Steelers avasi pistetilinsä I-divisioonassa komealla voitolla

20.6.2016


Huskies karkasi kolmannella neljänneksellä Jaguaareilta

I-divisioona viikonlopun kierros tarjosi yhden tiukan ottelun ja yhden selkeän voiton. Jyväskylässä Jaguaarit näytti, että viikon takainen murskatappio Helsinki Wolverinesia vastaan oli jätetty taakse, ja jyväskyläläiset taistelivat varsinkin ensimmäisellä puoliajalla tiukasti Hämeenlinna Huskiesia vastaan. Lopulta vierasjoukkue kuitenkin vei pisteet mukanaan Hämeenlinnaan lukemin 18–39.

Sunnuntaina sarjanousija Kuopio Steelers kävi hakemassa avausvoiton komealla 0–71 -voitolla Kouvola Indiansista. Hyökkäyksensä tehottomuudesta kärsinyt Indians purki ottelun jälkeen sopimuksen brittipelinrakentajansa kanssa.

 

Jyväskylä Jaguaarit – Hämeenlinna Huskies 18–39 (12–14)

Jaguaarien kauden ensimmäinen kotiottelu tarjosi Viitaniemen yleisölle jännittävän ensimmäisen puoliajan ja tasaväkisen päätösneljänneksen. Kolmas neljännes oli kuitenkin vierasjoukkue Huskiesin juhlaa, ja sen myötä voitto sekä kaksi sarjapistettä jäivät ottelun jälkeen hämeenlinnalaisten haltuun lukemin 18–39.

Huskies lähti otteluun ilman ykköspelinrakentajaansa Stan Bedwelliä sekä brittikeskushyökkääjä Andre Ajuwonia. Lari Siitosen johdolla Huskiesilta nähtiin edellisen ottelun tapaan nopeaa ja laajalla levittynyttä heittopeliä, jota pelinrakentaja Siitonen rakensi läpi ottelun tehokkaasti. Kaikki kuusi Huskies-touchdownia syntyivät Siitosen heitoista.

Pekka Tirrin Huskies-maalin jälkeen Jaguaarit pääsi peliin mukaan, pelinrakentaja Graig Maynardin  johdolla kotijoukkue pystyi etenemään mutta jäi pisteittä. Sen sijaan Huskiesin saatua pallon, peitti Jaguaarien Ville Rajalainen rähmätyn pallon maalialueella kaventaen tilanteeksi 6–7.

Ennen puoliaikaa nähtiin molemmilta joukkueilta vielä yksi touchdown. Siitonen heitti vierasmaalin Asko Mäntymäelle ja vastaavasti Jaguaarien Juha Rapola harhautti itsensä maalintekoon Maynardin lyhyen heiton jälkeen. Puoliajalla tilanne oli 12–14.

Kolmas neljännes oli Siitosen ja laitahyökkääjä Jani Heinisalon näytöstä. Kaikki kolme Huskies-hyökkäysvuoroa päättyivät Heinisalon tekemään maaliin. Kun vielä hämeenlinnalaisten puolustus torjui kaikki Jaguaari-hyökkäykset, kasvoi ero lukemiin 12–33. Tämän jälkeen Maynard heitti touchdownin 92 jaardia ottelussa edenneelle Jarad Gabbidonille ja Siitonen puolestaan kuittasi vielä yhden heittomaalin Mäntymäelle. Ottelu päättyi lukemiin 18–39.

Entistä seuraansa vastaan pelannut Ottopekka Leskinen oli Huskiesista pelipäällä, vaikka ei touchdowneja tehnytkään. Leskiselle kirjattiin yhteensä 8 kiinniottoa ja 107 jaardia. Kentän ykköstaklaaja oli Jaguaarien AJ McCrea kahdeksalla taklauksella. Huskiesin Archiebald Barnes taklasi kuudesti ja osallistui sunnuntaina hämeenlinnalaisten hyökkäyspeliin muun muassa kantamalla yhden 57-jaardisen juoksun päätösneljänneksellä.

Huskies-päävalmentajana Bedwellin poissaollessa toimiva Juha-Matti Jokinen oli tyytyväinen Siitosen tapaan johtaa Huskies-hyökkäystä, mutta löysi sankarin myös puolustuksen linjasta:

– Erityisen iloinen olen massiivisen puolustuksen linjamies Antti Koppalan esityksestä. Koppala säkitti pelinrakentaja Craig Maynardin kerran, katkaisi tämän syötön ja lisäksi blokkasi yhden vastustajan lisäpisteen.

Tilastot

Katso myös:

Huskies-raportti

 

Kouvola Indians – Kuopio Steelers 0–71 (0–36)

Kauden ensimmäistä voittoa metsästäneet Kouvola Indians ja Kuopio Steelers kohtasivat sunnuntaina Kuusankoskella. Ottelu pysyi tasalukemissa ensimmäiset kymmenen minuuttia. Sen jälkeen Steelers nykäisi itsensä karkuun ja eteni lopulta vastustamattomasti kauden ensimmäiseen voittoon lukemin 0–71. Edellisen kerran kuopiolaisjoukkue on voittanut I-divisioonassa heinäkuussa 2011.

