Pori Bears otti viidennen voittonsa II-divisioonassa

13.7.2016


Bearsin keskushyökkääjä Juhani Kaskisto teki joukkueellen lauantaina kaksi touchdownia ja muodosti yhdessä Samu Sjövallin kanssa jatkuvan juoksu-uhan.
Kuva: Pekka Paljakka / UrheiluSuomi.com
Bearsin keskushyökkääjä Juhani Kaskisto teki joukkueellen lauantaina kaksi touchdownia ja muodosti yhdessä Samu Sjövallin kanssa jatkuvan juoksu-uhan. Kuva: Pekka Paljakka / UrheiluSuomi.com

Mikkeli Bouncers voitti jälleen Hanko Sun Cityn

II-divisioonan toinen puolikas käynnistyi viikonloppuna, kun Pori Bears pelasi kotonaan Helsinki East City Giantsia vastaan ja Hanko Sun City isännöi Mikkeli Bouncersia. Bears vahvisti voitollaan asemaansa sarjan kärjessä ja Bouncers puolestaan nousi kiinni viimeiseen pudotuspelipaikkaan.

Sarjassa toisena oleva Nokia Ghosthunters ei kierroksella pelannut.

 

Pori Bears – Helsinki East City Giants 36–12 (24–6)

Edellisellä kierroksella kauden ensimmäisen ottelunsa hävinnyt Bears sai vastaansa viikko sitten  avausvoittonsa ottaneen ECG:n lukemin 36–12.

Avausjaksolla ottelu sujui porilaisten suunnitelmien mukaan. Bearsin puolustuksen linja pelasi hyvän ottelun ottaen ajan pois vieraiden heittopeliltä ja tilan pois juoksulta. Vastaavasti Juhani Kaskiston johdolla Bearsin juoksupeli eteni tasaisen varmasti ja pelinrakentaja Nicolas Sandhu jakoi heitoillaan vastuuta Ville Veneelle ja Pauli Reunaselle. Avausjakson hahmoksi nousi kuitenkin ulottuva tulokaspelaaja Pekka Behm, joka teki Sandhun heitoista kaksi maalia. Kaskisto vastasti yhdestä osumasta juosten. Kuusi pistettä teki myös potkaisija Otto Valin potkaisten kolme lisäpistettä ja yhden kenttäpotkumaalin haarukkaan.

ECG:n avausjakson ainoa osuma syntyi Tommi Huoposen komealla aloituspotkun palautuksella, mutta vasta toisella puoliajalla Jättiläiset saivat myös hyökkäyksensä rullaamaan. Kolmannella vierasjoukkueen vyörytys tuotti palkinnon, kun ECG nousi Max Grönvallin juoksemalla touchdownilla lukemiin 24–12.

Lopullinen ratkaisu syntyi lopulta Bears-tukimies Ville Setälän toimesta. Tommi Oksa taklasi pallon ECG-laitahyökkääjän käsistä, ja Setälä palautti saamansa pelivälineen suoraan maaliin. Oksa ja Setälä olivat puolustuksen linjan ohessa näkyvimmät porilaispuolustajat ottelussa.

Kun Kaskisto vielä lopussa teki iltapäivän toisen maalinsa, oltiin loppulukemissa 36–12.

Porilaisten vahvasta alkukaudesta Bears antaa omassa uutisessaan kiitosta myös koordinaattorikaksikolle.

– Molemmat koordinaattorit - hyökkäyksessä Harri Mäki-Pesola ja puolustuksessa Kimmo Mattila ovat kehittäneet joukkueelle erinomaisesti sopivan ja vastustajan mukaan muokkautuvan pelitavan, jota pelaajat ovat sitoutuneet toteuttamaan. Tämä antaa uskoa siihen, että joukkueella on hyvät eväät pelata voitosta jokaisessa ottelussa kauden loppuun asti.

Katso myös:

Bears-raportti

Kuvia ottelusta (Pekka Paljakka / UrheiluSuomi.com)

 

Hanko Sun City – Mikkeli Bouncers 6–22 (0–13)

Lähes kaksi kuukautta ehti kulua Bouncersin edellisestä voitosta, kunnes lauantaina Hangossa mikkeliläiset jälleen voittivat. Toukokuussa voitto tuli yhden pisteen turvin - nyt marginaali oli 16 pistettä. Molemmissa voitto-otteluissaan Bouncers on kaatanut Hanko Sun Cityn.

