Vaahteraliiga-kauden ensimmäinen tiistai-ottelu pelataan Porvoossa

21.6.2016


Butchers-laitahyökkääjä Mikko Seppänen on noussut Trevor Vaseyn suosikkikohteeksi. 21 kiinniotolla Seppänen on edennyt 208 jaardia ja tehnyt kaksi touchdownia.
Kuva: Sami Ranta
Butchers-laitahyökkääjä Mikko Seppänen on noussut Trevor Vaseyn suosikkikohteeksi. 21 kiinniotolla Seppänen on edennyt 208 jaardia ja tehnyt kaksi touchdownia. Kuva: Sami Ranta
Tommi Pinta (80) teki 1,5 viikkoa sitten Roostersia vastaan kaksi touchdownia ja asettaa haasteita myös Butchersin takakentälle tiistai-iltana.
Kuva: Harri Koivunen
Tommi Pinta (80) teki 1,5 viikkoa sitten Roostersia vastaan kaksi touchdownia ja asettaa haasteita myös Butchersin takakentälle tiistai-iltana. Kuva: Harri Koivunen
Kotijoukkueen Ashley Dewing (53) ja Michael Galantini (1) pyrkivät rakentamaan Saintsin pelinrakentaja Dominic Bonalle painetta ja samalla pitämään Dajon Newellin ja Tuukka Lehtosen juoksut kurissa.
Kuva: Sami Ranta
Kotijoukkueen Ashley Dewing (53) ja Michael Galantini (1) pyrkivät rakentamaan Saintsin pelinrakentaja Dominic Bonalle painetta ja samalla pitämään Dajon Newellin ja Tuukka Lehtosen juoksut kurissa. Kuva: Sami Ranta
Mikäli Butchersin pelisuunnitelmassa on runsaasti juoksuja keskeltä Kemani Jonesille, tulee Saintsin Johan Grahn varmasti Jonesille tutuksi.
Kuva: Harri Koivunen
Mikäli Butchersin pelisuunnitelmassa on runsaasti juoksuja keskeltä Kemani Jonesille, tulee Saintsin Johan Grahn varmasti Jonesille tutuksi. Kuva: Harri Koivunen

Butchersille ja Saintsille luvassa alkukauden tärkein ottelu

Ennen Vaahteraliigan juhannustaukoa pelataan vielä tiistai-iltana Porvoossa, kun Butchers (1-3) isännöi Tampere Saintsia (0-3). Molemmat joukkueista ovat tällä hetkellä sarjataulukon alalaidalla, joten kyseessä kummallekin kokoonpanolle merkittävä ottelu.

Kotijoukkue Butchers pelasi edellisen kerran perjantaina, jolloin porvoolaiset nousivat TV-ottelussa viimesekunneilla Vantaan TAFT:n ohi voittoon. Saints on kohdannut aiemmissa otteluissaan viimevuoden mitalijoukkueet ja joutunut antautumaan näissä kohtaamisissa suurinumeroisesti.

– Alkukausi on näyttänyt meille, miten sarjan kärkijoukkueet rankaisevat virheistä, Saints-päävalmentaja Teemu Majander kertoo.

– Sarjan tasoerot ovat hahmottumassa ja näyttää siltä, että me käymme TAFT:n ja Butchersin kanssa sen taistelun, jossa ei kannata jäädä viimeiseksi, Majander jatkaa mahdolliseen putoamistaisteluun viitaten. – Siinä mielessä tiistan ottelu on erittäin tärkeä.

Butchersin hyökkäys on käynnistynyt alkukaudesta yskähdellen. Pelinrakentaja Trevor Vasey heittää paljon, mutta ei ole vielä tavoittanut pysyvää varmuutta heittoihinsa. Ainoastaan 36 prosenttia Vaseyn heitoista on onnistunut - joukossa on myös runsaasti pudotettuja palloja.

Mikko Seppänen on viimeisissä otteluissa noussut Butchersin näkyvimmäksi laitahyökkääjäksi. TAFT-ottelussa paluun kentälle tehnyt Ville Kurvinen karkasi kerran tekemään touchdownin, joka kuitenkin liputettiin rangaistuksen vuoksi pois. Saintsin heittopuolustuksessa Jussi Taipalmaa palaa kokoonpanoon, mutta ei ole mukana aloituksessa.

Juoksupelissä porvoolaiset käyttivät TAFT:ia vastaan runsaasti kahden keskushyökkääjän muodostelmia, jossa Kemani Jonesin edessä tilaa raivasi Sebastian Lindell. Jones on kantanut palloa toistaiseksi 4,3 jaardin keskiarvolla.

– Nyt vastassa on vähän erilainen puolustus, joten sopeutamme peliämme sen mukaan, Butchersin päävalmentaja Kari Leivoja kertoo. – Saintsilla on isokokoinen puolustuksen linja ja he pelaavat perinteisempää, sellaista rehellistä, 4-3 -puolustusta.

