Vaahteraliiga jatkuu perjantaina TV-ottelulla

30.6.2016


TAFT:n pelinrakentaja Cole Webb (vas.) ja keskushyökkääjä Andre Dahlman ovat päävastuussa TAFT:n juoksupelistä. Dahlman kuuluu perjantaina myös TAFT:n puolustuksen avauskokoonpanoon.
Kuva: Sami Ranta
TAFT:n pelinrakentaja Cole Webb (vas.) ja keskushyökkääjä Andre Dahlman ovat päävastuussa TAFT:n juoksupelistä. Dahlman kuuluu perjantaina myös TAFT:n puolustuksen avauskokoonpanoon. Kuva: Sami Ranta
TAFT:n numero 2 eli takakentän pelaaja ja puolustuksen koordinaattori Xavier André on joukkueensa taklaustilastossa Jim Barryn jälkeen toisena. André on kerännyt viidessä ottelussa 21,5 taklausta, joista 1,5 on säkityksiä.
TAFT:n numero 2 eli takakentän pelaaja ja puolustuksen koordinaattori Xavier André on joukkueensa taklaustilastossa Jim Barryn jälkeen toisena. André on kerännyt viidessä ottelussa 21,5 taklausta, joista 1,5 on säkityksiä.
Max Shortell johti ensimmäisessä ottelussaan Trojansin hyökkäyksen 304 heittojaardiin. Kuva: Kari Toivonen
Max Shortell johti ensimmäisessä ottelussaan Trojansin hyökkäyksen 304 heittojaardiin. Kuva: Kari Toivonen
Turkulaisten laitahyökkääjä Juuso Mäkinen (80) oli Crocodiles-ottelussa näkyvä ja teki kaksi pitkää kiinniotto-touchdownia. Nyt vastassa on TAFT:n heittopuolustus, joka on päästänyt vähiten heittojaardeja ottelua kohden, mutta vastaavasti toiseksi eniten heitettyjä touchdownejan.
Kuva: Kari Toivonen
Turkulaisten laitahyökkääjä Juuso Mäkinen (80) oli Crocodiles-ottelussa näkyvä ja teki kaksi pitkää kiinniotto-touchdownia. Nyt vastassa on TAFT:n heittopuolustus, joka on päästänyt vähiten heittojaardeja ottelua kohden, mutta vastaavasti toiseksi eniten heitettyjä touchdownejan. Kuva: Kari Toivonen

Anders Trojans kohtaa Vantaan TAFT:n Turun Yläkentällä

Vaahteraliiga palaa juhannustauoltaan perjantaina Turussa, jossa Nelonen Pron TV-ottelussa paremmuudesta taistelevat Anders Trojans sekä Vantaan TAFT. Sarjataulukossa Trojans (3-2) on Seinäjoki Crocodilesin ja Helsinki Roostersin jälkeen kolmantena. TAFT (0-5) on puolestaan kärsinyt tappion kaikissa viidessä pelissään - edellisessä ottelussaan viimesekunneilla Porvoo Butchersille.

Myös Trojans hävisi edellisessä ottelussaan aivan loppuhetkillä, kun Crocodiles kävi hakemassa pisteet Yläkentältä ennen juhannusta 10 sekuntia ennen loppua onnistuneella potkumaalilla.

Trojans ja TAFT kohtasivat toisensa myös Vaahteraliigan ensimmäisellä peliviikolla. Tuolloin turkulaiset olivat parempia numeroin 15–57. Moni asia on kuitenkin tuon jälkeen muuttunut – muun muassa kumpikaan perjantaina aloittavista pelinrakentajista ei pelannut toukokuun ottelussa.

Max Shortell pelasi ensimmäisen kerran Trojansin pelinrakentajana juhannusta edeltävässä ottelussa Crocodilesia vastaan. 195-senttinen Shortell heitti tuossa ottelussa 304 jaardia ja 2 touchdownia.

