Perjantaina Porvoossa pelataan erittäin tärkeä TV-ottelu

16.6.2016


Keskushyökkääjä Andre Dahlman (6) on toistaiseksi edennyt TAFT-hyökkäyksessä 1,9 jaardin keskiarvolla. Perjantaina Dahlman aloittaa myös puolustuksen linjassa.
Kuva: Sami Ranta
Keskushyökkääjä Andre Dahlman (6) on toistaiseksi edennyt TAFT-hyökkäyksessä 1,9 jaardin keskiarvolla. Perjantaina Dahlman aloittaa myös puolustuksen linjassa. Kuva: Sami Ranta
Butchersin kaksimetrinen pelinrakentaja Trevor Vasey tulee saamaan perjantain TV-ottelussa entistä enemmän painetta puolustuksen linjalta mikäli TAFT-päävalmentaja Stephen Stokesin lupaus toteutuu.
Kuva: Sami Ranta
Butchersin kaksimetrinen pelinrakentaja Trevor Vasey tulee saamaan perjantain TV-ottelussa entistä enemmän painetta puolustuksen linjalta mikäli TAFT-päävalmentaja Stephen Stokesin lupaus toteutuu. Kuva: Sami Ranta
Laitahyökkääjä Mikko Seppänen (vas.) on alkukaudesta ollut Butchersin pelinrakentaja Trevor Vaseyn tärkein heittokohde. Keskushyökkääjä Kemani Jones puolestaan on porvoolaisten juoksupelin tärkein yksittäinen pelaaja.
Kuva: Sami Ranta
Laitahyökkääjä Mikko Seppänen (vas.) on alkukaudesta ollut Butchersin pelinrakentaja Trevor Vaseyn tärkein heittokohde. Keskushyökkääjä Kemani Jones puolestaan on porvoolaisten juoksupelin tärkein yksittäinen pelaaja. Kuva: Sami Ranta
TAFT:n sisemmälle laitahyökkääjä Tyrwone Stillille (pallon kanssa) Porvoo on tuttu paikka, sillä Still pelasi vuosia koripalloa Porvoossa. Cedric Johnson (12) puolestaan voitti Suomen mestaruuden Butchersin pelinrakentajana vuonna 2010.
Kuva: Sami Ranta
TAFT:n sisemmälle laitahyökkääjä Tyrwone Stillille (pallon kanssa) Porvoo on tuttu paikka, sillä Still pelasi vuosia koripalloa Porvoossa. Cedric Johnson (12) puolestaan voitti Suomen mestaruuden Butchersin pelinrakentajana vuonna 2010. Kuva: Sami Ranta

Kumpi avaa pistetilinsä: Butchers vai TAFT?

Vaahteraliigan kuudes viikko pyörähtää käyntiin perjantai-iltana Porvoossa, kun vielä toistaiseksi pisteittä olevat Butchers ja Vantaan TAFT pelaavat vastakkain. Ottelua voi seurata suorana lähetyksenä Nelonen Pro - ja Ruutu+ -kanavilla, joissa lähetys käynnistyy ennakkostudioineen kello 18.00.

Ennen ottelua sekä Butchersilla että TAFT:lla on matkaa neljänteen sijaan eli viimeiseen pudotuspelipaikkaan neljä pistettä. Vain jompikumpi rikkoo kuparisen ja parantaa samalla huomattavasti sijaintiaan pudotuspelejä ajatellen.

– Meidän täytyy voittaa tämä peli, TAFT:n päävalmentaja Stephen Stokes tiivistää.

TAFT:lla on allaan kahden ottelun edellisviikko. Maanantaina vantaalaiset johtivat Helsinki Roostersia vastaan vielä päätösneljännekselle siirryttäessä, mutta joutuivat lopulta taipumaan hallitsevalle mestarille lukemin 31–20. Lauantaina Seinäjoelle Crocodiles ei antanut mahdollisuuksia vaan korjasi voiton lukemin 42–0.

– Olen ollut liian reilu pelaajillemme, ja se päättyy nyt, Stokes päättää. – Nyt on aika lopettaa poikien pelailu ja alkaa pelaamaan kuten miehet.

