Trojansin Max Shortell debytoi sunnuntaina Crocodilesia vastaan

18.6.2016


Crocodilesin keskushyökkääjä Kevin Marshall pelasi Butchersia vastaan vain osa ensimmäisestä neljänneksestä ja jätti TAFT-ottelun kokonaan väliin. Pelaamissaan otteluissa Marshall on kantanut palloa 6,7 jaardin varmuudella ja tehnyt yhden touchdownin juosten.
Kuva: Harri Koivunen
Crocodilesin keskushyökkääjä Kevin Marshall pelasi Butchersia vastaan vain osa ensimmäisestä neljänneksestä ja jätti TAFT-ottelun kokonaan väliin. Pelaamissaan otteluissa Marshall on kantanut palloa 6,7 jaardin varmuudella ja tehnyt yhden touchdownin juosten. Kuva: Harri Koivunen
Trojansin kokenut safety Seikko Vennelä on yksi tärkeimmistä puolustajista Crocodilesin heittosirkusta vastaan. Toistaiseksi kaudella 2016 Vennelä on kerännyt 10,5 taklausta ja ottanut yhden syötönkatkon.
Kuva: Kari Toivonen
Trojansin kokenut safety Seikko Vennelä on yksi tärkeimmistä puolustajista Crocodilesin heittosirkusta vastaan. Toistaiseksi kaudella 2016 Vennelä on kerännyt 10,5 taklausta ja ottanut yhden syötönkatkon. Kuva: Kari Toivonen
Trojansin Roman Runner pelaa sunnuntaina entistä seuraansa vastaan. Runner on ollut alkukaudesta turkulaisten ykköslaitahyökkääjä, mutta pelaa Crocodilesia vastaan ensisijaisesti kulmapuolustajana.
Kuva: Kari Toivonen
Trojansin Roman Runner pelaa sunnuntaina entistä seuraansa vastaan. Runner on ollut alkukaudesta turkulaisten ykköslaitahyökkääjä, mutta pelaa Crocodilesia vastaan ensisijaisesti kulmapuolustajana. Kuva: Kari Toivonen
Filip Zacok on yksi Crocodiles-puolustuksen johtajista. Yhdessä tukimiesten Joonas Raatikainen ja Jaska Värinen sekä takamies Juhani Koivumäen kanssa Zacok muodostaa seinäjokisten taklaustilaston kärkinelikon.
Kuva: Olli-Matti Matihalti
Filip Zacok on yksi Crocodiles-puolustuksen johtajista. Yhdessä tukimiesten Joonas Raatikainen ja Jaska Värinen sekä takamies Juhani Koivumäen kanssa Zacok muodostaa seinäjokisten taklaustilaston kärkinelikon. Kuva: Olli-Matti Matihalti

Yläkentällä pelataan sunnuntaina kaikkien aikojen 40. Trojansin ja Crocodilesin välinen ottelu

Vaahteraliigan sunnuntain ottelu Turun Yläkentällä on varmasti yksi odotetuimmista peleistä ennen juhannustaukoa. Alkukaudesta pelkkiä voittoja kerännyt Seinäjoki Crocodiles (4-0) matkustaa Anders Trojans Turun (3-1) kotikentälle ja haluaa jatkaa voittoputkeaan.

Trojansin edellisestä ottelusta on kulunut kaksi viikkoa, minkä aikana suurin Turusta kuultu uutinen koski pelinrakentajavaihdosta. Miro Kadmiryn heittokäden kunto ei mahdollistanut täysipainoista heittämistä, joten hyökkäyksen koordinaattori Kim Wikströmin miehistössä nähdään sunnuntaina ensimmäistä kertaa yhdysvaltalainen Max Shortell.

– Pitkä pelinrakentaja, joka liikkuu pitkäksi pelaajaksi hyvin ja on johtaja hyökkäyksessä, Trojansin päävalmentaja Mikko Virolainen kertoo.

– Olen ollut todella tyytyväinen hankintaamme, Virolainen jatkaa tiistaina Suomeen tulleeseen Shortelliin liittyen.

Crocodilesissa uskotaan, että samalla kun Shortell tuo uutta uhkaa Trojansin heittopeliin, turkulaisten peli vastaavasti pelkistyy.

– Olettaisin, että nyt ei tulla näkemään kutsuttuja pelinrakentajan juoksuja kuten Miron aikana nähtiin, Crocodilesin päävalmentaja Henri Kotanen arvioi.

– Lisäksi jenkkikeskushyökkääjän (Chris Douglas) ja jenkkipelinrakentajan pelaaminen tarkoittaa sitä, että Roman Runneria ei tulla näkemään hyökkäyksessä. Tällöin yksi erittäin merkittävä elementti hyökkäyksestä häviää.

Toistaiseksi Runner on ollut ollut Trojansin selkeä ykköslaitahyökkääjä (18 kiinniottoa / 283 jaardia / 7 touchdownia). Virolaisen mukaan Runner pelaa pääasiassa puolustuksessa, mutta tulee osallistumaan myös hyökkäykseen.