Saintsin juoksupuolustus on antanut vastustajille toistaiseksi yli 265 jaardia ottelua kohden  - lähes kaksi kertaa niin paljon kuin tilastossa toiseksi viimeisenä oleva Butchers-puolustus. Johan Grahnilla on suuri vastuu Jonesin puolustustamisesta, minkä lisäksi Andre Pasqualin ja Hannes Jokisen on pystyttävä pitämään juoksulinjat kurissa. Juwan King on viime otteluissa pelannut enemmän takakentällä, mutta saattaa tiistaina siirtyä lähemmäs linjaa, mikäli porvoolaisten pelisuunnitelma rakentuu Jonesin juoksuun.

 

Keskushyökkääjä Dajon Newell mukana Saintsin kokoonpanossa

Saints-pelinrakentaja Dominic Bona pelasi kauden parhaan ottelunsa Helsinki Roostersia vastaan. Tommi Pinta teki kaksi touchdownia ja Eero Hiltunen yhden, minkä lisäksi Henri Laine otti sekä lyhyitä että pitkiä palloja kiinni. Kiinniottokolmikko on suuressa roolissa myös tiistaina, jolloin vastassa on tilastojen valossa liigan toiseksi heikoin heittopuolustus.

– Butchersin puolustus on sen mallinen, että sieltä voi tulla vastaan ihan mitä vain, Majander arvioi. – Muun muassa painetta he pystyvät rakentamaan monipuolisesti.

– Olemme kyllä tietoisia siitä, että takakentän kanssa heillä on ollut vaikeuksia, mutta ensin meidän täytyy selvittää haasteet boksissa, Majander jatkaa.

Linjassa Butchersin tarjoama ykköshaaste on puolustuksen keskimmäinen linjamies Michael Galantini, joka TAFT:ia vastaan keräsi kahdeksan taklausta. Linjan päädystä Jesse Vuoksenturja ja tukimiehet Niko Pennanen ja Niklas Reinhardt tarjoavat painetta puolestaan laidoilta.

– Bonan peli on parantunut viikko viikolta, ja tiedän, että hän on hyvä pelimies, Leivoja kertoo. – Hän on hyvä liikkumaan ja välttämään säkityksiä.

TAFT:ia vastaan Butchers oli pulassa kulmapuolustajiensa kanssa, kun Vesa Aaltonen, Jaakko Josefsson ja ottelun kuluessa myös Jukka-Pekka Suomalainen puuttuivat kokoonpanosta.

Saints saa juoksupeliinsä takaisin Dajon Newellin, joka on alkukaudesta taistellut loukkaantumisten kanssa.

– Dajonille tuli Roosters-ottelussa pieni käsivamma, mutta kyse ei ole sen vakavammasta loukkaantumisesta, Majander kertoo. – Toki seuraamme tilannetta Porvoossa, mutta pelisuoritukseen vaikuttavasta vaivasta ei ole kyse.

 

Aloituskokoonpanot:

 

Butchers:

 

 

Hyökkäys:

 

 

 

Puolustus:

QB2Trevor Vasey DE93Toni Koskela
RB15Kemani Jones DT1Michael Galantini
WR9Arttu Erkkilä DE55Jesse Vuoksenturja
WR7Daniel Luoma LB8Niko Pennanen
WR11Mikko Seppänen LB92Tero Kontiainen
WR85Oliver Colliander LB46Ville Josefsson
LT50Väinö Pääkkönen LB56Niklas Reinhardt
LG51Marko Puustinen CB6Andy Pham
C74Ville Miettinen SS32Tony Nyström
RG69Jari Mononen FS43Jere Paananen
RT71Mario Mäkinen CB14Jukka-Pekka Suomalainen

 

Saints:

 

 

Hyökkäys:

 

 

 

Puolustus:

QB9Dominic Bona DE93Andrea Pasquali
RB12Tuukka Lehtonen DT99Hannes Jokinen
RB5Dajon Newell DT96Ilkka Minkkinen
WR80Tommi Pinta DE98Ville Pietikäinen
WR81Henri Laine LB22Akseli Arvaja
WR31Eero Hiltunen LB58Johan Grahn
LT76Juho Pietilä LB24Joni Pyrhönen
LG67Jami Helenius CB11Juha Kangas
C55Oliver Kanto SS1Juwan King jr.
RG59Lasse-Matti Nieminen FS10Paavo Pennanen
RT61Topias Räty CB3Toni Hammar

 

 

Vaahteraliiga, 6. peliviikko:

TI 21.06.2016 | 18:30 | Keskuskenttä, Porvoo:

     Porvoo Butchers – Tampere Saints

Live-tilastot

 

Kierroksen muut ottelut:

 

PE 17.06.2016 | 18:30 | Keskuskenttä, Porvoo:

     Porvoo Butchers – Vantaan TAFT 17–14 (10–7)

Ennakko | Tilastot | Raportti

 

SU 19.06.2016 | 16:00 | Yläkenttä, Turku:

     Anders Trojans Turku – Seinäjoki Crocodiles 24–27 (17–6)

Ennakko | Tilastot | Raportti

 

Sarjataulukko:

 

Joukkue  Ottelut  Voitot  Häviöt  Tehdyt  Päästetyt  Maalisuhde  Pisteet
Crocodiles5501833714610
Roosters44015257958
Trojans532164114506
Royals4226752154
Butchers4134593-482
TAFT50549164-1150
Saints30331174-1430

 

Kuvien lähde:

Harri Koivunen

Sami Ranta