Naisten Vaahteraliigan runkosarja päätökseen

25.7.2016


Välierissä Roosters kohtaa Crocodilesin ja Trojans Valkyriesin

Naisten Vaahteraliigan runkosarjan seitsemäs eli viimeinen ottelukierros pelattiin viikonlopun aikana. Samalla selvisi pudotuspelijoukkueiden lopullinen kokoonpano ja järjestys.

Runkosarjan voittanut Helsinki Roosters kohtaa neljänneksi sijoittuneen Seinäjoki Crocodilesin ja toisessa välieräottelussa Anders Trojans Turku saa vastaansa Pietari Valkyriesin. Oman lisänsä välieriin tuo se, että välieräparit pelasivat vastakkain myös runkosarjan viimeisellä kierroksella.

Viidenneksi sijoittuu lopulta hallitseva Suomen mestari ja kautta aikain menestyksekkäin naisjoukkue Helsinki GS Demons, joka lauantaisesta voitostaan huolimatta jää pudotuspelien ulkopuolelle. Demonsin turmioksi koituivat lopulta lukuisat loukkaantumiset, jotka näkyivät erityisesti ratkaisevaksi muodostuneessa Pietari Valkyries –ottelussa. Demons voitti Crocodilesin 0–6, mutta hävisi Valkyriesille 12–34. Crocodiles puolestaan voitti Valkyriesin 13–6. Demons, Crocodiles ja Valkyries sijoittuivat kaikki tasapisteisiin, mutta keskinäisten otteluiden maalieron turvin Valkyries (+15) sijoittuu kolmanneksi ja Crocodiles (+1) neljänneksi.

Päätöskierroksella Oulu Northern Lights varmisti voitollaan Hämeenlinna Lady Huskiesista kuudennen sijan.

 

Helsinki GS Demons – Jyväskylä Jaguars 52–8

Kotijoukkue Demons pelasi lauantaina pakkovoiton edessä ja onnistuikin kauden tärkeimmässä ottelussa iskemään taululle kauden korkeimmat pisteensä. Maalinteossa kunnostautui erityisesti kokenut Katri Laine, joka kävi pallon kanssa maalialueella yhteensä 4 kertaa. Uudemmista Demons-pelaajista maalinteossa onnistuivat lyhyen juoksun päätteeksi Nicole SanJuan sekä joukkueensa parhaana palkittu Jenni Kangas, joka palautti toisen puoliajan aluksi aloituspotkua 78 jaardia vieden pelivälineen aina maaliin asti.

Pelinrakentaja Tiina Möttönen heitti Demonsille 168 jaardia ja kolme touchdownia Laineelle. Lisäksi Möttönen juoksi lisäksi itse yhden maalin.

Jaguarsin parhaana palkittiin Milena AbbasMamode, joka teki jyväskyläläisten touchdownin ja juoksi maalialueelle myös lisäpisteen.

– Joukkueena pelasimme todella hyvin yhteen, vaikka hävisimmekin. Meillä oli hauskaa, kertoi AbbasMamode, joka joutui ottamaan keskushyökkääjän paikan Jaguarsin yhdysvaltalaisvahvistus Brittany Langleyn loukkaannuttua ottelun alussa.

 

Hämeenlinna Lady Huskies – Oulu Northern Lights 12–40 (12–12)

Hämeenlinnassa panoksena oli runkosarjan kuudes sija. Ottelu säilyi tasaisena puoliaikaan asti, mutta sen jälkeen oululaiset irtosivat selvään voittoon.

Northern Lightsn voiton takeena oli vahva juoksupeli. Natalia Blomsterin ja Anna-Reetta Juntusen johdolla vierasjoukkue juoksi 365 jaardia - lähes 300 jaardia enemmän kuin kotijoukkue. Blomster juoksi kaksi maalia (molemmat 40-jaardisia) ja Juntunen kolme (42-, 45- ja 10-jaardiset). Viidesti heittänyt pelinrakentaja Tiina Yli-Korkala onnistui heitossaan kerran, mutta tuosta onnistuneesta heitosta Juntunen karkasi pallon tekemään 54-jaardisen touchdownin.

Lady Huskiesin maaleista vastasivat keskushyökkääjä Anna Koskela sekä laitahyökkääjä Jessi Maunula. 

Kentän suurimman taklausmäärän keräsi Huskiesin linebacker Taina Vinkki, jolle taklauksia tilastoitiin yhdeksän.

 

Anders Trojans Turku – Pietari Valkyries 34–14 (12–14)

Turussa sunnuntaina pelatussa ottelussa taisteltiin runkosarjan kakkossijasta. Valkyries siirtyi toisella neljänneksellä johtoon, mutta toinen puoliaika käänsi ottelun lopulta kotijoukkueelle lukemin 34–14.