– Mikael Koho palaa nyt takaisin kokoonpanoomme, joten meillä on Douglasin lisäksi myös hyvä kotimainen juoksu-uhka olemassa. Kun Koho on kentällä, voimme ottaa mukaan myös Runnerin.

Virolainen uskoo, että tärkein sunnuntain taistelu tullaan käymään linjoissa.

– Aikaisemmin vastustajat ovat ladanneet boksin täyteen pelaajia puolustamaan meidän juoksua. Shortellin myötä meidän heittopeli muuttuu astetta vaarallisemmaksi. Crocodilesilla on vahva takakenttä. Silti linjapeli on kaiken A ja O. Jos saamme työnnettyä puolustuksen linjaa taaksepäin, tukimiesten tekeminen muuttuu hankalaksi.

Greg Robinson on Crocodilesin puolustuksen merkittävin hahmo ja kohtaa Douglasin ottelun aikana varmasti useasti. Juho Nätynki nousee nyt aloituskokoonpanoon Lauri Anttilan tilalle.

– Saamme myös puolustuksen linjaan lisää syvyyttä, kun Eki-Jussi Pippola ja Hannu Saarimaa palaavat kokoonpanoon, Kotanen kertoo.

– Pidän kovasti (Filip) Zacokin pelaamisesta, Virolainen kertoo Crocodilesin puolustuksen avainhahmoista. – Ja onhan siellä myös meille tuttu (Joonas) Raatikainen.

Tukimies Raatikainen on Crococdilesin taklaus- ja säkitystilaston kärkinimi. Vielä kaudella 2015 jyväskyläläislähtöinen Raatikainen pelasi Turussa.

 

Kevin Marshall palaa Crocodilesin hyökkäykseen

Justin Sottilare on johdattanut Crocodilesin hyökkäystä kliinisellä varmuudella läpi neljän ensimmäisen ottelun. 1116 heitettyä jaardia ja 19 touchdownia ilman yhtään syötönkatkoa on lukema, josta päävalmentaja Kotanen on syystäkin tyytyväinen.

– Minulla on varmempi olo hyökkäyksestämme kuin koskaan. Viime vuotiseen verrattuna on paljon vähemmän opeteltavaa. Enemmänkin harjoituksissa kyse on toteuttamisesta, Kotanen kertoo.

Timothy Thomas on laitahyökkääjien tilastoissa kiinniottojen osalta omalla kymmenluvulla (35) ja jaardimäärässä omalla sataluvulla (587) muihin laitahyökkääjiin verrattuna. Kaiken kaikkiaan Crocodilesin heittohyökkäys on kuitenkin kokonaisuus, josta Sottilare osaa lukea parhaimman vaihtoehdon.

– Pelinrakentajalle on ehdoton etu siinä, että hän tuntee omat laitahyökkääjänsä. Meillä oli Turussa sama tilanne vuosi sitten, kun (Robert) Johnson pelasi täällä. Tuttujen laitahyökkäjien kanssa pelinrakentaja tietää valmiiksi, mitä tapahtuu.

Crocodiles saa Trojans-otteluun lisää voimaa myös juoksupeliinsä. Keskushyökkääjä Kevin Marshall on kahdessa edellisessä ottelussa kantanut palloa ainoastaan kolme kertaa. Edellisessä ottelussa TAFT:ia vastaan Marshall ei ollut kokoonpanossa lainkaan. Sunnuntaina yhdysvaltalainen on jälleen mukana.

– Marshall on täysin kunnossa, Kotanen toteaa lyhyesti.

Keskushyökkääjänä edellisissä otteluissa esiintynyt Niko Lester on nyt hyökkäyksen koordinaattori Joni Mäkelän käytössä laajasti hyökkäyksen eri pelipaikoilla, minkä lisäksi Lester aloittaa puolustuksessa kulmapuolustajana.

Hyökkäyksen linjaan Crocodiles teki muutoksia alkuviikosta. Portugalilaisen Miguel Valenten koeaika päättyi eikä hänelle löytynyt roolia Seinäjoelta. Hyvän alkukauden pelanneen Antti Rinta-Ahon kausi päättyi puolestaan loukkaantumiseen. Kokenut Harri-Pekka Aho palasi pelikentille ja nousee aloituskokoonpanoon heti Turussa.

Trojansin puolustuksesta Kotanen nostaa esille tukimieskolmikon Ilya Redin – Sami Toivonen – Ilkka Koiranen.

– Kyseessä on yksi liigan parhaimmista tukimiestöistä. He toimivat ennenkaikkea hyvin yksikkönä. Ja tämä yksikkö meidän täytyy saada hajotettua, jotta he eivät pääse yhdessä tekemään pelejä.

