Roosters ja Trojans kohtaavat Naisten Vaahteraliigan loppuottelussa

1.8.2016 klo 12:00


Jutta Luhtala vaihtoi lentopotkun omaan juoksuun ja teki Anna Liuterin (33) ja muiden Valkyries-pelaajien vastusteluista komea touchdownin.
Kuva: Kari Toivonen
Jutta Luhtala vaihtoi lentopotkun omaan juoksuun ja teki Anna Liuterin (33) ja muiden Valkyries-pelaajien vastusteluista komea touchdownin. Kuva: Kari Toivonen
Tanja Timgren (99) ja Lotta Nieminen (50) pitivät yhdessä muiden trojailaispuolustajien kanssa huolen, että Valkyries ei pisteitä tehnyt.
Kuva: Kari Toivonen
Tanja Timgren (99) ja Lotta Nieminen (50) pitivät yhdessä muiden trojailaispuolustajien kanssa huolen, että Valkyries ei pisteitä tehnyt. Kuva: Kari Toivonen
Lea Kaszas juoksi sunnuntaina neljä touchdownia.
Kuva: Kari Toivonen
Lea Kaszas juoksi sunnuntaina neljä touchdownia. Kuva: Kari Toivonen
Tytti Kuusinen juoksi komealla juoksulla Crocodilesin 6–0 -johtoon, mutta sen jälkeen Tea Törmänen ja muut puolustajat saivat Kuusisen juoksut kuriin.
Kuva: Eki Tanskanen
Tytti Kuusinen juoksi komealla juoksulla Crocodilesin 6–0 -johtoon, mutta sen jälkeen Tea Törmänen ja muut puolustajat saivat Kuusisen juoksut kuriin. Kuva: Eki Tanskanen
Janica Välimäki (48) oli yksi Roostersin heittohyökkäyksen onnistujista.
Kuva: Eki Tanskanen
Janica Välimäki (48) oli yksi Roostersin heittohyökkäyksen onnistujista. Kuva: Eki Tanskanen
Riikka Kallio (kesk.) valittiin Roosters–Crocodiles -ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi. Yhdessä Hilkka Rahkosen (56) kanssa Kallio pääsi useasti kiinni Crocodiles-pelinrakentaja Tiina Saloon.
Kuva: Eki Tanskanen
Riikka Kallio (kesk.) valittiin Roosters–Crocodiles -ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi. Yhdessä Hilkka Rahkosen (56) kanssa Kallio pääsi useasti kiinni Crocodiles-pelinrakentaja Tiina Saloon. Kuva: Eki Tanskanen

Trojans kaatoi Valkyriesin ja Roosters Crocodilesin - molemmat välierät olivat puoliaikaan asti tasaisia

Naisten Vaahteraliigan kauden 2016 loppuottelussa kohtaavat Helsinki Roosters ja Anders Trojans Turku. Runkosarjan voittanut Roosters kaatoi välieräottelussa Seinäjoki Crocodilesin 22–6 ja Trojans voitti omassa semifinaalissaan Pietari Valkyriesin 34–0.

Roosters on finaalissa toista vuotta peräkkäin. Trojansille finaali on naisjoukkueen ensimmäinen.

SM-finaali pelataan Helsingissä Velodromilla lauantaina 13. elokuuta kello 18.00 alkaen:

 

Naisten Vaahteraliiga, SM-finaali:

LA 13.08.2016 | 18:00 | Velodromi, Helsinki:

Helsinki Roosters – Anders Trojans Turku

Porit aukevat klo 17.00

Lippujen hinnat ennakkoon 15€/10€ /7,50€ + toimituskulut.

Lippujen hinnat portilta 20€/15€/10€

Siirry Ticketmasterin sivuille

 

Trojans selvitti poikkeuspelilläkin itsensä finaaliin

Kun Roosters ja Valkyries olivat kohdanneet viikko aiemmin, iski Trojans pisteitä terävällä heittopelillä ja käytti yhdysvaltalaispelaaja Lea Kaszasia ainoastaan puolustuksessa. Viikossa tilanne oli kuitenkin turkulaisten osalta muuttunut radikaalisti, mutta siitä huolimatta Trojans otti voiton selvin lukemin.

Suurin muutos Trojansin pelissä liittyi pelinrakentajan tehtäviin. Jonna Hakkarainen ei pelannut ensimmäisellä puoliajalla lainkaan, vaan pelinrakentajana toimi Kaszas. Normaalin rytmin rikkoutuminen näkyi pelien onnistumisessa ja Valkyries saikin pidettyä Trojansin vaarallisimmat aseet pois. Kerran Kaszas kuitenkin pääsi maalintekoon ja juoksi ottelun taukolukemiksi 6–0.

