Jatkuuko sarjanousijoiden voittovire II-divisioonassa?

17.6.2016


Pori Bearsin keskushyökkääjää Samu Sjövallia (vas.) ja laitahyökkääjä Ville Venettä naurattaa. Porilaisten alkukausi on sujunut voittoputkessa.
Kuva: Pekka Paljakka / Urheilusuomi.com
Pori Bearsin keskushyökkääjää Samu Sjövallia (vas.) ja laitahyökkääjä Ville Venettä naurattaa. Porilaisten alkukausi on sujunut voittoputkessa. Kuva: Pekka Paljakka / Urheilusuomi.com
Mikkeli Boucersin linjamies Atte Häkkinen on valmiina pysäyttämään Bearsin Juhani Kaskiston ja vastaavasti avaamaan Bouncersin Ilkka Jämsälle juoksuväyliä.
Kuva: Petri Lyytikäinen
Mikkeli Boucersin linjamies Atte Häkkinen on valmiina pysäyttämään Bearsin Juhani Kaskiston ja vastaavasti avaamaan Bouncersin Ilkka Jämsälle juoksuväyliä. Kuva: Petri Lyytikäinen

Lauantaina pelataan Mikkelissä ja Nokialla

II-divisioonan alkukausi on ollut yllätyksellinen. Viimevuotisista pudotuspelijoukkueista Mikkeli Bouncers ja Hanko Sun City ovat joutuneet taipumaan sarjanousijoiden Pori Bearsin ja Nokia Ghosthuntersin käsittelyssä. Helsinki East City Giantsin moottori on käynnistynyt yskähdellen eikä kahdesta ottelusta ole vielä voittoja helsinkiläisten kohdalle osunut. Piste-erot ja marginaalit ovat kuitenkin olleet pieniä.

 

Mikkeli Bouncers – Pori Bears

Viides peliviikko käynnistyy Mikkelissä lauantaina kello 14, kun yhteen iskevät Bouncers sekä Bears. Edellisen viikon ainoassa ottelussa Bears voitti kotonaan Sun Cityn lukemin 40–14 ja osoitti, että vire säilyi väliviikon yli. Bearsin edustusjoukkue piti välivuoden vuonna 2014 ja on paluunsa jälkeen voittanut III- ja II-divisioonassa yhteensä 11 ottelua peräkkäin.

Nicolas Sandhu pyörittää porilaisten heittopeliä yhdessä laitahyökkääjäkaksikon Ville Vene – Ville Ollonqvist kanssa, minkä lisäksi keskushyökkääjä Juhani Kaskisto hyödyntää hyökkäyksen linjan raivaamat tilat. Lauantaina Bouncersin puolustuksessa Kaskisto kohtaa Pasi Harmoisen johtaman Bouncers-tukimiehistön. Ville Vene saanee vastaansa kulmapuolustaja Erkka Korhosen.

Bouncersin päävalmentaja ja hyökkäyksen koordinaattori Esa Suhonen on viimeisen kahden viikon ajan saanut harjoittaa mikkeliläisten hyökkäyksen ajoituksia kuntoon. Edellisessä kotiottelussa Ghosthuntersia vastaan Bouncersille osui muutamia kriittisiä pallonmenetyksiä. Nähtäväksi jää, miten pelinrakentaja Henri Heiskasen yhteistyö laitahyökkääjä Heikki Vänttisen kanssa on syventynyt ja miten yksi sarjan vahvimmista juoksijoista, Bouncers-keskushyökkääjä Ilkka Jämsä nyt saa pallon kanssa edettyä. Porilaisten puolustuksessa erityisesti Juho Wirén oli viikko sitten vahvalla pelipäällä.

LA 18.06.2016 | 14:00 | Urpolan tekonurmi, Mikkeli:

     Bouncers – Bears

 

Nokia Ghosthunters – Helsinki East City Giants

Päävalmentaja Sami Telenius on saanut keväällä viritettyä nuoren nokialaisjoukkueen melkoiseen vireeseen. Avausottelussa Bearsille kärsityn tappion jälkeen Ghosthunters on käynyt hakemassa pistepotin Mikkelistä ja päihitti kotonaan myös Sun Cityn.

Pelinrakentaja Thomas Salenius on löytänyt tehokkaan yhteyden erityisesti Joni Riihelän kanssa ja lisäksi keskushyökkääjä Tero Seppälä tuo juoksupelillään vaihtoehtoja Teleniuksen pelikirjaan. Juoksu-uhkaa luovat myös Saleniuksen omat juoksut sekä lyhyiden matkojen tilanteessa avuksi astuva hyökkäyksen linjamies Ali Ersan.

Giantsin puolustuksen linja Eeli Kaasisen johdolla on avainasemassa nokialaisten hyökkäyksen pysäyttämisessä. Tukimies Tapio Nurminen on juoksupuolustamisessa Seppälää vastaan tärkeä taistelupari ja vastaavasti Jani Lindholmilta ja Timi Suovuolta voi odottaa onnistumisia Saleniuksen heittojen puolustamisessa.

ECG on saanut hyökkäyksessä kerättyä jaardeja, mutta pisteitä jättiläiset ovat kahdessa ensimmäisessä ottelussa tehneet ainoastaan kahdeksan. Hyvät hyökkäysvuorot ovat katkenneet pallonmenetyksiin tai epäonnistumisiin juuri ratkaisevilla yrityksillä. Niko Bredbackan heittopeli on parhaimmillaan erittäin näyttävää ja tehokasta. Laitahyökkääjä Oskari Hyvärinen ja keskushyökkääjä Alex Harju omaavat kykyjä ratkaista pelejä.

Nokialaisten alkukauden ykköspuolustajaksi on noussut kovaa taklaava safety Ronny Lehmussaari, joka edellisessä ottelussa Mikkelissä ehti lähes aina pallon luokse - olipa kyseessä heitto- tai juoksupeli.

LA 18.06.2016 | 16:00 | Menkalan tekonurmi, Nokia:

     Ghosthunters – ECG

 

Sarjataulukko:

 

Joukkue  Ottelut  Voitot  Häviöt  Tehdyt  Päästetyt  Maalisuhde  Pisteet
Bears3308836526
Ghosthunters321696184
Bouncers2112742-152
Sun City4135982-232
East City Giants202830-220