Crocodiles-puolustus nollasi TAFT:n

11.6.2016


Saksalaislaitahyökkääjä Andre Feuerherdt teki lauantaina kaksi touchdownia - yhden kummallakin puoliajalla.
Kuva: Olli-Matti Matihalti
Saksalaislaitahyökkääjä Andre Feuerherdt teki lauantaina kaksi touchdownia - yhden kummallakin puoliajalla. Kuva: Olli-Matti Matihalti
TAFT-laitahyökkääjä Cedric Johnson otti Crocodilesia vastaan viisi kiiniottoa, mutta ei päässyt karkaamaan koppaamisten jälkeen puolustajilta. Kokonaisjaardimäärä oli lopulta vain 33.
TAFT-laitahyökkääjä Cedric Johnson otti Crocodilesia vastaan viisi kiiniottoa, mutta ei päässyt karkaamaan koppaamisten jälkeen puolustajilta. Kokonaisjaardimäärä oli lopulta vain 33.
Tukimies Lauri Anttila Crocodilesin taklaustilaston kärkinimi yhdessä ranskalaistakamies Pierre Couraqeuxin kanssa. Kumpikin keräsi viisi taklausta. Crococodilesin ainoasta pelinrakentajasäkityksestä vastasi linjamies Aatu Suhonen.
Tukimies Lauri Anttila Crocodilesin taklaustilaston kärkinimi yhdessä ranskalaistakamies Pierre Couraqeuxin kanssa. Kumpikin keräsi viisi taklausta. Crococodilesin ainoasta pelinrakentajasäkityksestä vastasi linjamies Aatu Suhonen.

Justin Sottilaren heittopelille ei löydy pysäyttäjää: lauantaina 5 touchdown-heittoa

Vaahteraliigan lauantain ottelussa kohtasivat Seinäjoki Crocodiles ja Vantaan TAFT. Kotijoukkue oli rautainen sekä puolustuksessa että erityisesti heittopelissä. Viimeisen vihellyksen soidessa Jouppilanvuoressa tilanne oli Crocodilesin hyväksi 42–0 (21–0).

– Tämä oli niitä otteluita, joissa hyökkäys toimi ja puolustus toimi, Crocodilesin päävalmentaja Henri Kotanen tiivisti tuntemuksensa.

TAFT:n päävalmentajan Stephen Stokesin ajatukset olivat luonnollisesti päinvastaiset. Maanantaina joukkue teki Roostersia vastaan 20 pistettä, mutta nyt kotijoukkue oli valmis tylsyttämään vantaalaisten syömähampaat.

– Joukkue jäi matkan jälkeen bussiin, emme päässeet peliin kiinni ja pienet loukkaantumiset vaivasivat varsinkin linjapelaamisen osalta, Stokes harmitteli.

Ottelun käsikirjoitus eteni Crocodilesin suunnitelman mukaan. Pelinrakentaja Justin Sottilare tuntui olevan koko ajan ajatuksen edellä TAFT:n puolustusta. Nopealla tahdilla, tutulla ripeällä rytmillä yhdysvaltalainen heitti palloa omille laitahyökkääjilleen ja pohjusti ensimmäisellä kahdella neljänneksellä kolme touchdownia.

Timothy Thomas ja Andre Feuerherdt viimeistelivät lyhyillä kiinniotoillaan läheltä maalialuetta ja keskushyökkääjä Kevin Marshallia keskushyökkääjänä tuurannut Niko Lester karkasi lähes puolesta kentästä tekemään toisen neljänneksen puolivälissä yhden touchdownin.

Spencer Cutlan ei lauantaina touchdownia tehnyt mutta potki illan aikana kaikki kuusi lisäpistettä haarukkaan.

– Neljän laitahyökkääjän systeemi on sellainen, että joku jää siinä käytännössä aina vapaaksi. Justin osaa pyörittää sitä mestarillisesti ja löytää aina sen paikan, johon pallo kannattaa heittää.

Puoliaikaan mennessä Crocodiles oli karannut 21–0 -johtoon.

– Juuri ennen puoliaikaa saimme rakennettua hyvän hyökkäysvuoron, mutta jäimme jaardin päähän, kun aika loppui kesken, Stokes kertoi. – Ja sitten puoliajan jälkeen kaveri vei potkun pohjiin, mikä käänsi ottelun lopullisesti.

 

Crocodiles-pelinrakentajan alkukausi: 19 touchdownia, 0 syötönkatkoa

Lopullisesti TAFT:n selkäranka katkesi kolmannen neljänneksen alussa. Thomas sai aloituspotkun käsiinsä ja palautti sen aina 80 jaardia maaliin saakka. Tilanteessa 28–0 Crocodiles pystyi vaihtamaan jo varamiehistöä kentälle.

