Naisten Vaahteraliigan välierät sunnuntaina: Roosters–Crocodiles

29.7.2016


Jenni Lindén juoksi runkosarjassa 1064 jaardia lähes kahdeksan jaardin keskiarvolla ja teki juosten 16 touchdownia.
Kuva: Eki Tanskanen
Jenni Lindén juoksi runkosarjassa 1064 jaardia lähes kahdeksan jaardin keskiarvolla ja teki juosten 16 touchdownia. Kuva: Eki Tanskanen
Janina Virtanen on yksi Naisten Vaahteraliigan monipuolisimmista pelaajista ja on kauden aikana esiintynyt onnistuneesti sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa.
Kuva: Eki Tanskanen
Janina Virtanen on yksi Naisten Vaahteraliigan monipuolisimmista pelaajista ja on kauden aikana esiintynyt onnistuneesti sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Kuva: Eki Tanskanen
Hilkka Rahkonen (56) ja muut Roostersin puolustuksen linjapelaajat haluavat sunnuntaina pysäyttää Tiina Salon ja muut Crocodiles-hyökkääjät.
Kuva: Eki Tanskanen
Hilkka Rahkonen (56) ja muut Roostersin puolustuksen linjapelaajat haluavat sunnuntaina pysäyttää Tiina Salon ja muut Crocodiles-hyökkääjät. Kuva: Eki Tanskanen

Roostersin päävalmentaja Lahti: "Pyrimme voittamaan vahvalla juoksupelillä ja kovalla puolustamisella."

Vuosi sitten Helsinki Roosters pelasi loppuottelussa saavuttaen SM-hopeaa. Tuosta syksyisestä hetkestä käynnistyi entistä määrätietoisempi työ kohti kultamitalia. Nyt tuo tavoite on kahden otteluvoiton päässä. Runkosarjassa Roosters oli voittamaton ja monella osa-alueella suorastaan ylivoimainen. Joukkueen kokenut päävalmentaja Jarmo Lahti tietää kuitenkin, että kahdeksan seuraavaa neljännestä ovat kauden tärkeimmät ja ratkaisevimmat. Sunnuntaina välierässä vastassa on runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Seinäjoki Crocodiles.

Hyökkäyksessä Roosters pystyi liikuttamaan palloa monipuolisesti, mutta suurin uhka vastassa olleille puolustuksille oli Euroopan parhaimpana pidetty keskushyökkääjä Jenni Lindén, joka vahvan hyökkäyksen linjan takana juoksi hyvällä keskiarvolla viikosta toiseen. Heittopelissä pelinrakentaja Sanna Järvisellä löytyy vaihtoehtoja, joista EM-kisajoukkueeseen vuosi sitten kuuluneet Janna-Jemina Seiles, Janina Virtanen ja Sari Kuosmanen ovat kauden mittaan muodostaneet varsin vahvan kolmikon. Koordinaattori Anni Kivikataja on jakanut kauden mittaan vastuuta myös useammalle nuorelle Roosters-hyökkääjälle.

Heli Harjanteen koordinoima puolustus on ollut yksi kautta aikain dominoivimmista naisten pääsarjatasolla. Varsinkin juoksua vastaan Riikka Kallion, Hilkka Rahkosen, Kaisa Harjanteen, Tea Törmäsen, Anna Tanskasen sekä Janina Virtasen sekä koko muun etuyksikön pelaaminen on ollut tiivistä. Runkosarjassa seitsemässä ottelussa Roostersia vastaan juostiin yhteensä vain 199 jaardia keskiarvon ollessa yhtä juoksuyritystä kohtaan 1,1 jaardia. Myös heittopuolustamisessa Roosters kuului runkosarjassa liigan kärkeen. Kaiken kaikkiaan Roosters lähtee välieriin päästettyään kauden aikana ainoastaan 6 touchwonia.

Runkosarjan viimeisellä kierroksella Roosters voitti Crocodilesin lukemin 26–0.

 

1. Roosters-päävalmentaja Jarmo Lahti, mikä teki Roostersista runkosarjassa voittamattoman joukkueen?  

Peruslähtökohtana pitäisin fysiikkatreenejä, joiden päälle oli hyvä rakentaa perusasiat kuten blokkaamisen ja taklaamisen harjoitteleminen. Hyvällä fysiikalla saatiin enemmän tehokkaita toistoja läpi off seasonin ja pystymme ylläpitämään kovaa tempoa läpi kauden, Jatkamme myös kauden aikana fysiikkatreenaamista ja pidämme pelivirettä korkealla. 

Fyysisyyden päälle Anni ja Heli rakensivat toimivan pelisysteemin ja osaavat käyttää pelaajiemme vahvuuksia, taitoja ja ominaisuuksia hyvin. Lisäksi olemme saaneet luotua joukkueeseen hyvän ilmapiirin ja urheilijamme luottavat toisiinsa ja itseensä sekä valmentajiin.  

2. Missä asioissa mielestäsi Roosters kehittyi kauden aikana? 

Varmaan ”henkinen kantti” on yksi asioista, joka on kehittynyt paljon ja onnistumiset ruokkivat lisää onnistumisia, Heittopelimme on kauden mittaan parantunut myös. Puolustuksessa suoritusvarmuus on todella kovaa luokkaa.  

3. Sunnuntaina vastassa on Seinäjoki Crocodiles. Mikä on Crocodilesin vahvin osa-alue?

Crokojen puolustus on varmaan vahvin osa-alue, Kaisa Carlsson on kova luu, Heillä on myös hyvä ja liikkuva QB Tiina Salo, joka täytyy ottaa tarkkaan vartiointiin. 

4.Mitkä ovat ne aseet, joilla Roosters pyrkii Crocodilesin kaatamaan?  

Pyrimme voittamaan vahvalla juoksupelillä ja kovalla puolustamisella. Jokainen urheilijamme parantaa suoritustaan viime pelistä, niin sillä varmistetaan voitto. 

 

Roostersin päävalmentaja Jarmo Lahti antaa vinkin - seuraa tätä taistelua sunnuntaina:

Jenni Linden, Roosters RB (edellisessä ottelussa Crocodilesia vastaan 19 juoksua/228 yd/ 2TD)  vs. Kaisa Carlsson, Crocodiles LB (edellisessä ottelussa Roostersia vastaan 12 solo-taklausta, 8 assist, 1 tackle for loss ja 1 interception), Kummastakin voi sanoa, että ovat joka puolella kenttää! 

Katso myös:

Roosters-ennakko

 

Naisten Vaahteraliigan välierät:

SU 31.07.2016 | 13:00 | Pansion kisapuisto, Turku:

Anders Trojans Turku – Pietari Valkyries

Katso myös:

Miko Ylikoski: "Me otetaan se, mitä meille annetaan."

 

SU 31.07.2016 | 15:00 | Brahen kenttä, Helsinki:

Helsinki Roosters – Seinäjoki Crocodiles

 

SM-finaali:

LA 13.08.2016 | 18:00 | Velodromi, Helsinki

Liity tapahtumaan Facebookissa

 

Kuvat:

Eki Tanskanen