– Edelleenkin haluamme olla tasapainoisia hyökkäyksessämme, Trojansin päävalmentaja Mikko Virolainen kertoo. – Pystymme etenemään pallon kanssa niin juosten kuin heittäen.

– Pelinrakentajan heittokäden voimakkuudesta homma ei jää kiinni.

Trojans-laitahyökkääjä Juuso Mäkinen löysi yhteisen vireen nopeasti Shortellin kanssa ja eteni Crocodiles-ottelussa 147 jaardia viimeistellen kaksi osumaa. Turkulaisten juoksupelin avainhahmo on keskushyökkääjien tilaston kärkimies Chris Douglas, joka on toistaiseksi juossut Vaahteraliigassa tasan 500 jaardia ja viimeistellyt juosten 5 touchdownia.

TAFT:n päävalmentaja Stephen Stokes uskoo Shortellin lisäävän turkulaishyökkäyksen vaarallisuutta, mutta uskoo yhtälailla TAFT:n puolustuksen selviävän.

– Toki uusi pelinrakentaja tarjoaa heille isomman uhkan heittopeliin, ja hänellä on vahva heittokäsi, Stokes kertoo. – Vaikka se antaakin heille lisää voimaa, uskon silti, että puolustuksemme pystyy selvittämään nämä haasteet.

Ensimmäisten peliviikkojen aikana TAFT:n puolustus on ollut jaardimääräisesti Vaahteraliigan valiojoukkueita. Heittäen vantaalaisia vastaan on edetty koko liigassa vähiten ja juostenkin neljänneksi vähiten – muun muassa vähemmän kuin Trojansia vastaan on juostu.

TAFT:n puolustuksesta taklaustilaston kärjessä ovat tukimieskaksikko Jim Barry (35,5 taklausta) ja Joel Sisler (19,5) sekä takamies Xavier André (21,5) ja puolustuksen linjan päädyssä pelaava Joonas Luokkakallio (12).

 

Redinin kausi päättyi loukkaantumiseen, Stadlerin sopimus purettu, Toivonen pelikiellossa

Virolaisella on selvät ohjeet turkulaispuolustukselle:

– Ensisijainen tehtävämme on pitää pelinrakentajan (Cole Webb) juoksut kurissa. Lisäksi Cedric Johnson on heittopelissä heidän vaarallisin pelaaja, vaikka myös Joel Sisler esiintyy laitahyökkääjänä.

Pelinrakentaja Webb on pelaamissaan otteluissa onnistunut keskimäärin joka toisessa heitossaan. Myös heitettyjen touchdownien (3) ja syötönkatkojen (3) suhde on Webbillä 50:50. Johnson loukkaantui Butchers-ottelun avauspuoliajalla, mutta pelaa perjantaina normaaliin tapaan.

– Cedricillä on lihasvamma – hankala mutta ei vakava, Stokes kertoo. – Hänen kuntonsa pitäisi nyt olla hyvä, mutta katsomme tilannetta tarkasti, kunnes hän on 100-prosenttisessa kunnossa.

Juoksupeliä TAFT ei ole vielä kauden ensimmäisen viiden ottelun aikana saanut käyntiin,  ja tilastojen valossa vantaalaiset pääsevät pallon kanssa eteenpäin juosten ainoastaan 1,8 jaardia yrityksellä ja 44,4 jaardia ottelua kohden - molemmat liigan alhaisimpia lukemia. Andre Dahlman ja pelinrakentaja Webb sekä erikoistilanteissa keskushyökkääjänä esiintyvä Barry ovat päävastuulliset vantaalaisten juoksupelissä.

Trojansin puolustus joutuu tulemaan loppukauden toimeen ilman loukkaantunutta ykköstaklaajaansa Ilya Rediniä. Perjantain TV-ottelusta tukimies ja kapteeni Sami Toivonen on sivussa puolestaan Crocodiles-ottelun ulosajon seurauksena. Lisäksi Trojans ja puolustuksen linjamies Daniel Stadler purkivat yhteisymmärryksessä pelaajaopimuksen.

