Wolverines ja Huskies murskavoittoihin I-divisioonassa

6.6.2016


Helsinki Wolverinesin Jerrell Jones oli ajoittain mahdoton pideltävä Steelersin puolustajille. 16 yrityksellä Jones juoksi 117 jaardia. Lisäksi "JJ" keräsi viidellä kiinniotolla 125 jaardia ja teki kaksi touchdownia.
Kuva: FSC Media
Helsinki Wolverinesin Jerrell Jones oli ajoittain mahdoton pideltävä Steelersin puolustajille. 16 yrityksellä Jones juoksi 117 jaardia. Lisäksi "JJ" keräsi viidellä kiinniotolla 125 jaardia ja teki kaksi touchdownia. Kuva: FSC Media
Kuopio Steelersin puolustuksen johtohahmo Mikko Aspiselle tilastoitiin 6,5 taklausta, joista 1,5 aloituslinjan takana. Kolmesti Aspinen löi maahan Wolverines-pelinrakentajan heiton ja ehti myös palauttamaan aloituspotkua 18 jaardin verran.
Kuva: FSC Media
Kuopio Steelersin puolustuksen johtohahmo Mikko Aspiselle tilastoitiin 6,5 taklausta, joista 1,5 aloituslinjan takana. Kolmesti Aspinen löi maahan Wolverines-pelinrakentajan heiton ja ehti myös palauttamaan aloituspotkua 18 jaardin verran. Kuva: FSC Media

Wolverinesin Janne Lehtinen heitti Steelersiä vastaan 424 jaardia ja 6 touchdownia

I-divisioonassa pelattiin viikonloppuna molempina päivinä. Lauantaina kautensa aloitti myös sarjan nousijajoukkue Kuopio Steelers, joka vieraili Helsingissä Wolverinesin kotikentällä. Tasaisen avausneljänneksen jälkeen Wolverines karkasi Steelersiltä ja eteni lopulta 49–7 –voittoon.

Sunnuntaina Kuusankoskella kohtasivat ensimmäisellä kierroksella hävinneet Kouvola Indians ja Hämeenlinna Huskies. Vierasjoukkue Huskies ei antanut Indiansille mahdollisuuksia, vaan otti kauden avauspisteensä lukemin 0–48.

 

 

Helsinki Wolverines – Kuopio Steelers 49–7 (21–0)

Avausneljännes Wolverinesin ja Steelersin kohtaamisessa oli kenttäaseman suhteen vierasjoukkueen hallintaa. Kaksi ensimmäistä Wolverinesin hyökkäysvuoroa kesti vain kolmen hyökkäysyrityksen ja lentopotkun verran. Vasta neljänneksen loppupuolella pallo oli ensimmäisen kerran Steelersin kenttäpuoliskolla. Silloinkin Wolverinesin hyökkäysvuoro päättyi lopulta konkarikulmapuolustaja Janne Lehtosen ottamaan syötönkatkoon.

Kun myöskään Steelers ei saanut neljänneksen aikana kuin yhdet uudet yritykset, päättyi neljännes tasatilanteessa 0–0.

Toisella neljänneksellä Wolverinesin kone lähti käyntiin. Janne Lehtinen heitti nopeaan tahtiin lyhyitä palloja Locklan Gilbertille, Jerrell Jonesille ja Niko Kantoselle. Lopulta hyökkäysvuoron, johon kuului 14 heittopeliä eikä yhtään juoksua, päätti maalialueella Teemu Rantanen.

Tämän jälkeen Wolverines meni menojaan. Kahdella seuraavalla kotijoukkueen hyökkäysyrityksellä syntyi kummallakin touchdown. Ensin Jones koppasi Lehtisen heiton ja vei pallon 82 jaardia suoraan maaliin ja hetkeä myöhemmin teki saman kymmenen jaardia lyhyempänä versiona Gilbert. Kun J-P Poutanen vielä onnistui ottelussa kaikissa lisäpistepotkuissaan, oli tilanne puoliajalla 21–0.

Kolmannella neljänneksellä taistelu tasoittui. Wolverines ojensi palloa harvemmin Jonesille, jonka pysäyttäminen oli lauantaina kuopiolaisille haastavaa. Sen sijaan Steelersin Roope Metsän juoksut aukesivat ajoittain mallikkaasti ja maalialueen läheisyydessä pelinrakentaja Juho Väisänen tavoitti heitollaan Jani Heloterän, jonka touchdownin myötä tilanne oli 21–7.

Jones, Gilbert ja lopuksi touchdownin sekä Lehtisen että Oskar Drockilan heitoista tehnyt Rantanen viimeistelivät selvät loppulukemat 49–7. Vaikka Drockila pelasikin ottelun lopun, ehti Janne Lehtinen heittää ottelussa 55 kertaa. Heitoista 28 onnistui ja niillä Wolverines eteni 424 jaardia. Kaiken kaikkiaan Lehtinen heitti ottelussa kuusi touchdownia.

