Naisten Vaahteraliigan toinen kierros pelataan sunnuntaina

10.6.2016


Mirva Honkonen, GS Demons
Mirva Honkonen, GS Demons
Laura Hautakangas, Jaguars
Laura Hautakangas, Jaguars
Jonna Hakkarainen, Crocodiles
Jonna Hakkarainen, Crocodiles
Sanna Järvinen, Roosters
Sanna Järvinen, Roosters
Satu Roiha, Northern Lights
Satu Roiha, Northern Lights

Sarjanousija Lady Huskies haastaa hallitsevan mestarin GS Demonsin Helsingissä

Naisten Vaahteraliigan toisella peliviikolla kaikki ottelut pelataan sunnuntaina. Ensimmäisellä kierroksella tappion kärsineet Helsinki GS Demons ja Hämeenlinna Lady Huskies kohtaavat Velodromilla. Avausviikolla murskavoiton Hämeenlinnasta hakenut Pietari Valkyries hakee voitolleen jatkoa Jyväskylästä, jossa vastassa on avausottelunsa hävinnyt Jaguars.

Turussa pelataan kierroksen ainoa ottelu, jossa molemmat joukkueet voittivat avauskierroksen ottelunsa. Anders Trojans Turku haki viikko sitten voiton Oulusta ja Seinäjoki Crocodiles oli kotonaan Jaguarsia parempi. Kierroksen päätösottelussa Velodromilla kohtaavat kauden 2015 hopeajoukkue Roosters ja pronssijoukkue Northern Lights.

 

Helsinki GS Demons – Hämeenlinna Lady Huskies

Hallitseva mestari Demons kohtaa avauskierroksen tappiostaan sisuuntuneena sarjanousija Lady Huskiesin. Roosters-ottelussa Demonsin muun muassa Katri Laine osoitti monipuolisuutensa ja onnistui sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa ja on yksi helsinkiläisten avainpelaajista myös sunnuntaina.

Avauskierroksella Huskies antoi Valkyriesille paljon pitkiä maalisuorituksia, mutta nyt hämeenlinnalaiset saavat otteluun mukaan myös jenkkikaksikkonsa Tawanna Sandersin ja Courtney Powellin sekä aiemmin pääsarjassa Demonsissa pelanneen linebackerin Anu Hakkaraisen.

Ottelussa lepää normaaliakin enemmän linjapelissä. Huskiesin Sanders sekä Merle Ziemann ja vastaavasti Demonsin puolelta muun muassa Mirva Honkonen, Elina Seppälä ja Minttu Hurme tulevat käymään keskeiset taistelut, jotta pallonkantajille aukeaa tilaa kuljettaa pelivälinettä.

– Luottavaisin mielin lähdetään Huskiesia vastaan, Demons-päävalmentaja Mika Eloranta kertoo ja analysoi vastaan tulevaa vastusta: – Perusjuoksua luvassa ja puolustuksessa näyttää olevan 4-4 -frontti.

– Meillä on spiritti korkealla - yksi tappio ei meitä lannista, vaan nousemme tästä! Eloranta lupaa.

 

SU 12.06.2016 | 13:00 | Velodromi, Helsinki:

     GS Demons – Lady Huskies

Katso myös:

GS Demons -päävalmentaja Mika Elorannan haastattelu

Lady Huskies -ennakko

 

Jyväskylä Jaguars – Pietari Valkyries

Säynätsalossa on sunnuntaina odotettavissa ennen kaikkea fyysinen ottelu. Valkyries aloitti kautensa todellisilla salama-maaleilla ja löi taululle 48 pistettä Hämeenlinnassa. Jaguars puolestaan saa sunnuntaina takaisin kokoonpanoon linebacker Anni Laitisen, joka kohtaa muun muassa pietarilaiskeskushyökkääjät Daria Briukhovetskayan ja Angelina Stepkinan. Pelinrakentaja Lyobov Lukina on myös osoittanut olevansa vahva etenemään pallon kanssa.

Jaguars jäi Seinäjoella pisteittä, mutta pelinrakentaja Laura Hautakangas, keskushyökkääjä Maija Turpeinen ja laitahyökkääjät ovat viikon ajan harjoitelleet kuvioita valmiimmiksi. Monipuolinen yhdysvaltalainen Courtney Powell saatetaan nähdä nyt avausviikkoa suuremmassa vastuussa myös Jaguarsin hyökkäyksessä.

– Valkyriesin puolustus on 3-3-5 -malinen ja blitzaavat paljon, Jaguars-päävalmentaja Toni Bärlund kertoo. – Hyökkäyksessä heillä on vahvat juoksijat.