Trojans-laitahyökkääjä Kirsti Nirhamo teki avauspuoliajalla kaksi maalia Jonna Hakkaraisen heitoista. Valkyriesin osumista puolestaan vastasivat juoksupeleistä pelinrakentaja Lyobov Lukina sekä keskushyökkääjä Daria Briukhovetskaia.

Toisella puoliajalla Jutta Luhtala siirsi juoksumaalillaan johdon takaisin kotijoukkueelle, joka ei tämän jälkeen siitä enää luopunut. Lea Kaszas teki syötönkatkosta vielä yhden touchdownin ja Mia Rohkimainen juoksupelistä ottelun viimeisen osuman.

Kaszas voitti runkosarjan juoksutilaston mutta kantoi päätöspelissä palloa ainoastaan kerran. Keskushyökkääjänä esiintynyt Rohkimainen puolestaan eteni juosten 81 jaardia. Kaszas sen sijaan otti kunnolla tuntumaa puolustustyöskentelyyn ja näytti osaamisensa myös toisella puolella palloa: 12 taklausta, syötönkatkon palautus maalialueelle ja yhteensä kaksi puolustettua heittoa.

Katso myös:

Trojans-raportti

 

Helsinki Roosters – Seinäjoki Crocodiles 26–0 (8–0)

Velodromin sunnuntai-ottelun alkaessa joukkueet tiesivät jo, että tulevat pelaamaan vastakkain myös seuraavana viikonloppuna. Avauspuoliajalla puolustukset pelasivat vahvasti, mutta toisella puoliajalla Roosters viimeisteli tappiottoman runkosarjansa voittamalla 26–0.

Avauspuoliajan ainoa touchdown nähtiin lentopotkupelisstä. Roosters pääsi blokkaamaan Crocodilesin potkun ja lopulta Janina Virtanen teki tilanteesta touchdownin. Jenni Lindén teki lisäpisteestä taukojohdoksi Roostersille 8–0. Virtanen palkittiin Roostersin parhaana pelaajana.

Roosters on läpi kauden ollut fyysinen molemmin puolin palloa ja tämä näkyi myös Crocodiles-ottelussa. Crocodilesin juoksupeli tyehtyi tyystin Roostersin käsittelyssä, ja juoksulukema näytti vieraille lopulta -11. Heittopeliin siirtynyt Crocodiles saalisti Tiina Salon ja Sylvie Aibachen heitoilla 60 jaardia Maarit Antilan ollessa ahkerin koppaaja.

Lindén johti Roostersin juoksuhyökkäystä, joka kuljetti ottelussa palloa maata pitkin 330 jaardia. Lindénin kahden maalin lisäksi maalinteossa onnistui päätösneljännekselä Sanna Järvisen heitosta Janna-Jemina Seiles.

Crocodilesin linebacker Kaisa Carlsson taklasi peräti 16 kertaa ja otti lisäksi yhden syötönkatkon.

Roostersin otteluraportissa linjapelaaja Hilkka Rahkonen ennakoi jo hieman tulevaa välierää Crocodilesia vastaan.

– Tämä oli oikein hyvä lopetus näihin runkosarjapeleihin. Ihan hyvä ja vahva fiilis lähteä eteenpäin kohti kirkkainta. Se on toisaalta aika hauskaa. Nyt ainakin itse huomasin pelinrakentajan (Tiina Salo) nopeuden ja vaarallisuuden. Hän on kyllä tosi vikkelä kaveri ja vaikea pitää välillä siellä taskussa. Mutta nyt kun se tiedetään, niin osaa varautua siihen toisella tapaa.

Katso myös:

Roosters-raportti

 

Naisten Vaahteraliigan, välierät:

SU 31.07.2016 | 15:00 | Brahen kenttä, Helsinki:

Roosters – Crocodiles

 

SU 31.07.| 13:00 | Pansion kisapuisto, Turku:

Anders Trojans – Pietari Valkyries

 

SM-finaali:

LA 13.08.2016 | 18:00 | Velodromi, Helsinki

 

Naisten Vaahteraliigan runkosarjan lopullinen sarjataulukko:

 

Joukkue  Ottelut  Voitot  Häviöt  Tehdyt  Päästetyt  Maalisuhde  Pisteet
Roosters7702183917914
Trojans7613589726112
Pietari Valkyries743180121598
Crocodiles743104122-188
GS Demons743166112548
Northern Lights72582180-984
Huskies71675258-1832
Jaguars70734288-2540