Butchersilla on edessään kaksi alkukauden tärkeintä ottelua. Perjantain TAFT-pelin jälkeen Butchers pelaa seuraavan kerran jo tiistaina ottelussa Tampere Saintsia vastaan. Jos Butchers voittaa molemmat ottelut, pudotuspelit muuttuvat haaveesta tavoitteeksi. Vastaavasti kahdella tappiolla Butchers käy jatkossa ensisijaisen taistelunsa välttääkseen jäämisen viimeiselle sijalle.

– Nämä ovat tärkeitä pelejä kaikki, Butchersin päävalmentaja Kari Leivoja kertoo. – Mitkään pelit eivät ole isosta kiinni, sillä kaikki tuntuvat olevan tänä vuonna tiukkoja otteluja. Siinä mielessä tämä on kiva sarja.

 

Onko juoksupeli sivuroolissa?

– Meidän täytyy saada onnistumisia hyökkäyksessä, Stokes kertoo. – Monella pelaajallamme tulee olemaan perjantaina mahdollisuus nousta esiin ja tehdä tärkeitä suorituksia. 

Tilastojen valossa perjantaina kohtaavat kaksi vähiten Vaahteraliigassa juosten edennyttä joukkuetta. Butchers on edennyt keskimäärin 78 jaardia ottelu kohden ja TAFT vieläkin vähemmän - ainoastaan 48 jaardia 1,9 jaardin keskiarvolla. Yksi ratkaisun kohta saattaa löytyä siitä, kumpi saa juoksupelinsä kulkemaan.

Butchersilla juoksupelistä vastaa etupäässä keskushyökkääjä Kemani Jones, joka kuitenkin kohtaa TAFT:n tukimieskaksikon Jim Barryn ja Joel Sislerin.

– He ovat todella hyviä linebackereita, Leivoja toteaa. – Barryn aluetta on keskusta ja Sisler liikkuu melkein safetyn tasolla ajoittain.

 

Kurvinen ja Dewing liittyvät Butchersiin

Butchers saa perjantain otteluun kaksi merkittävää pelaajaa lisää. Roostersin kokoonpanoon alkukauden kuulunut Ashley Dewing sekä kokenut laitahyökkääjä Ville Kurvinen pelaavat TAFT:ia vastaan kauden ensimmäisen ottelunsa Butchers-paidassa.

– Ville on käynyt kevään aikana harjoittelemassa joukkueen mukana ja on hyvässä kunnossa. Hänen kokemustaan ei voi jättää huomioimatta, Leivoja kertoo moninkertaiseen all stars -laitahyökkääjään liittyen.

Dewing puolestaan auttaa porvoolaisia akuutissa linjamiespulassa. Pasi Lautala on edelleen sivussa hyökkäyksen linjasta, mutta Leivojan mukaan joukkueeseen liittynyt britti saattaa pelata myös puolustuksessa.

– Meillä ei ole hirveästi isoja miehiä. Ashley on pelannut aiemmin Crocodilesissa sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa, ja hänestä on apua molemmin puolin palloa.

Butchersin hyökkäys on nojannut alkukaudesta pelinrakentaja Trevor Vaseyn johtamaan heittopeliin. Nyt vastassa oleva TAFT:n heittopuolustus on päästänyt liigassa toiseksi vähiten jaardeja mutta toiseksi eniten touchdowneja. Vastaavasti Butchersin heittohyökkäys on heittänyt kolmanneksi eniten jaardeja (203 jaardia/ottelu), mutta selkeästi sarjan heikoimmalla onnistumisprosentilla (36%). Mikko Seppänen nousi viimeistään sunnuntain Royals-ottelussa Vaseyn suosikkikohteeksi.

– Olemme puolustaneet hyvin juoksua mutta heittopuolustaminen on ollut enemmän kuin huonoa, Stokes ruotii. – Tarvitsemme enemmän painetta puolustuksen linjalta ja myös takakentän täytyy hoitaa oma hommansa.

Puolustuksen linjasta TAFT:lta puuttuu edelleen Henry Elliott. Lisäpainetta odotetaan muun muassa keskushyökkääjä Andre Dahlmanilta, joka aloittaa nyt myös puolustuksen linjassa.

 

Cole Webbin suoritukset paranevat viikko viikolta

TAFT:n hyökkäyksessä paljon lepää pelinrakentaja Cole Webbin käsissä. Butchersin heittopuolustus on ollut ajoittain haavoittuvainen, mutta nyt porvoolaisten pitäisi pystyä sulkemaan myös Webbin omat juoksut.