 

SU 12.06.2016 | 13:00 | Säynätsalon urheilukenttä:

     Jaguars – Valkyries

Katso myös:

Jaguars-päävalmentaja Toni Bärlundin haastattelu

 

Anders Trojans Turku – Seinäjoki Crocodiles

Trojansin hyökkäys osoitti tehokkuutensa heti kauden ensimmäisessä ottelussa. Yhdysvaltalaispelaaja Lea Kaszasin juoksujen siivittämänä Trojans teki Oulussa kierroksen suurimman pistemäärän, 50 pistettä.

Kaszas juoksi Northern Lightsia vastaan 249 jaardia ja teki 4 touchdownia. Kaszasin kohtaaminen Crocodilesin Kaisa Carlssonin on yksi ottelun mielenkiintoisimmista taistelupareista.

Crocodilesin hyökkäykseltä otti aikansa käynnistyä avauskierroksella Jaguarsia vastaan, mutta lopulta juoksupainotteinen peli tuotti 20 pistettä. Tytti Kuusinen, Tytti Niemi ja pelinrakentaja Tiina Salo juoksivat yhdessä 228 jaardia avausviikolla. Trojansin Katriina Saarinen on puolestaan pääosissa puolustamassa Crocodilesin juoksua.

– Turkulaiset onnistuivat viime vuonna pysäyttämään meidän hyökkäyksen eikä puolustuskaan onnistunut pitämään heitä kurissa, Crocodiles-päävalmentaja Kimmo Kuvaja muistelee. – Tässä pelissä nähdään, miten valmistautuminen uuteen kauteen on onnistunut ja tuleeko pelistä jännittävä loppuun saakka.

Trojans uutisoi alkuviikosta tehneensä sopimuksen yhdysvaltalaisen Elise Stephensin kanssa. Stephens on Kaszasin joukkuekaveri Indy Crashista ja pystyy pelaamaan niin sisempänä laitahyökkääjänä kuin puolustuksen ulompana linjapelaajanakin.

 

SU 12.06.2016 | 16:00 | Yläkenttä, Turku:

     Trojans – Crocodiles

 

Helsinki Roosters – Oulu Northern Lights

Hyökkäyksien osalta Velodromin sunnuntain toinen ottelu tarjoaa tilastollisesti vastakkaisen asetelman: Roosters oli avauspelissä Jenni Lindénin johdolla erittäin vahva juoksemaan pallon kanssa. Northern Lights puolestaan oli pelinrakentaja Tiina Ylikorkalan ja Natalia Blomsterin johdolla erittäin vaarallinen heittämään. 

Roostersin peliasetelmaa muuttaa pelinrakentaja Sanna Järvisen palaaminen kokoonpanoon, mikä vapauttaa ensimmäisessä ottelussa peliä johtaneen Janina Virtasen pallonkantajaksi ja -kiinniottajaksi.

Oululaispuolustuksessa Satu Roiha käynee suurimman taistelun Lindéniä vastaan ja lisäksi yksi kentän pienimmistä ja nopeimmista pelaajista Anna-Reetta Juntunen ehtinee mukaan kaikkialle, minne palloa kuljetetaan ja heitetään. Avausottelussa Juntunen taklasi peräti 19 kertaa.

Roostersin puolustuksen keskusta oli Demons-ottelussa erittäin vahva, ja ex-oululaisen Tea Törmäsen johdolla on valmis pitämään juoksut kurissa myös sunnuntaina. Blomster saanee takakentältä erityistä huomiota ja safety-kerroksesta Sari Kuosmanen todennäköisesti liikkuu Blomsterin suuntaan.

– Hyökkäyksen linja aloitti todella räjähtävästi kivenkovaa Demonsin puolustuksen linjaa vastaan ja samaa asennetta lähdemme hyödyntämään aina kovaa pelaavaa Oulua vastaan, Roostersin hyökkäyksen koordinaattori Anni Kivikataja kertoo. –  Hyökkäyksen osalta haluamme tällä viikolla keskittyä ajoitusten ja lukujen jatkuvaan kehittymiseen ja rakentaa hyvin alkaneen ensimmäisen pelin pohjalle.

 

SU 12.06.2016 | 16:30 | Velodromi, Helsinki:

     Roosters – Northern Lights

Katso myös:

Roosters-ennakko

 

Sarjataulukko:

JoukkueOttelut  Voitot  Häviöt  Tehdyt  Päästetyt  Maalisuhde  Pisteet
Pietari Valkyries110480482
Trojans1105014362
Crocodiles110200202
Roosters110226162
GS Demons101622-160
Jaguars101020-200
Northern Lights1011450-360
Huskies101048-480