Mikkeli Bouncers kaatoi Ghosthuntersin ja jatkaa II-divisioonan finaaliin

16.8.2016


Rautamalja pelataan sunnuntaina Porissa

"Win the right games!" luki Mikkeli Bouncersin päivityksessä lauantai-iltana. Bouncers oli juuri voittanut II-divisioona välierässä Nokia Ghosthuntersin lukemin 14–21 (6–15). Voitto oli alkukauteen suhteutettuna yllätys, sillä runkosarjassa Bouncers hävisi molemmat ottelunsa nokialaisia vastaan ja pääsi välierään voitettuaan vain kolme ottelua. Lauantain ottelu oli kuitenkin kauden tärkein ottelu tähän mennessä.

Ottelu alkoi Ghosthuntersin hyvällä hyökkäysvuorolla, mutta lähellä maalialueella Bouncers pääsi peittämään rähmätyn pallon. Seuraavaksi oli mikkeliläisten vuoro kuljettaa palloa tehokkaasti, mutta hyytyä vastapuolen kenttäpäädyssä. Johannes Jauhiaisen kenttäpotkumaalilla Bouncers kuitenkin siirtyi 0–3 -johtoon eikä lopulta tuosta johdostaan enää luopunut.

Bouncers onnistui hyökkäyksestään laajalla rintamalla, mutta vahvasti juossut Ilkka Jämsä sekä nopea laitahyökkääjä Jauhiainen nousivat välieräpelissä merkittävimmiksi hahmoiksi. Ensin onnistui maalinteossa Jämsä juosten ja sitten Jauhiainen Henri Heiskasen heitosta. Toisella neljänneksellä ero oli suurimmillaan vieraille 0–15.

Ghosthunterisin laitahyökkääjä Joni Riihelä ja Bouncersin takamies Erkka Korhonen muodostivat laadukkaan taisteluparin läpi ottelun. Toisella neljänneksellä ulottuvampi Riihelä veti pallon tavoittelussa pidemmän korren ja kavensi samalla puoliaikatilanteeksi 6–15.

Olli Korhonen nosti kolmannella neljänneksellä uransa ensimmäisellä touchdownilla Bouncersin jälleen 15 pisteen johtoon, mutta kotjjoukkue ei luovuttanut. Touchdownin ja onnistuneen kahden pisteen lisäpisteen jälkeen tilanne oli 14–21, ja Ghosthunters pääsi vielä syötönkatkon jälkeen rakentamaan kavennusta. Bouncersin puolustus oli kuitenkin lukenut läksynsä ja sai varsinkin toisella puoliajalla pelinrakentaja Thomas Saleniuksen ja keskushyökkääjä Tero Seppälän juoksut kiinni. Enempää pisteitä ei nähty, joten Bouncers jatkaa Rautamaljaan Pori Bearsin vieraaksi.

Välierätappiosta huolimatta Ghosthunters pelasi erinomaisen kauden. Keski-iältään nuori sarjanousija kiilasi itsensä välittömästi sarjan kärjen tuntumaan, ja hävisi kauden yhdeksästä ottelustaan ainoastaan kolme ja voitti ainoana joukkueena runkosarjassa Bearsin.

 

Keltamustat mikkeliläiset lähtevät odottavaisin mielin Poriin

Bouncersin päävalmentaja Esa Suhonen oli tyytyväinen paitsi tulokseen mutta myös joukkueensa taisteluilmeeseen.

– Kova peli. Puolustus teki paljon töitä harjoituksissa, jotta saimme vastustajalta juoksupelin pois. Heittopuolustuksemme on ollut koko kauden ajan varmaa.

– Nyt emme antaneet isoja onnistumisia.

Hyökkäyksen puolelta mikkeliläisten suurimpia onnistujia olivat Jauhiainen sekä Jämsä.

– Lisäksi Iiro Paakki otti tärkeitä kiinniottoja, Suhonen lisää.

Ghosthuntersin parhaimmistoa oli pisteiden tekijöiden lisäksi yksi sarjan vahvimmista taklaajista, takamies Ronny Lehmussaari.

Bears varmisti paikkansa Rautamaljan isäntänä jo aiemmin voittamalla runkosarjan. Mikkeliläisten kauden molemmat ottelut Bearsia vastaan ovat päättyneet porilaisten voittoon, mutta Suhonen luottaa suojatteihinsa.

– Sekä hyökkäys- että puolustussysteemimme ovat nyt hitsautuneet yhteen. Lähdemme odottavaisin mielin Poriiin.

 

Rautamalja

SU 21.08.2016 | 15:00 | Urheilukeskus tekonurmi, Pori:

Pori Bears – Mikkeli Bouncers

Ottelu näkyy live-streamina SAJL:n YouTube-kanavalla.