Simo Kulmaviita Bayloriin

19.7.2012


Simo Kulmaviita.
Simo Kulmaviita.


Tampere Saintsissa ja Nokia Ghosthunterisissa amerikkalaisen jalkapalloa pelannut suomalaisjätti Simo Kulmaviita aloittaa opiskelut tammikuussa 2013 Texasissa sijaitsevassa Baylorin yliopistossa. Hyökkäyslinjamies on kolmas täysstipendin div-I tason kouluun saanut suomalainen.

Vuonna 1989 syntyneellä Simo Kulmaviidalla on komeat raamit 197cm ja 149kg. Kausi 2012 vierähtää siis vielä Chabot Collegen junior college-sarjassa ja 2013 opinnot ja pelaaminen jatkuvat Baylorissa. Kulmaviidasta olivat kiinnostuneet useat isot yliopistot.

- Baylor oli helppo valita, koska se on ollut ensimmäinen koulu johon olen ollut yhteydessä. Baylor on ollut myös pisimpään mukana kuvioissa ja vaikka olkapääni operoitiin keväällä, niin Baylor oli ensimmäinen koulu, joka tarjosi stipendiä vaikka heillä ei ollut varmuutta pelikunnosta. Kevään aikana olen puhunut usean muun koulun kanssa kuten kuten Arizona State, Arkansas, Hawaii, Nevada, Oregon State, Pittsburgh, San Diego State, San Jose State ja Washington State. Näistä Baylor pelaa kuitenkin parhaimman tasoista jenkkifutista.

Simo Kulmaviita aloitti amerikkalaisen jalkapallon pelaamisen vuonna 2005 Tampere Saintsissa, jossa ensimmäisinä pelipaikkoina oli mm. pelinrakentaja. Kolme kautta pelattuaan Saintsissa Simo siirtyi naapurikuntaan Nokialle ja pelasi II-divisioonassa vuodet 2008-2010. Sen jälkeen kutsuivatkin peliareenat rapakon toisella puolella. Kulmaviita on ollut mukana nuoren maajoukkueessa, jossa hän pelasi puolustuksen linjassa 2008 EM-kisoissa Espanjan Sevillassa.

Kulmaviita matkaili 2010 lopulla USA:ssa ja vieraili mm. Louisiana Collegessa Pinevillessa. Siellä hänelle tarjottiin opiskelupaikkaa lyhyen leirinäytön jälkeen. Isoista miehistä on kuitenkin pulaa niin pienemmissä kuin isommissa yliopistoissa ja niin sana hyvin liikkuvasta suomalaisnuorukaisesta kiiri myös Baylorin valmentajien korviin. Ensimmäinen vierailu Waco Texasissa 2010 ei vielä tuonut stipenditarjousta vaan päävalmentaja Art Briles kehoitti jatkamaan harjoittelua. Vanha maajoukkuekaveri Max Ehlert oli aloittanut opiskelut ja jenkkifudiksen peluun Chabot Collegessa Kaliforniassa ja ehdotti pelaamista junior collegessa. Onnistunut vierailu Hayward Kaliforniaan vakuutti Kulmaviidan ja kesällä 2011 hän aloitti opiskelut ja harjoittelun Chabot Collegessa.

Kulmaviita pelasi kauden 2011 Chabot Collegen hyökkäyslinjassa toisen suomalaisen Calle Backlundin vieressä. Backlund tulee myös jatkamaan melkoisella todennnäköisyydellä korkeimmalla yliopistotasolla Chabotin jälkeen, sillä hän on myös saanut ainakin kahdelta div-I yliopistolta tarjoukset pelaamisesta.

Golden Gate Conferencen mestaruutta puolustaa kaudella 2012 entistä ehompi Simo Kulmaviita yhdessä Backlundin kanssa. Pelaavaan kokoonpanoon pyrkivät myös Chabotin vahvuuteen liittyneet suomalaispelaajat Nicolas Sandhu ja Ilari Nikku.

- Nyt olen aloittanut treeneissä kolistelun ja tuntuu tosi hyvältä pitkästä aikaa. Baylorin valintaan vaikutti myös tuttavaperhe Dallasissa. He asuvat lähellä Bayloria ja tämä seikka puolsi myös valintaa Bayloriin.

Kulmaviidan high lightsit Chabot College Gladiatorseissa 2011

Uutinen Baylorin yliopiston kannatussivut