– Stadler oli itse sitä mieltä, että hän ei pysty antamaan joukkueelle kaikkeaan. Ja itse vaadin jokaiselta 110 prosenttia. Siinä mielessä neuvottelut olivat hyvin selkeät ja olimme asiasta samaa mieltä, Virolainen kertoo unkarilaisen sopimuksen purkuun liittyen.

Takamies Ville-Valtteri Suojanen, tukimies Ilkka Koiranen sekä Shortellin palkkaamisen jälkeen entistä enemmän puolustukseen keskittyvä kulmapuolustaja Roman Runner kuuluvat turkulaispuolustuksen avainhahmoihin.

Sarjataulukon perusteella Trojans lähtee otteluun ennakkosuosikkina, mutta Virolaisen mukaan sen ei saa antaa häiritä keskittymistä.

– Me emme todellakaan lähde näihin otteluihin takki auki! Virolainen toteaa napakasti. – TAFT näytti jo muun muassa Roostersia vastaan, miten hankala vastustaja se voi olla.

Stokes tiivistää teesinsä perjantaiotteluun kolmeen sanaan: luottaminen ja yhdessä taisteleminen.

– Me uskomme, että pystymme voittamaan jokaisen joukkueen tässä liigassa, mutta emme ole vielä pystyneet todistamaan sitä täyden ottelun ajan. Kauden toisen puolikkaan aikana meidän täytyy keskittyä pelaamaan ehyitä otteluita ja lopettaa hakkaamasta itseämme.

 

Aloituskokoonpanot:

 

Trojans:

 

 

Hyökkäys:

 

 

 

Puolustus:

QB9Max Shortell DE88Jussi Veijula
RB1Chris Douglas DT62James Perrineau
RB34Miko Ylikoski DT65Tomi Myyrä
WR80Juuso Mäkinen DE82Juha Yli-Arvela
WR11Aappo Saloranta LB34Miko Ylikoski
WR84Tuomas Mankki LB3Ilkka Koiranen
LT68Jussi Jalonen LB97Henri Juote
LG72Tuomas Hvitfelt CB32Heikki Toivola
C75Tuomas Koivikko SS21Ville-Valtteri Suojanen
RG70Daniel Menczel FS47Seikko Vennelä
RT79Karri Kuuttila CB14Roman Runner

 

TAFT:

 

 

Hyökkäys:

 

 

 

Puolustus:

QB18Cole Webb DE27Joonas Luokkakallio
RB6Andre Dahlman DT94Joonas Kolkka
WR12Cedric Johnson DT98Niko Nousiainen
WR17Toni Öhman DE6Andre Dahlman
WR84Jani Luiro LB8Joel Sisler
TE11Tyrwone Still LB3Jim Barry
LT77Olly Sunmola LB47Santtu Lehtonen
LG65Tyshawn Hall CB5Valtteri Pouttu
C59Mikael Viljanen SS1Joonas Mattila
RG55Olli Kantola FS2Xavier André
RT62Stewart Keenan CB21LaTrice Little

 

Vaahteraliiga, 7. peliviikko:

PE 01.07.2016 | 18:30 | Yläkenttä, Turku:

     Anders Trojans Turku – Vantaan TAFT

Live-tilastot

Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Nelonen Pro - ja Ruutu+ -kanavilla ennakkostudioineen kello 18.00 alkaen.

Katso myös:

Trojans-ennakko

 

Kierroksen muut ottelut:

LA 02.07.2016 | 17:00 | Pyynikki, Tampere:

     Tampere Saints – Porvoo Butchers

Live-tilastot

 

MA 04.07.2016 | 18:00 | Kaarlen kenttä, Vaasa:

     Wasa Wa1ld Royals – Helsinki Roosters

Live-tilastot

 

Sarjataulukko:

Joukkue  Ottelut  Voitot  Häviöt  Tehdyt  Päästetyt  Maalisuhde  Pisteet
Crocodiles5501833714610
Roosters44015257958
Trojans532164114506
Royals4226752154
Saints41383203-1202
Butchers51474145-712
TAFT50549164-1150