Lahti. – Demons oli juuri niin kova kuin ajateltiin. Meillä oli onnea, kun ehdimme näkemään Demonsin pelaamassa norjalaisjoukkuetta vastaan aiemmin keväällä.

– Roosters pelasi joukkueena paremmin ja teki vähemmän virheitä, Demonsin Mika Eloranta kiteytti. – Oma pelimme oli hermostunutta, ja Jennin Lindén teki muutaman maalin aika pitkällä juoksulla.

– Emme me tätä jää murehtimaan, vaan parannamme viikko viikolta. Paransimme jo nyt ensimmäisen puoliajan jälkeen.

Tilastot

 

Hämeenlinna Lady Huskies – Pietari Valkyries 0–48 (0–20)

Ensimmäistä kertaa pääsarjatasolla esiintynyt Hämeenlinna Lady Huskies ja viime vuonna seitsemänneksi yltänyt pietarilainen Valkyries ottivat yhteen Kaurilassa, Hämeenlinnassa lauantaina. Alun epävarmuuden jälkeen vierasjoukkue löysi avaimet voittoon ja löi taululle lukemat 0–48.

Ottelu alkoi kummankin osalta haparoiden ja neljän ensimmäisen hyökkäysyrityksen aikana nähtiin kolme pallon menetystä. Avausneljänneksen lopulla myös ottelun ensimmäinen pistesuoritus nähtiin pallonmenetyksen seurauksena, kun Valkyriesin Angela Stepkina palautti syötönkatkon suoraan maaliin.

Valkyries ratkaisi ottelun pisteiden valossa muutamalla isolla suorituksella. Vaikka vierasjoukkue tekikin ottelussa lopulta kahdeksan touchdownia, pystyi Huskies useita kertoja myös pakottamaan Valkyriesin nopeasti kentältä pois.

Stepkinan syötönkatkon jälkeen kaikki loput seitsemän Valkyries-touchdownia syntyivät yli 40-jaardisilla peleillä. Stepkina juoksi ensimmäisen neljänneksen lopulla yhden 80-jaardisen ja pelinrakentaja Lyobov Lukina ennen puoliaikaa 65-jaardisen.

Toisella puoliajalla myös Valkyeriesin ykköskeskushyökkääjä Daria Briukhovetskaia sai maalitilinsä auki. Kaiken kaikkiaan Briukhovetskaia juoksi ottelussa 124 jaardia, joista valtaosan kahdella pitkällä maalijuoksullaan. Huskiesilta puuttui puolustuksestaan yhdysvaltalaiskaksikko Tawanna Sanders ja Courtney Powell sekä Anu Hakkarainen, mikä näkyi varsinkin Valkyeriesin juoksusuorittamisessa. Vastaavasti pietarilaiset näyttivät, että tulevana kesänä Valkyriesiltä ei tulivoimaa puutu.

Ottelun viimeisen maalin teki Olga Vorobeva, joka karkasi Lukinan heitosta 71 jaardiseen touchdowniin.

Huskiesin hyökkäys oli pulassa Valkyriesin linjan ja linebackerien kanssa. Anne Rasilahti keräsi 44 jaardin juosten ja 11 kiinniotoilla. Jessi Maunula puolestaan keräsi Huskiesin heittopelissä kiinniotoilla 44 jaardia.

Rasilahti oli myös hämeenlinnalaisten ykköstaklaaja kuudella taklauksellaan. Valkyriesin Natalia Voroshilova taklasi 10,5 kertaa ja aiheutti kaksi pallonrähmäystä. Kaiken kaikkiaan ottelussa nähtiin peräti 13 pallonriistoa.

– Ottelun alussa jännitys purkaantui muutamana ratkaisevana virheenä. Emme päässeet hyökkäyksessä kunnolla rytmiin ja pallonmenetykset kostautuivat rankimmalla tavalla, toteaa Lady Huskiesin päävalmentaja Teemu Lahti.

Tilastot

 

Seinäjoki Crocodiles – Jyväskylä Jaguars 20–0 (6–0)

Kierroksen ainoa kotivoitto nähtiin Seinäjoella, kun Crocodiles kaatoi Jaguarsin lukemin 20–0. Juoksupainotteisessa ottelussa ratkaisevaan rooliin nousivat keskushyökkääjät. Crocodilesin Tytti Kuusinen  ja Tytti Nieminen johdattivat Crocodolesin marssia kohti voittoa ja 228 juoksujaardilla Crocodiles pohjusti kaikki maalisuorituksensa.

Pelinrakentaja Tiina Salo juoksi Crocodilesin 6–0 -johtoon ottelun toisella neljänneksellä, ja nämä numerot säilyivät Jouppilanvuoren tulostaululla aina päätösneljännekselle asti, jolloin Salo onnistui toistamiseen. Lopullisen ratkaisun iski Kuusinen, joka tekemänsä touchdownin ja kahden lisäpistepotkun myötä viimeisteli lukemiksi 20–0.

