Wolverines matkustaa Steelersin vieraaksi Kuopioon

15.7.2016


Huskies saa kotonaan vastaansa Indiansin

I-divisioonassa jokainen joukkue kohdannut toisensa vähintään kerran. Sarjataulukossa kärkikaksikko Helsinki Wolverines ja Hämeenlinna Huskies ovat erottautuneet sarjakärkeen neljän pisteen marginaalilla. Vastaavasti sarjan kolmas ja neljäs eli Kuopio Steelers ja Jyväskylän Jaguaarit ovat neljän pisteen päässä Kouvola Indiansista.

Tulevana viikonloppuna Steelers kohtaa kotikentällään sarjakärki Wolverinesin. Huskies puolestaan saa kauden toisessa kotiottelussa vastaansa Kouvola Indiansin.

 

Kuopio Steelers – Helsinki Wolverines

Kahden ottelun voittoputkessa peliin lähtevässä Steelersissä tiedetään, että kahden seuraavan viikon aikana savolaiset pääsevät testaamaan tasonsa sarjan kärkijoukkueiden kanssa. Kun joukkueet aiemmin kaudella kohtasivat Helsingissä, irtautui Wolverines Locklan Gilbertin ja Jerell Jonesin johdolla ja ensimmäisellä puoliajalla selvään voittoon.

Liigan ykkösetenijä Jones kohtaa Väinölännniemellä kauden mittaan erittäin tiiviiksi yksiköksi kasvaneen Steelers-tukumiehistön Mikko Aspinen - Petri Törrönen - Juuso Laherma. Gilbert oli pelinrakentaja Janne Lehtisen ykköskohde Wolverinesin edellisessä tappio-ottelussa, jossa Wolverines kohtasi Huskiesin. Teemu Rantanen, Marcus Siiskonen sekä tasoaan jatkuvasti nostanut Niko Kantonen tarjoavat päävalmentaja Robert Johnsonille laajan ja nopean kiinniottoyksikön. Steelersin Janne Lehtonen ja Jari Kuisma ja myös ulommat tukimiehet ovat erityisesti nopeissa heitoissa olennaisessa roolissa.

Pelinrakentaja Juho Väisäsen johtamassa Steelers-hyökkäyksessä vastuu jakautuu monelle eikä kuopiolaisista voi nostaa esille yksittäisiä syömähampaita. Juoksupelissä Roope Metsä on kerännyt eniten jaardeja mutta vastaavasti Petteri Lappalainen ja AP Kuivalainen ovat kumpikin tehneet juosten enemmän osumia (2 touchdownia). Heittopelissä Sami Kuosmanen ja Tino Ndongo ovat olleet kuopiolaisten ahkerimmat koppaajat. Metsä on Väisäselle tärkeä kohde myös heittopelissä ja pisteiden teossa kaksi touchdownia tehneet Petteri Vilpponen ja Niko Roponen ovat myös olleet näkyvissä rooleissa.

Wolverinesin Antonio Harris on joukkueensa aktiivisin taklaaja ja Toni Lindholm ja Lasse Oivio ovat säkitystilastossa joukkueensa kärkeä, mutta joukkueen suurimmiksi onnistujiksi ovat silti kauden mittaan nousseet takapuolustajat. Jukka-Pekka Poutanen on kerännyt kauden mittaan 5 syötönkatkoa ja Veikko Kallio peräti seitsemän. Kallion syötönkatkojen määrä yltäisi monen sarjan joukkueen kiinniottotilastossakin neljän parhaan joukkoon.

LA 16.07.2016 | 16:00 | Väinölänniemi, Kuopio:

Steelers – Wolverines

Katso myös:

Steelers-ennakko

Miro Kadmiry Steelersiin

 

Hämeenlinna Huskies – Kouvola Indians

Sekä Huskiesilla että Indiansilla on edelliseltä peliviikolta allaan kenties kauden paras taistelu. Huskies onnistui omassa taistelussaan kaatamaan kotikentällään Kaurialassa Wolverinesin yhdellä pisteellä. Indiansin taistelu ei tuottanut voittoa, vaan Jyväskylän Jaguaarit oli Jyväskylässä parempi pistein 32–12.

Huskiesin hyökkäyksessä Stan Bedwell kantaa pelinrakentamisen vastuun loppukaudesta ja vaikka Bedwell kauden toisessa ottelussaan Wolverinesin vahvaa takakenttää vastaan heittikin kolme syötönkatkoa, antoivat 227 heitettyä jaardia ja kaksi touchdownia viitteitä siitä, mihin suuntaan Bedwellin alaisuudessa Hurtta-hyökkäys tulee kehittymään.

Bedwell kannustaa kiinnittämään huomiota myös Huskiesin hyökkäyksen linjaan:

– Jos minulta kysytään, niin Tatu Tarkainen, Pasi Kallio, A-P Reinikainen, Sami Rantanen, Drenit Mulaj, Ville Arolainen, Jarkko Lumisalmi ja loukkaantuneet Jan Pelkonen ja Tuomas Mäkinen ovat  meidän tärkeimmät pelaajat, Bedwell kertoo. – Joukkueemme on kuin bussi, ja nämä miehet ovat sen bussin renkaat.

Hämeenlinnalaisten laitahyökkääjät Ottopekka Leskinen, Jani Heinisalo ja Asko Mäntymäki saavat kiinniottotukea keskushyökkääjäkaksikolta Velipekka Jaakonsaari – Xavier Ajuwon, jotka muodostavat yhden I-divisioonan vahvimmista juoksukaksikosta.

Indiansin puolustuksessa monitoimipelaaja Charles Wort, yksi sarjan nopeimmista pelaajista Troy Rice sekä vahva taklaaja Joonas Koivisto ovat puolustusurakan päävastuulliset.

Indiansin hyökkäys on piristynyt heinäkuussa, mistä osasyy lankeaa luonnollisesti uudelle pelinrakentajalle Taylor Palmerille. Ricea joukkue pyrkii hyöntämään käyttämällä heittotehtävissä myös Henri Kauhasta ja ajoittain Wortia. Palmer tuo oman nopeutensa myös juoksupeliin ja saattaa lauantaina tulla tutuksi Huskies-tukimies Archie Barnesin kanssa.

Wort, Rice ja Santtu Tuviala sekä Hermanni Pentti muodostavat Indiansille vahvan vastaanotto-osaston, Entistä seuraansa vastaan pelaava Tatu Niemi on ollennainen heittopuolustaja ja Nicolas Madsenin kanssa safetyna varmasti reagoi muun muassa Ricen läsnäoloon. Huskiesin puolustuksen linja onnistui myrkyttämään viikko sitten Wolverinesin heittopeliä vahvalla paineella ja asettaa varmasti oman haasteensa myös Indiansille.

LA 16.07.2016 | 16:00 | Kauriala, Hämeenlinna:

Huskies – Indians

Katso myös:

Huskies-ennakko

Indians-ennakko

 

Joukkue  Ottelut  Voitot  Häviöt  Tehdyt  Päästetyt  Maalisuhde  Pisteet
Wolverines541238561828
Huskies54115686708
Steelers42210683234
Jaguaarit523117172-554
Indians50540260-2200