Toisella puoliajalla Hakkarainen pelasi turkulaisten pelinrakentajana, mutta Trojans ei nytkään käyttänyt juuri lainkaan heittopeliä. Sen sijaan Kaszas siirtyi keskushyökkääjäksi, mikä tuottikin tarvittavan tuloksen yhdysvaltalaisen juostessa kolme touchdownia lisää. Iltapäivän komeimmasta osumasta vastasi Jutta Luhtala, joka käänsi neljännen yrityksen lentopotkupelin omaksi juoksuksi ja kuljetti pallon yli 70 jaardin päästä maaliin.

– Meillä on aina vihreä valo, jos lentopotkaisija näkee tyhjää tilaa, Trojansin päävalmentaja Miko Ylikoski kommentoi Luhtalan juoksua.

Luhtala teki lisäksi kerran kaksi pistettä lisäpistepelissä. Myös toinen Trojansin USA-pelaajista, Elise Stephens onnistui kahden pisteen lisäpistesuorituksessa.

Trojans on kauden aikana kärsinyt ainoastaan yhden tappion - tulevalle finaalivastustajalle Roostersille.

– Meillä on älyttömän hyvä tunne joukkueessa. Spirittiä ja fiilistä pitää melkein rauhoitella, Ylikoski sanoo. – Odotamme revanssia todella paljon.

Katso myös:

Trojans-raportti

 

Linjapeli ja rutiini siivittivät Roostersin voittoon

– Ottelu oli tiukkaa vääntöä alusta loppuun Roosters-päävalmentaja Jarmo Lahti kertoo. – Crocot olivat valmistautuneet otteluun hyvin.

Crocodiles lähti haastamaan voimakkaasti Roostersin juoksupuolustusta ja onnistuikin heti alussa nousemaan 0–6 -johtoon Tytti Kuusisen 60-jaardisella maalilla. Roostersille tappioasemassa pelaaminen on kauden aikana ollut harvinaista: ainoastaan sarjanousija Hämeenlinna Huskies oli johtanut Roostersia vastaan ennen sunnuntaita.

– Aika nopeasti saimme sitten kuitenkin heidän juoksnu kuriin. Ja myös oma hyökkäyksemme rullasi kivasti. Jennin ja hyökkäyksen linjapelaaminen oli jälleen vakuuttavaa, Lahti kommentoi.

Jenni Lindén ja hyökkäyksen linja toimivat Roosters-hyökkäyksen peruskalliona, mutta Sanna Virtasen onnistuneet heitot Janina Virtaselle, Janna-Jemina Seilekselle sekä Janica Välimäelle viestivät myös siitä, että pelkän juoksupelin varassa helsinkiläisten hyökkäys ei ole.

Järvinen juoksi itse Roostersin kavennusosuman ensimmäisellä neljänneksellä ja Lindén kuljetti lisäpisteestä kotijoukkueen 8–6 -johtoon. Näissä lukemissa ottelu eteni myös puoliajalle.

Toisella puoliajalla Roostersin puolustus pystyi pitämään Crocodilesin hyökkäyksen aisoissa. Puolustuksen linjasta erityisesti ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Riikka Kallio sekä Hilkka Rahkonen olivat jatkuvasti Crocodiles-pelinrakentaja Tiina Salon kimpussa.

Lindén juoksi toisella puoliajalla vielä kaksi touchdownia, ja kun Järvinen heitti ensimmäisen perään pallon vielä kahden pisteen arvoisesti Seileksen käsiin, oli ottelu loppulukemissa 22–6.

Lahti ehti kääntää jo ajatuksia kohti tulevaa finaalia.

– Trojansilla on paljon nopeita pelaajia, joiden pysäyttäminen on meidän päätehtävämme. Tulee kova matsi.

Katso myös:

Ottelun highlights

FSC Media kuvia / Riku Flink

Eki Tanskasen kuvia

Jarmo Vehkomäen kuvia

 

Naisten Vaahteraliigan muut sijoitukset:

3. Pietari Valkyries

4. Seinäjoki Crocodiles

5. Helsinki GS Demons

6. Oulu Northern Lights

7. Hämeenlinna Lady Huskies

8. Jyväskylä Jaguars

 

Kuvat:

Kari Toivonen

Eki Tanskanen