Jaguarsin hyökkäyksessä Maiju Turpeinen juoksi 87 jaardia lähes kuuden jaardin keskiarvolla, mutta Kaisa Carlsonin (8,5 taklausta) johtama Crocodiles-puolustus onnistui ottamaan peräkkäiset onnistumiset Jaguarsilta pois. Varsinkin ottelun alussa Jaguars sai onnistumisia myös heittopelissä, mutta Laura Hautakankaan heitot Crocodiles piti jatkossa kurissa.

Jyväskyläläisten puolella Assi Nieminen (8,5) ja Milena Abbas Mamode (7) olivat ahkerimmat taklaajat. Naisten Vaahteraliigassa debytoinut Brittany Langley taklasi ensimmäisessä ottelussaan 6,5 kertaa. Hyökkäyksessä Langley kantoi kolme kertaa palloa, mutta nuo yritykset Crocodiles piti tiukasti kurissa.

– Linjatasolla Crocodiles oli parempi, ja sitä myöten hallitsi myös kenttäasemia, Jaguarsin päävalmentaja Toni Bärlund totesi ottelun jälkeen. – Nyt on talviturkki heitetty – ei tarvitse enää jännittää.

Crocodilesin päävalmentaja Kimmo Kuvaja oli ottelun jälkeen helpottunut.

– Paljon on vielä tekemistä, mutta kausihan on pitkä, Kuvaja kommentoi. – Alun jälkeen muutimme hyökkäysmuodostelmaamme tuttuun ja turvalliseen, ja saimme siten juoksupelin käyntiin.

Tilastot

 

Oulu Northern Lights – Anders Trojans Turku 14–50 (8–14)

Oulussa pelattiin sunnuntaina puoliaikaan asti pisteiden valossa tasaisesti, mutta toisen puolikkaan vierasjoukkue Anders Trojans vei lukemin 8–36 ja sen myötä koko ottelun 14–50.

Northern Lightsin Natalia Blomster teki ottelussa kaksi touchdownia, joista ensimmäisen jälkeen Anna-Reetta Juntunen onnistui vielä juoksemaa lisäpisteen maaliin. Tilanteessa 8–0 päättyi ensimmäinen neljännes.

Trojansin yhdysvaltalaiskeskushyökkääjä Lea Kaszas oli turkulaisten ensimmäisellä hyökkäysvuorolla vielä piilossa, mutta ensimmäisen neljänneksen lopulla Kaszasin juoksuista alettiin saamaan esimakua. Lopulta Kaszas oli Castrénin kentän ehdoton hahmo ja juoksi ottelussa 249 jaardia ja neljä touchdownia.

Juoksutukea Kaszazille antoivat kaksi toucdownia juossut Minna Kuusela sekä pelinrakentaja Jonna Hakkarainen, jotka molemmat juoksivat ottelussa 48 jaardia. Hakkarainen heitti lisäksi 106 jaardia, joista Kirsti Nirhamo keräsi 52. Terhi Mäkinen teki Hakkaraisen heitosta 44-jaardisen touchdownin.

Northern Lightsin ykköshyökkääjä oli Blomster, joka koppasi Tiina Ylikorkalan heitoista 125 jaardia ja teki siis molemmat oululaisosumat.

Puolustuksen puolella koko kierroksen komeimmat taklauslukemat keräsi Northern Lightsin vikkeläjalkainen takapelaaja Anna-Reetta Juntunen, joka saalisti peräti 19 taklausta. Satu Roiha tuki Juntusta 14,5 taklauksella. Trojansin kärkitaklaaja oli Katriina Saarinen 4,5 taklauksellaan.

– Paljon tuli uusilta pelaajilta virheitä, joita korjataan ensi viikon treeneissä, Northern Lightsin päävalmentaja Mikko Muranen totesi ottelun jälkeen. – Trojansin amerikan vahvistus oli vaikea pidettävä.

– Pelin alku meni ensimmäisen pelin piikkiin, Trojansin päävalmentaja Miko Ylikoski kertoi – Hyökkäyksen linja teki mahtavaa työtä, jotta Lea Kaszas pääsi hyvin etenemään.

Tilastot

 

Seuraavat ottelut:

Naisten Vaahteraliiga jatkuu tulevana viikonloppuna neljällä ottelulla, jotka pelataan kaikki sunnuntaina:

 

SU 12.06.2016 | 13:00 | Säynätsalon urheilukenttä:

     Jaguars – Valkyries

SU 12.06.2016 | 13:00 | Velodromi, Helsinki

     GS Demons – Huskies

SU 12.06.2016 | 16:00 | Yläkenttä, Turku:

     Trojans – Crocodiles

SU 12.06.2016 | 16:30 | Velodromi, Helsinki:

     Roosters – Northern Lights

 

Sarjataulukko:

 

JoukkueOttelut  Voitot  Häviöt  Tehdyt  Päästetyt  Maalisuhde  Pisteet
Pietari Valkyries110480482
Trojans1105014362
Crocodiles110200202
Roosters110226162
GS Demons101622-160
Jaguars101020-200
Northern Lights1011450-360
Huskies101048-480