Henri Jussila - kolmas kausi Las Vegasissa

30.6.2016


Henri Jussila.
Henri Jussila.

UNLV yliopiston suomalaispelaaja Henri Jussila piipahti Suomessa.

Jussila lomaili muutaman viikon ajan Suomessa ja palasi takaisin Las Vegasiin jatkamaan kesäharjoittelua sekä opintojaan. Yliopisto vaihtoi koko coaching staffin viime vuonna. ja uudet tuulet puhaltavat Las Vegasin yliopistopallossa. Uusi päävalmentaja Tony Sanchez on tuonut jalkapallo-ohjelmaan sekä rahaa että uutta kiinnostusta. Hän valmensi valtakunnan tasolla useita mestaruuksia saavuttanutta nevadalaista Bishop Gorman high schoolia.

Rebelsin voimavalmentajana toimii nyt entinen NFL-pelaaja Keith Belton, joka siirtyi USC:stä Las Vegasiin.

- Off season -treenaus on muuttunut entistä intensiivisemmäksi. Koko joukkue harjoittelee yhdessä enemmän ja sen avulla halutaan kasvattaa joukkuehenkeä. Energiaa ja kilpailua harjoituksissa on myös enemmän, Jussila kertoo.

Jussila opiskelee hospitality management -pääaineenaan. UNLV:ssa jenkkifutisstipendiaattina ollut Max Ehlert valmistui samalta opintolinjalla ja on töissä Yhdysvalloissa ison hotelliketjun palveluksessa.

​- Työllistyminen hotelli-alalle Yhdysvalloissa tai muualla on sujuvaa, sillä meidän yliopisto on yksi maan arvostetuimmista tällä alalla. Olen opiskellut nyt kolme vuotta ja opinnot ovat sujuneet hyvin ja valmistuminen tapahtuu noin vuoden päästä. 

Akateemisen puolen korostaminen on USA:n yliopistourheilussa koko ajan tapetilla. Henri Jussila on pärjännyt hyvin. Hänet sai nimityksen mm. 2014-15 Mountain West Scholar-Athlete Award -ryhmään.

- Keskiarvoni oli 3,6 (gpa)  oli koko jalkapallojoukkueen paras tällä hetkellä. Oli hienoa päästä edustamaan omaa joukkuetta UNLV:n stipendiurheilijoiden illalliselle (UNLV Dean’s Honor List), jossa olivat mukana mm. yliopiston rehtori Jussup ja urheilutoimenjohtaja Kuntzer-Murphy. Kaikille Yhdysvaltojen yliopistokentille haluaville suomalaispelaajille antaisin neuvoksi, että hoitakaa opiskelut hyvin Suomessa, se auttaa tosi paljon sisäänpääsyssä.

Kausi alkaa Jackson Statea vastaan ja sen jälkeen on iso ottelu Rose Bowl Stadiumilla Kaliforniassa, jossa UNLV kohtaa ensimmäistä kertaa historiassa UCLA:n. Jussila odottaa kaudelta paljon.

- Viime vuoden fall campilla sain nivusvamman, joka vaikutti koko syksyn treenaamiseen. Sain kuitenkin peliaikaa erikoisjoukkueissa lentopotku-, lentopotkun palautus-, kick off- ja kick offin palautusjoukkeessa. Meillä on kova kilpailu keskushyökkääjien kesken, mutta kaikki on mahdollista taas ensi syksynä.