– Meillä on paljon oppimista vielä I-divisioonan pelistä, se nähtiin nyt, kommentoi Steelers-päävalmentaja Pekka Utriainen omiensa otteita. – Wolverines oli valmiimpi ja rutinoituneempi kuin me.

Wolverines-päävalmentaja Robert Johnson oli tyytyväinen lopputulokseen, mutta ei ensimmäiseen puoliaikaan.

– Puolustus piti meitä pystyssä alussa. Emme saaneet tehtyä hyökkäyksessä niitä asioita, joita piti. Toisaalta myös Steelersin puolustus pelasi hyvin.

Kuopiolaisten ykköspuolustaja ottelussa oli tukimies Mikko Aspinen, joka taklasi 6,5 kertaa ja löi kolmesti Wolverinesin heiton maahan. Wolverinesin Joni Alakotila keräsi 8,5 taklausta.

Tilastot

Robert Johnsonin haastattelu

Pekka Utriaisen haastattelu

Steelers-raportti

 

Kouvola Indians – Hämeenlinna Huskies 0–48 (0–41)

Kuusankosken urheilupuistossa sunnuntaina oteltu Kouvola Indiansin ja Hämeenlinna Huskiesin ottelu oli käytännössä pelattu jo ennen puoliaikaa. Avauskierroksen tappiosta sisuuntunut Huskies ei jättänyt mitään sattuman varaan ja otti avausvoittonsa lukemin 0–48.

Hämeenlinnalaiset pelasivat edelleen ilman Italiassa valmentavaa pelinrakentajaa Stan Bedwelliä, ja Lari Siitonen johti Huskies-hyökkäystä. Avausottelun epävarmuus oli nyt tiessään ja Siitonen heitti 237 jaardia ilman syötönkatkoja ja kolme touchdownia ja juoksi itse yhden osuman. Kiinniottotilaston ykköseksi nousi entistä seuraansa vastaan pelannut Jani Heinisalo, joka keräsi kuudella kiinniotolla 106 jaardia ja teki yhden 56-jaardisen touchdownin.

Vastuu Huskies-hyökkäyksessä jakautui usealla pelaajalle: Archiebald Barnes teki touchdownin heitto- ja juoksupelistä ja Ottopekka Leskinen teki yhden Siitosen heitosta. Pistesuorituksista ainoastaan Leskisen touchdown syntyi toisella puoliajalla.

Huskies-potkaisija Tomi Jokinen potkaisi kaksi kenttäpotkumaalia. Yli yhdeksän jaardin keskiarvolla keskushyökkääjänä taivaltanut Velipekka Jaakonsaari löi ottelulle tahdit ja palautti koko ottelun aloituspotkun kentän halki touchdowniksi. Huskiesin erikoisjoukkueen sunnuntai-iltapäivän kruunuksi Santeri Alijärvi blokkasi kaksi kertaa Indiansin lentopotkun.

Indiansin hyökkäys kaipaa kipeäasti maahan vasta myöhemmin saapuvaa Troy Ricea eikä sunnuntaina Huskies-puolustusta vastaan erottunut yksittäisiä syömähampaita. Avausottelussa loistanut Charles Wort oli nyt tiukasti hämeenlinnalaisten tarkkailussa. Ville Lindsten taisteli Petri Pallarin kanssa juoksupelissä, mutta Barnesin johdolla Huskies piti etenemisen minimissä. Puolustuksen puolella Wort oli joukkueensa taklaustilaston ykkönen kuudella pysäytyksellä.

– Emme saaneet hyökkäystämme kulkemaan etenkään pelin alussa, Indiansin hyökkäyksen koordinaattori Niklas Joki totesi ottelun jälkeen. – Puolustuksemme ei saanut myöskään tarpeeksi painetta vastustajan hyökkäykselle.

Tilastot

Indians-raportti

Huskies-raportti

 

Seuraavat ottelut:

 

Tulevana lauantaina Brahenkentällä kohtaavat tappiottomat Wolverines ja Jaguaarit. Sunnuntaina Steelers puolestaan palauttaa I-divisioonan vuosien jälkeen Väinölänniemelle, kun kuopiolaiset isännöivät Hämeenlinna Huskiesia. Kolmannella peliviikolla Indians on lepovuorossa.

LA 11.06.2016 | 15:00 | Brahenkenttä, Helsinki:

     Wolverines – Jaguaarit

SU 12.06.2016 | 16:00 | Väinölänniemi, Kuopio:

     Steelers – Huskies

 

Sarjataulukko:

 

JoukkueOttelut  Voitot  Häviöt  Tehdyt  Päästetyt  Maalisuhde  Pisteet
Wolverines2207714634
Jaguaarit1104920292
Huskies2115528272
Steelers101749-420
Indians2022097-770

 

Kuvien lähde:

FSC Media