TAFT hankki jenkkikeskushyökkääjän

18.7.2012


Conte Cuttino mukana jo maanantain Wolverines-ottelussa.

Pudotuspelipaikasta kamppaileva Vantaan TAFT on solminut loppukauden mittaisen sopimuksen amerikkalaisen keskushyökkääjä Conte Cuttinon kanssa. Cuttino, 24, on pelannut yliopistovuotensa 2006-2009 Stony Brookin yliopistossa.

Yliopistourallaan Contelle tilastoitiin yli 3000 jaardia juoksupeleissä, 245 jaardia heittopeleissä sekä 20 touchdownia. Hän on yliopistonsa kaikkien aikojen paras etenijä. Vuonna 2010 Cuttino osallistui NFL:n Combine -testeihin ja teki lopulta
sopimuksen Kanadan CFL-liigan Hamilton Tiger-Catsin kanssa. Hän kuitenkin putosi joukkueesta ennen kauden alkua.

TAFT on tällä hetkellä Vaahteraliigassa neljäntenä ja taistelee pudotuspelipaikasta.

- Olen erittäin tyytyväinen tehtyyn sopimukseen. Conte on todella kovan tasoinen kaveri ja uskon, että saamme hänestä sellaisen isojen pelien tekijän, joka meiltä on tällä kaudella puuttunut. Olemme olleet hyökkäyksessä hieman tehottomia ja Conte pystyy omilla henkilökohtaisilla suorituksillaan tekemään isoja pelejä ja sellaista lisäpotkua me tarvitsemme ratkaisupelien lähestyessä, päävalmentaja Rami Lilja
sanoo.

TAFT teki päätöksen kolmannesta ulkomaalaisvahvistuksesta voitokkaan Northern Lights –pelin jälkeen ja sopimus solmittiin pikavauhtia.

Lilja myöntää, että joukkueen tavoite on nyt pudotuspeleissä.

- Kauden alkaessa virallinen tavoitteemme oli varmistaa liigapaikka ja osoittaa, että pelaajamme ja me joukkueena olemme liigatasoa. Sen olemme mielestäni tehneet tässä vaiheessa. Nyt meillä on kuitenkin mahdollisuus tähdätä vielä korkeammalle ja kun kilpaurheilussa ollaan, siihen myös pyrimme. Uskon, että Conte Cuttino on yksi avain, jolla nostamme hyökkäyspeliämme yhdellä pykälällä kohti play-offsien vaatimaa tasoa.

Cuttino saapuu Suomeen perjantaina on ja on mukana jo maanantain Wolverines-ottelussa.