Hangossa Mikkeli-otteluita pidetään jopa kirottuna:

– Joukkueiden keskinäisistä kuudesta ottelusta Sun City on onnistunut voittamaan vain yhden ainoan, senkin kaudella 2013 Urpolan tekonurmella, Sun Cityn verkkotoimitus laskee raportissaan – Sen jälkeen Sun City on hävinnyt jokaisen ottelun keltamustia vastaan, sekä kotona että vieraissa - runkosarjassa ja pudotuspeleissä.

Ensimmäisellä puoliajalla Bouncers nykäisi eron muutamalla isolla pelillä. Hyvää hyökkäysvuoroa rakentaneen Sun Cityn maalintekotilanne vaihtui syötönkatkoon, jota Bouncersin Joel Kaarna palautti 80 jaardia - lähes maaliin asti. Myöhemmin Janne Tissari juoksi touchdownillaan vieraat johtoon. Seuraava pitkä siivu nähtiin Bouncersin Erkka Korhosen toimesta. Lähes 70-jaardinen lentopotkun palautus nosti mikkeliläiset 0–13 -johtoon.

Sun City pystyi liikuttamaan palloa erityisesti Tom Lastusen ja Richie Ikpahin juoksuilla, mutta viimeistelyssä keinot ja onni loppuivat kesken. Toisen puoliajan alkuun kotijoukkue tuli kuitenkin päättäväisesti. Matias Söderholmin syötönkatkolla. Samuli Alppirannan juoksuilla ja lopulta Eino Matikaisen heitolla sisemmälle laitahyökkääjälle Lauri Olsbolle Sun City kavensi tilanteeksi 6–13.

Kotijoukkueen tasoituskin oli päätösneljänneksen alussa lähellä, mutta Boucersin puolustus terästäytyi maalialueensa lähellä ja kun vielä Sun Cityn neljäskin yritys päättyi hyvään mutta epäonnistuneeseen heittopeliin ja sitä seuraava hyökkäysvuoro puolestaan Bouncersin Jon Hämäläisen touchdowniin, alkoi vierasjoukkueen voitto varmistua. Loppuhetkillä rangaistuksen myötä tuomittiin Sun Citylle oma maali, joten Bouncersin voittolukemat olivat päätösvihellyksen soidessa 6–22.

– Meillä oli taas paljon hyviäkin draiveja, mutta ilmeisesti olemme suututtaneet jonkin tuolla yläkerrassa, kun homma menee aina näin red zonella, hankolaisten päävalmentaja Tony Andersson kertoo joukkueensa raportissa. – Nyt on pakko painaa kovaa hommia ja napsia voittoja kolmesta jäljellä olevasta, päävalmentaja Tony Andersson sanoi.

Katso myös:

Sun Cityn raportti

Kuvia ottelusta (Stefan Österlund)

 

Seuraava ottelu:

Tulevana lauantaina pelataan ainoastaan yksi ottelu, kun Sun City saa kotikentällään vastaansa Ghosthuntersin. Joukkueiden edellinen kohtaaminen toukokuussa Nokialla päättyi Ghosthuntersin voittoon lukemin 27–14, mutta puoliajalla kotioukkue johti tuolloin vain 6–0. Sun City painui Bouncers-tappion myötä sarjataulukon pohjalle, mutta on silti edelleen vain kahden pisteen päässä pudotuspeliviivasta. Voitto lauantaina olisi hankolaisille enemmän kuin tärkeä.

II-divisioonan runkosarjassa on jäljellä vielä neljä peliviikonloppua. Runkosarjan voittaja etenee suoraan finaaliin eli Rautamaljaan. Sijoilla 2. ja 3. sijoittuneet joukkueet pelaavat välierän, jonka voittajasta tulee toinen finalisti.

 

Viikko 8

16.07.kello 14:00 Rukki Arena
 Sun City  -  Ghosthunters

 

Sarjataulukko:

Joukkue  Ottelut  Voitot  Häviöt  Tehdyt  Päästetyt  Maalisuhde  Pisteet
Bears651161798210
Ghosthunters5419987128
Bouncers52369100-314
East City Giants5146185-242
Sun City51465104-392