Roman Runner on merkitty Trojansin puolustukseen kulmapuolustajaksi. Yhdysvaltalaisen Cameron Guptonin jalkavamma pitää miehen pitkään sivussa. Lisäksi Shortellin sopimuksen myötä turkulaisten USA-pelaajakiintiössä ei myöskään olisi Guptonille välttämättä tilaa. Aleksi Wirén ja Iisakki Ullakonoja ovat kokoonpanosta sivussa sunnuntaina, joten nuori Heikki Toivola nousee aloituskokoonpanoon toiseksi kulmapuolustajaksi.

– Toivola on ansainnut paikkansa. Hän on lahjakas pelaaja kulmapuolustajan paikalle eikä toista virheitä kentällä, Virolainen kertoo.

 

Ratkaisu: maltti

– Meidän ottelumme Turkua vastaan ovat olleet tasaisia ja tiukkoja pelejä, Kotanen kertoo ennakkoasetelmista.

– Niin on varmasti luvassa myös tällä kertaa.

Myös Virolainen korostaa rauhallisuuden merkitystä.

– Tämä on ottelu, jossa jokainen jaardi täytyy ansaita, Trojans-päävalmentaja kertoo. – Kärsivällisyys on suurimpia juttuja. Ei saa menettää uskoa omaan tekemiseen, vaikka asiat eivät onnistuisikaan heti aluksi.

Trojansin ja Crocodilesin kohtaamiset ovat yksi Suomen vanhimmista ja ottelusarjoista. Sunnuntaina Yläkentällä pelataan joukkueiden kautta aikain 40. kohtaaminen.

 

Aloituskokoonpanot:

 

Trojans:

 

 

Hyökkäys:

 

 

 

Puolustus:

QB9Max Shortell DE88Jussi Veijula
RB1Chris Douglas DT62James Perrineau
WR34Miko Ylikoski DT76Juho Jäntti
WR80Juuso Mäkinen DE82Juha Yli-Arvela
WR11Aappo Saloranta LB10Sami Toivonen
WR84Tuomas Mankki LB3Ilkka Koiranen
LT68Jussi Jalonen LB40Ilya Redin
LG67Mikael Lindroos CB32Heikki Toivola
C75Tuomas Koivikko SS21Ville-Valtteri Suojanen
RG70Daniel Menczel FS47Seikko Vennelä
RT79Karri Kuuttila CB14Roman Runner

 

Crocodiles:

 

 

Hyökkäys:

 

 

 

Puolustus:

QB17Justin Sottilare DE99Filip Zacok
RB20Kevin Marshall DT3Teemu Sinisalo
RB4Jie Li DE91Aatu Suhonen
WR88Spencer Cutlan LB38Joonas Raatikainen
WR5Timothy Thomas LB56Juho Nätynki
WR84Andre Feuerherdt LB6Greg Robinson
LT75Matthias Stockamp LB34Jaska Värinen
LG78Harri-Pekka Aho CB26Tuomas Leinonen
C66Mikael Paloniemi SS43Juhani Koivumäki
RG72Jari Ylimäki FS2Pierre Couraqeux
RT79Riku Alakoskela CB23Niko Lester

 

Pois: Miguel Valente, JP Koivumäki, Mika Nissinen, Miikka Kaunismäki, JP Ristolainen, Aleksi Yli-Kujala, Eero Alarinta, Juha Luuri, Iiro Huhtala, Antti Rinta-Aho

 

Vaahteraliiga, 6. peliviikko:

SU 19.06.2016 | 16:00 | Yläkenttä, Turku:

     Anders Trojans Turku – Seinäjoki Crocodiles

Live-tilastot

 

Katso myös:

Trojans-ennakko

Crocodiles-ennakko

Tuomas Heikkinen: Game of the Week

 

Kierroksen muut ottelut:

 

PE 17.06.2016 | 18:30 | Keskuskenttä, Porvoo:

     Porvoo Butchers – Vantaan TAFT 17–14 (10–7)

Ennakko | Tilastot | Raportti

 

TI 21.06.2016 | 18:30 | Keskuskenttä, Porvoo:

     Porvoo Butchers – Tampere Saints

Live-tilastot

 

Lauantaille alunperin merkitty ottelun Wasa Wa1ld Royalsin ja Helsinki Roostersin välillä on sateen vuoksi siirretty pelattavaksi maanantaina 4. heinäkuuta:

MA 04.07.2016 | 18:00 | Kaarlen kenttä, Vaasa:

     Wasa Wa1ld Royals – Helsinki Roosters

 

Sarjataulukko:

 

Joukkue  Ottelut  Voitot  Häviöt  Tehdyt  Päästetyt  Maalisuhde  Pisteet
Crocodiles440156131438
Roosters44015257958
Trojans43114087536
Royals4226752154
Butchers4134593-482
TAFT50549164-1150
Saints30331174-1430

 

Kuvien lähde:

Harri Koivunen

Kari Toivonen

Olli-Matti Matihalti