Sarjanousija Steelers onnistui ottelussa laajalla rintamalla. Hyökkäyksessä Roope Metsä juoksi yli 100 jaardia mutta ei tehnyt touchdownia. A-P Kuivalainen ja Petteri Lappalainen sen sijaan juoksivat kaksi touchdownia. Yhden juoksumaalin teki laitahyökkääjä Tino Ndongo.

Pelinrakentaja Juho Väisäsen heitoista onnistui vain noin joka kolmas (8/24), mutta saalis oli kuitenkin 103 jaardia ja kolme touchdovnia. Nuoret laitahyökkääjät Niko Roponen (2) ja Petteri Vilpponen (1) vastasivat heittomaalien kiinniotoista. Vilpponen teki yhden touchdownin myös lentopotkun palautuksesta.

Steelersin puolustus oli isäntiä kohtaan armoton. Indians pääsi etenemään koko ottelussa ainoastaan 74 jaardia, minkä lisäksi kuopiolaiset riistivät pallon viisi kertaa. Toni Hartikainen palautti syötönkatkon lähes puolesta kentästä suoraan maaliin. Syötönkatko merkittiin Hartikaisen lisäksi myös tukimies Juuso Lahermalle.

Petri Törrönen ja Markus Ojainväli olivat Steelersin taklaustilaston kärkinimet. Ojainväli palkittiin ottelussa kuopiolaisten parhaana pelaajana ja taklauksiensa lisäksi takamies-potkaisija teki potkupeleistä 11 pistettä, joista kolme 36-jaardisesta kenttäpotkumaalista. 

Charles Wort onnistui Steelersin purituksessakin saavuttamaan muutamaan otteeseen jaardeja Indiansille. Toisella puoliajalla Indians vaihtoi Luis Stephensonin tilalle Henri Kauhasen ja rakensi hyökkäystä puhtaasti juoksun kautta. Parhaimmillaan kotijoukkue pääsi etenemään Steelersin 25 jaardin linjalle asti. Indiansin puolustuksen puolella Joonas Koiviso katkaisi kaksi kertaa Väisäsen heiton ja Henri Kauhanen keräsi koko ottelun suurimman taklausmäärän, 7 taklausta.

Kuopio Steelersin päävalmentaja Pekka Utriainen oli tyytyväinen loppulukemiin, mutta löysi omiensa otteista myös parannettavaa:

– Parannettavaa meillä on edelleen paljon, erityisesti heittohyökkäyksen on parannuttava, jos ja kun halutaan voittaa sarjan kärkijengejäkin.

– Steelers oli paremmin latautunut ja valmistautunut peliin, Indiansin päävalmentaja Mika Lindholm mietti ottelun jälkeen. – Puolustuksessa oli epäselvyyksiä vastuuaukoista ja -alueista, hyökkäyksessä pallo ei liikkunut riittävän paljon. Valopilkkuja ottelussa olivat puolustuksen takakentän Henri Kauhasen ja Joonas Koiviston otteet, sekä hyökkäyksen linjan Paavo Korhonen ja Kari Partanen.

Tilastot

Katso myös:

Indians-raportti

Steelers-raportti 

 

Indians purki Stephensonin sopimuksen

Juhannustauolle lähdettäessä sarjan kärkisijoilla ovat voitosta voittoon edennyt Helsinki Wolverines sekä neljästä ottelustaan kolme voittanut Hämeenlinna Huskies. Hämeenlinnalaisten kausi on edennyt jo puoliväliin ja heinäkuussa Huskies pelaa neljä ottelua kotikentällään. Tuolloin myös Stan Bedwell on palannut Italiasta Suomeen.

Indians saa vastaavasti riveihinsä monitoimipelaaja Troy Ricen, joka viikonloppuna voitti Unkarin mestaruuden. Rice ratkaisi joukkueelleen Miskolc Steelersille mestaruuden vain 10 sekuntia ennen loppua palauttamalla aloituspotkun halki kentän.

Steelers-tappion jälkeisenä maanantaina Indians puolestaan ilmoitti purkaneensa sopimuksen pelinrakentaja Luis Stephensonin kanssa.

– Stephensonin korvaaja ilmoitetaan tällä viikolla, Indiansin tiedotteessa kerrotaan.

– Hyökkäyksessä muovaamme pelikirjaamme hieman uuteen uskoon, mutta kokonaisuudessaan joukkueena meidän täytyy nousta tästä suosta ylös, päävalmentaja Lindholm valoitti kauden jatkoa sunnuntaina.

 

Seuraavat ottelut:

Viikko 5
03.07.kello 15.00 Brahen kenttä
 Wolverines  -  Indians  
03.07.kello 15.00 Väinölänniemi
 Steelers  -  Jaguaarit  

 

Sarjataulukko:

Joukkue  Ottelut  Voitot  Häviöt  Tehdyt  Päästetyt  Maalisuhde  Pisteet
Wolverines330149221276
Huskies43112253696
Jaguaarit31275131-562
Steelers312857782
Indians30320168-1480