– Muun muassa puolustuksessa otimme varhaisessa vaiheessa Lesterin, Greg Robinsonin ja Juhani Koivumäen pois, Kotanen kertoo. – Siihen nähtynä puolustuksen nolla-peli tuntuu entistä paremmalta.

Ottelussa nähtiin vielä kaksi touchdownia, kun Sottilare löysi ensin Feuerherdtin ja päätösneljänneksellä Thomasin maalialueelta. Cutlanin potkujen myötä lopullisiksi numeroiksi jäivät 42–0.

Timothy Thomas on neljässä ensimmäisessä ottelussa tehnyt jokaisessa kaksi touchdownia Sottilaren heitoista ja lauantaina syntyi siis vielä yksi lisäosuma potkunpalautuksesta. Sottilare puolestaan on aloittanut kautensa heittämällä 19 touchdownia eikä yhtään syötönkatkoa.

– Hyökkäyksemme ei päässyt kunnolla käyntiin, ja sai vain pari kunnon hyökkäysvuoroa. Puolustus päästi vastustajan liian helposti syvälle ja antoi isoja pelejä, Stokes mietti ottelun ratkaisusta.

Crocodiles oli Kotasen mukaan tutkinut huolella TAFT:n maanantain hyökkäämistä ja oli valmis ottamaan aseet pois. Laitahyökkääjä Cedric Johnson koppasi viisi kiinniottoa, mutta pääsi tällä kertaa etenemään niillä vain 33 jaardia.

– Täytyy kyllä sanoa, että TAFT:n pelinrakentaja on erittäin hyvä pelaaja, Kotanen kehaisee Webbiä. – Hän pystyi edelleen rakentamaan peliä, vaikka saimmekin hänelle painetta luotua.

Lauantain ottelua oli Jouppilanvuoressa seuraamassa lähes 700 katsojaa. Vaaleanpunaisella teemalla järjestetyssä pelissä Crocodiles keräsi yhdessä hyväntekeväisyysseura Apollon kanssa rahaa Sylva ry :lle, joka tukee syöpää sairastavia lapsia ja nuoria sekä heidän perheitään. Tarkkaa lahjoitussummaa ei ollut ottelun jälkeen vielä selvillä. Vuosi sitten vastaava tempaus tuotti noin 650 euroa.

 

Crocodilesilla seuraavaksi vastassa ensin Trojans ja sitten Roosters

Voitto nosti liigan parhaimman piste-eron omaavan Crocodilesin sarjakärkeen ohi Helsinki Roostersin. TAFT puolestaan kärsi jo kauden neljännen tappionsa. Stokesin mukaan katseet on jo käännetty seuraavaan otteluun – perjantain TV-peliin Porvoo Butchersia vastaan.

– Porvoo täytyy voittaa ja se on meidän ainoa tavoite tällä hetkellä. Sen jälkeen katsotaan, miten hommat jatkuvat.

Crocodiles kohtaa viikon päästä sunnuntaina vieraskentällä Turussa Anders Trojansin ja sen jälkeen kotikentällä Helsinki Roostersin.

– Sitten olemme kohdanneet kerran kaikki joukkueet, ja silloin voidaan sanoa jotakin tarkempaa tämän vuoden voimasuhteista, Kotanen totesi lopuksi.

Vaahteraliigan viides peliviikko viimeistellään sunnuntaina Vaasassa, kun Wasa Wa1ld Royals ja Porvoo Butchers pelaavat vastakkain Kaarlen kentällä kello 14.00 alkaen.

 

Vaahteraliiga, 5. peliviikko:

LA 11.06.2016 | 16:00 | Jouppilanvuori, Seinäjoki:

     Seinäjoki Crocodiles – Vantaan TAFT 42–0 (21–0)

Tilastot

 

Kierroksen muut ottelut:

 

PE 10.06.2016 | 18:30 | Velodromi, Helsinki

     Helsinki Roosters – Tampere Saints 62–18 (27–0)

EnnakkoTilastot | Raportti

 

SU 12.06.2016 | 14:00 | Kaarlen kenttä, Vaasa:

     Wasa Wa1ld Royals – Porvoo Butchers

Ennakko | Live-tilastot

Tuomas Heikkinen: Game of the Week

 

Sarjataulukko:

 

JoukkueOttelut  Voitot  Häviöt  Tehdyt  Päästetyt  Maalisuhde  Pisteet
Crocodiles440156131438
Roosters44015257958
Trojans43114087536
Royals312444312
Butchers2021956-370
TAFT40435147-1120
Saints30331174-1430