II-divisioonan toinen välieräpaikka ratkeaa vasta runkosarjan päätöskierroksella

3.8.2016


Bears varmisti runkosarjan voiton, Bouncers voitti ECG:n

II-divisioonan runkosarjan toiseksi viimeinen kierros sisälsi tuttuun tapaan kaksi lauantai-ottelua. Pori Bears voitti runkosarjan kaatamalla Hanko Sun Cityn vieraskentällä lukemin 20–42. Mikkelissä East City Giantsilla oli voitolla mahdollisuus varmistaa paikkansa välierään, mutta kotijoukkue Bouncers selvitti haasteen ja selviytyi voittajana lukemin 28–20.

Bears isännöi loppuottelua eli Rautamaljaa sunnuntaina 21. elokuuta. Vastustajaksi porilaiset saavat välierästä voittajana selviytyvän joukkueen. Nokia Ghosthunters sijoittuu runkosarjassa toiseksi ja pelaa välierässä kotikentällään.

Runkosarjan viimeisen kierroksen jännitysmomentti liittyy Bouncersiin ja Giantsiin. Mikäli Bouncers voittaa oman ottelunsa Bearsia vastaan, mikkeliläiset etenevät välierään. Samoin käy mikäli sekä Bouncers että ECG häviävät ottelunsa. ECG nousee välierään, mikäli Bouncers häviää Bearsille ja ECG voittaa Ghosthuntersin. Tällöin Bouncers ja ECG ovat tasapisteissä, mutta helsinkiläiset sijoittuvat kolmanneksi paremman keskinäisten otteluiden maalieron turvin.

Hanko Sun Cityn kausi päättyi kotitappioon Bearsille. 30-vuotisjuhlavuottaan viettävä hankolaisjoukkue onnistui voittamaan runkosarjassa sekä Ghosthuntersin että ECG:n, mutta sijoittuu viidenneksi. Saldostaan huolimatta Sun City taisteli voitosta käytännössä jokaisessa ottelussa.

 

Hanko Sun City – Pori Bears 20–42 (7–28)

Sun City iski kauden viimeisessä pelissä koko kesän korkeimman pistemääränsä ja samalla suurimmat lukemat, jotka Bearsia vastaan on kauden aikana tehty. Tämäkään ei riittänyt, vaan sarjan kärkijoukkue Bears otti pisteet mukaansa lukemin 20–42, Voitto varmisti Bearsille runkosarjan voiton ja samalla kotiedun finaaliin.

Bears-pelinrakentaja Nicholas Sandhu heitti neljä touchdownia ja valittiin ansaitusti arvokkaimmaksi pelaajaksi. Ville Ollonqvist, Ville Vene, Pauli Reunanen ja Teemu Jokinen vastasivat heittomaalien kiinniotoista. Keskushyökkääjä Juhani Kaskisto teki kaksi touchdownia, joista puoliajan jälkeen syntynyt osuma antoi lopullisen niitin ottelulle.

Loppukaudesta kenties näkyvimmäksi hankolaishahmoksi noussut Samuli Alppiranta teki Sun Citylle kaksi touchdownia ja Tony Lappeteläinen yhden. Kahdessa lisäpisteessä onnistui Mikael Kangas.

Runkosarjan päättymisen lisäksi myös toinen aikakausi Sun Cityssä päättyi, sillä päävalmentaja Tony Anderssonille ottelu oli viimeinen hankolaisten luotsina.

– Teen vielä analyysin tästä kaudesta, mutta sitten laitan valmennusmateriaalit hyllylle ja sinne ne saavat jäädä, Andersson kertoi Ylen haastattelussa.

 

Mikkeli Bouncers – Helsinki East City Giants 28–20 (14–6)

Lauantaina Mikkelissä ottelussa oli panosta molemmille: Jos Giants voittaa, se etenee välierään ja jos Bouncers voittaa yli 25 pisteellä, etenee Bouncers välierään. Bouncers voitti, mutta vain kahdeksalla pisteellä, mikä tarkoittaa sitä, että vasta runkosarjan viimeinen kierros ratkaisee Nokia Ghosthuntersin vastustajan välierässä. Voitto kuitenkin vahvisti Bouncersin asemia edetä välieriin ja ennen viimeistä kierrosta mikkeliläiset ovat kaksi pistettä Giantsin edelllä.

Mikkeliläisyleisö sai nähdä erittäin jännittävän kamppailun. Ensimmäisellä puoliajalla Henri Heiskanen löysi heitollaan ensin Olli Karhun ja sitten Iiro Paakin. ECG:n ensimmäisen puoliajan maalista vastasi pelinrakentaja Niko Bredbacka. Tauko pidettiin lukemissa 14–6.

Vieraat tulivat heti toisen puoliajan alussa tasoihin, kun Bredbacka löysi heitollaan Janne Heleniuksen. Yksi sarjan vaarallisimmista potkun palauttajista, Bouncersin Erkka Korhonen palautti kuitenkin ECG:n lentopotkun maaliin ja siirsi kotijoukkueen jälleen johtoon.

Tämän jälkeen ECG:n lentopotkujen epäonni jatkui edelleen. Bouncersin Johannes Jauhiainen pääsi blokkaamaan Giantsin puntin ja palautti pallon 10 jaardin päähän maalialueesta. ECG:n puolustuksen linja piti lauantaina hyvin juoksulinjat kiinni, mutta Heiskanen löysi maalialueelta jälleen Paakin, joka teki tilanteeksi 28–14.

ECG ei luovuttanut missään vaiheessa. Oskari Hyvärinen kavensi pelin Bredbackan heitosta ja aivan loppuhetkillä myös Aleksi Hakonen koppasi maalialueella Bredbackan heiton. Virheen vuoksi maalia ei kuitenkaan hyväksytty, ja voitto varmistui Bouncersille lukemin 28–20.

 

Runkosarjan viimeinen kierros:

Viikko 11
06.08.kello 13:00 Urheilukeskus tekonurmi
 Bears  -  Bouncers  
06.08.kello 15:30 Velodromi
 East City Giants  -  Ghosthunters  

 

Välierä:

LA 13.08.2016 | 16:00 | Menkalan tekonurmi, Nokia:

Nokia Ghosthunters – Mikkeli Bouncers/Helsinki East City Giants

 

Rautamalja:

SU 21.08.2016 | 15:00 | Urheilukeskus tekonurmi, Pori:

Pori Bears – välierän voittaja

 

Sarjataulukko:

Joukkue  Ottelut  Voitot  Häviöt  Tehdyt  Päästetyt  Maalisuhde  Pisteet
Bears7612039910412
Ghosthunters7521261081810
Bouncers734103137-346
East City Giants72595113-184
Sun City826100170-704