– Webbillä on kaikki eväät dominoida tätä liigaa, Stokes kertoo. – Hän on vasta sopeutumassa "Euro-palloon", mutta hänellä on luotto tekemiseen. Siinä vaiheessa, kun pelaajat hånen ympärillään vielä nousevat yhden askeleen ylöspäin, kaikki tulevat huomaamaan tämän.

TAFT:n ykkölaitahyökkääjä Cedric Johnson on Leivojalle tuttu pelaaja - pelinrakentajana.

– Vantaalla on paljon hyviä talentteja ja olen aina tiennyt, että Cedric on hyvä laitahyökkääjä, Leivoja kertoo Johnsonista, joka toimi Helsinki Wolverinesin pelinrakentajana vuonna 2011, jolloin Leivoja valmensi helsinkiläisjoukkueen Suomen mestariksi.

Tulevaan TV-otteluun Leivojalla on yksi ydinviesti Butchersin puolustukseen liittyen: isot pelit pois.

– Annoimme Royalsia vastaan viidellä hyökkäyksen pelillä 250 jaardia ja 3 touchdownia. Emme saa antaa sen tapahtua uudelleen.

Vantaalla perjantain peliä odotetaan innolla.

– Tästä tulee erittäin hyvä TV-ottelu, toteaa Stokes lopuksi.

 

Aloituskokoonpanot:

 

Butchers:

 

 

Hyökkäys:

 

 

 

Puolustus:

QB2Trevor Vasey DE94Petri Pekkanen
RB15Kemani Jones DT1Michael Galantini
WR9Arttu Erkkilä DE55Jesse Vuoksenturja
WR7Daniel Luoma LB8Niko Pennanen
WR11Mikko Seppänen LB92Tero Kontiainen
WR85Oliver Colliander LB46Ville Josefsson
LT50Väinö Pääkkönen LB56Niklas Reinhardt
LG51Marko Puustinen CB21Vesa Aaltonen
C74Ville Miettinen SS32Tony Nyström
RG69Jari Mononen FS43Jere Paananen
RT71Mario Mäkinen CB14Jukka-Pekka Suomalainen

 

TAFT:

 

 

Hyökkäys:

 

 

 

Puolustus:

QB18Cole Webb DE27Joonas Luokkakallio
RB6Andre Dahlman DT94Joonas Kolkka
WR12Cedric Johnson DT98Niko Nousiainen
WR17Toni Öhman DE6Andre Dahlman
WR84Jani Luiro LB8Joel Sisler
TE11Tyrwone Still LB3Jim Barry
LT77Olly Sunmola LB47Santtu Lehtonen
LG65Tyshawn Hall CB5Valtteri Pouttu
C59Mikael Viljanen SS1Joonas Mattila
RG55Olli Kantola FS2Xavier André
RT62Stewart Keenan CB21LaTrice Little

 

Vaahteraliiga, 6. peliviikko:

PE 17.06.2016 | 18:30 | Keskuskenttä, Porvoo:

     Porvoo Butchers – Vantaan TAFT

Live-tilastot

Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Nelonen Pro - ja Ruutu+ -kanavilla ennakkostudioineen kello 18.00 alkaen.

Katso myös:

 

 

Kierroksen muut ottelut:

 

SU 19.06.2016 | 16:00 | Yläkenttä, Turku:

     Anders Trojans Turku – Seinäjoki Crocodiles

Live-tilastot

 

TI 21.06.2016 | 18:30 | Keskuskenttä, Porvoo:

     Porvoo Butchers – Tampere Saints

Live-tilastot

 

Lauantaille alunperin merkitty ottelun Wasa Wa1ld Royalsin ja Helsinki Roostersin välillä on sateen vuoksi siirretty pelattavaksi maanantaina 4. heinäkuuta:

 

MA 04.07.2016 | 18:00 | Kaarlen kenttä, Vaasa:

     Wasa Wa1ld Royals – Helsinki Roosters

 

Sarjataulukko:

 

Joukkue  Ottelut  Voitot  Häviöt  Tehdyt  Päästetyt  Maalisuhde  Pisteet
Crocodiles440156131438
Roosters44015257958
Trojans43114087536
Royals4226752154
Butchers3032879-510
TAFT40435147-1120
Saints30331174-1430

 

Kuvien lähde:

Sami Ranta