Naisten Vaahteraliigan välierät sunnuntaina: Trojans – Valkyries

29.7.2016


Trojans-pelinrakentaja Jonna Hakkarainen on heittänyt kauden aikana 16 touchdownia eikä yhtään syötönkatkoa.
Kuva: Kari Toivonen
Trojans-pelinrakentaja Jonna Hakkarainen on heittänyt kauden aikana 16 touchdownia eikä yhtään syötönkatkoa. Kuva: Kari Toivonen
Valkyriesin pelinrakentaja Lyobov Lukina on yksi pietarilaisten vaarallisimmista pallonkantajista.
Kuva: Kari Toivonen
Valkyriesin pelinrakentaja Lyobov Lukina on yksi pietarilaisten vaarallisimmista pallonkantajista. Kuva: Kari Toivonen
Trojansin taklaustilaston kärkipelaaja Mia Rohkimainen (40), runkosarjan pistepörssin voittaja Lea Kaszas (5) ja kulmapuolustaja Jenny Holmberg taistelevat Pansiossa sunnuntaina kello 13.00 alkaen pääsystä SM-finaaliin.
Kuva: Kari Toivonen
Trojansin taklaustilaston kärkipelaaja Mia Rohkimainen (40), runkosarjan pistepörssin voittaja Lea Kaszas (5) ja kulmapuolustaja Jenny Holmberg taistelevat Pansiossa sunnuntaina kello 13.00 alkaen pääsystä SM-finaaliin. Kuva: Kari Toivonen

Trojansin päävalmentaja Ylikoski: "Me otetaan se, mitä meille annetaan."

Naisten Vaahteraliigan välierät pelataan sunnuntaina, jonka päätteeksi tiedetään, mitkä kaksi joukkuetta pelaavat loppuottelussa lauantaina 13. elokuuta. Turussa loppuottelupaikasta taistelevat runkosarjassa toiseksi yltänyt Anders Trojans (6-1) ja kolmanneksi pelannut Pietari Valkyries (4-3). Toisessa välieräsparissa pelaavat runkosarjan puhtaalla pelillä voittanut Helsinki Roosters (7-0) ja neljänneksi sijoittunut Seinäjoki Crocodiles (4-3).

Trojans teki runkosarjassa eniten pisteitä, ja erityisesti keskushyökkääjä Lea Kaszas oli ajoittain lähes pysäyttämätön. Pelinrakentaja Jonna Hakkaraisen johtama heittohyökkäys oli niin ikään sarjan tehokkain: Hakkarainen ei ole vielä heittänyt yhtään syötönkatkoa ja heittoteholuku on Trojansilla lähes kaksinkertainen verrattuna seuraavana olevaan joukkueeseen. Keskimäärin Trojans teki ottelua kohti 51 pistettä ja eteni lähes 500 jaardia. Hakkaraisen ja Kaszasin lisäksi koko hyökkäysen linja sekä Kirsti Nirhamo ja Jutta Luhtala kuuluvat turkulaisjoukkueen avainpelaajiin.

Veera Kiiskisen ja Mia Rohkimaisen sekä yhdysvaltalaisen Elise Stephensin johdolla Trojansin puolustus päästi runkosarjassa toiseksi vähiten pisteitä ja oli liigan paras erityisesti oman maalialueen tuntumassa eli ns. "Red Zonelle".

Sunnuntaina välierässä vastaan asettuva Pietari Valkyries kaatui Turussa runkosarjan viimeisellä kierroksella lukemin 34–14, mutta puoliajalla Valkyries johti vielä numeroin 12–14. Pansion kisapuistossa on siis sunnuntaina varmasti luvassa mielenkiintoinen, jännittävä taistelu.

 

1. Trojans-päävalmentaja Miko Ylikoski, mikä teki Trojansista runkosarjassa tehokkaan ja vahvan joukkueen?

Yhtenäinen porukka, jossa paljon hyviä urheilijoita.

2. Missä asioissa mielestäsi Trojans kehittyi kauden aikana?

Puolustuspelaamisessa ehdottomasti. Tiesin jo ennen kautta, että hyökkäyksemme tulee olemaan kova, mutta puolustuksemme on noussut viimeisten kierrosten aikana todella kovalle tasolle.

3. Sunnuntaina vastassa on Pietari Valkyries. Mikä on Valkyriesin vahvin osa-alue?

Vahva perussuorittaminen. Joukkueessa on monia pelaajia jotka voivat ottaa vastuuta eikä peli ole vain yksittäisten pelaajien vastuulla. Proskurikova puolustuksen linjassa on pelaaja joka täytyy joka kerta huomioida pelikutsuja annettaessa. Pelinrakentaja Lukina pääsi muutaman kerran karkaamaan meitä vastaan ja meidän pitää paremmin pystyä sulkemaan hänen omat juoksut. Keskushyökkääjä Briukhovetskaia on erittäin hyvä ja monipuolinen pelaaja.

4. Mitkä ovat ne aseet, joilla Trojans pyrkii Valkyriesin kaatamaan?

Se nähdään viikonloppuna, hyökkäyksessä me pystymme kuljettamaan palloa juosten tai heittäen, ja jomman kumman pysäyttääkseen Pietarin on keskityttävä siihen liikaa, joka avaa sitten toisen. Me otetaan se, mitä meille annetaan.

5. Edellisessä ottelussa Naisten Vaahteraliigan dominoivin pelaaja Lea Kaszas pelasi näkyvästi puolustuksessa mutta vähemmän hyökkäyksessä - mitä odotat Lealta tulessa välierässä?

Välierässä Lea tulee taas pelaamaan hyökkäyksessä, ja eiköhän hänen kauttaan meidän hyökkäys kulje niin kuin on koko kauden ajan tapahtunutkin.

Trojansin päävalmentaja Miko Ylikoski antaa vinkin - seuraa tätä taistelua sunnuntaina:

"Meidän hyökkäyksen täkkelit: Suvi Mäntyniemi ja Anni Hiivola vastaan Valkyriesin puolustuksen endi Proskurikova. Jos hänet saadaan blokattua juoksupeleissä, niin uskon että meidän juoksupelimme tulee olemaan tehokasta."

 

Naisten Vaahteraliigan välierät:

SU 31.07.2016 | 13:00 | Pansion kisapuisto, Turku:

Anders Trojans Turku – Pietari Valkyries

 

SU 31.07.2016 | 15:00 | Brahen kenttä, Helsinki:

Helsinki Roosters – Seinäjoki Crocodiles

 

SM-finaali:

LA 13.08.2016 | 18:00 | Velodromi, Helsinki

Liity tapahtumaan Facebookissa

 

Kuvat:

Kari Toivonen